گروه صنایع معدنی
 
کدار مودی در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:
به دنبال شرکای قابل اعتماد در ایران هستیم
بازار ایران بکر و دست‌نخورده است/رشد بازار قراضه در سال‌های آینده
گروه صنایع معدنی - یکی از بازرگانان و کارشناسان شرکت Advanced Material Trading در سنگاپور که در حوزه تجارت فلزات نادر، خاص و بازیافتی استراتژیک فعالیت می‌کند، فعالیت‌ها و برنامه‌های این شرکت را تشریح کرد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، کدار مودی (Kedar Modi) افزود: بازار قراضه روزبه‌روز بزرگتر می‌شود و با توجه به مقادیر محدود قراضه در دنیا ما باید از منابع دیگر نیز استفاده کنیم و در واقع باید بین استفاده از مواد خام و قراضه یک تعادل ایجاد کنیم. بازار قراضه همچنین بسیار رقابتی شده است و من فکر می‌کنم قراضه راه‌حل خوبی در آینده خواهد بود.

وی گفت: من برای شروع مبادلات با ایران بسیار مشتاق هستم، چون دارای منابع بسیار غنی است و در عین حال این بازار بسیار بکر و دست‌نخورده نیز هست و برای شرکت ما این شرایط بسیار مطلوب است. ما به دنبال ایجاد کانال ارتباطی مناسب و قابل اعتماد برای ورود به بازار ایران هستیم.

خبرنگار ماین نیوز با کدار مودی، یکی از بازرگانان و کارشناسان شرکت Advanced Material Trading در سنگاپور گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

با سلام و تشکر از حضورتان در مصاحبه در ابتدا خواهشمندم کمی درباره خودتان و شرکت صحبت کنید.

ما یک شرکت ژاپنی به نام (سازمان مواد ژاپن) (Material Japan Cooperation) هستیم که دفتر ما در توکیو است. برای دستکم 20 سال گذشته در زمینه تامین و توسعه مواد کمیاب مثل تنگستن، تیتانیوم، مولیبدن، نایبیوم و تانتالوم در ژاپن فعال بوده‌ایم. حوزه اصلی تجارت ما خرید از معادن روسیه و تامین این متریال برای بازار ژاپن است. ما حدود 50 درصد از بازار ژاپن را در دست داریم. در سال 2013 یک شرکت در سنگاپور به عنوان شرکت زیرمجموعه ما تاسیس شد که در سال 2015 همکاری ما بیشتر در زمینه قراضه ادامه یافت. ما واقعا معتقد به اهمیت نقش قراضه در صنعت فولاد هستیم و قراضه را به عنوان مواد خام و اولیه در نظر می‌گیریم. طی دو سال اخیر قراضه را در صنعت تیتانیوم، تنگستن، آلیاژهای نیکل و سوپرآلیاژها نیز توسعه داده‌ایم. ما از کشورهای جنوب شرقی این قراضه‌ها را تامین و به کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی ارسال می‌کنیم. در حال حاضر بازار اصلی ما استنلس استیل و سوپرآلیاژها است که از بازار اندونزی خریداری می‌شود. این قراضه‌ها مربوط به موتورهای جت و کشتی‌ها است. همچنین ما اخیرا روابط خوبی با هند برقرار کرده‌ایم. هند نیاز شدیدی به اکسیدها دارد و ما در حال مذاکره و مبادله در این زمینه بوده و سعی در تامین این مواد از روسیه داریم.

آیا منبعی در این زمینه پیدا کرده‌اید؟

بله من چند نفر را در این زمینه ملاقات کرده و چون این متریال در شرق دور است، همکاران من جهت بررسی و خرید به این منابع سر خواهند زد. همچنین در حال حاضر مذاکرات موفقیت‌آمیزی با روسیه جهت تامین شمش سرب داشته‌ایم.

بله البته ما در ایران نیز مقادیر زیادی شمش سرب داریم.

بله من نیز به این موضوع بسیار علاقه‌مند شده‌ام زیرا ذوب دوباره شمش سرب و آلومینیوم یکی از مواردی است که در هند به شدت موردنیاز است.

همانطور که می‌دانید کشورهایی مثل هند، ترکیه و ایران سعی در افزایش تولید فولاد خود دارند و مسلما به قراضه بیشتری نیاز پیدا خواهند کرد. شما به عنوان یک صاحب‌نظر آینده بازار قراضه را به چه صورت پیش‌بینی می‌کنید؟

بازار قراضه روزبه‌روز بزرگتر می‌شود و با توجه به مقادیر محدود قراضه در دنیا ما باید از منابع دیگر نیز استفاده کنیم و در واقع باید بین استفاده از مواد خام و قراضه یک تعادل ایجاد کنیم. بازار قراضه همچنین بسیار رقابتی شده است و من فکر می‌کنم قراضه راه‌حل خوبی در آینده خواهد بود.

یعنی شما می‌گویید بازار قراضه و درخواست برای آن رو به افزایش خواهد بود؟

بله دقیقا همینطور است.

آیا می‌توانید به صورت اعداد و ارقام میزان مصرف قراضه را فرضا تا سال 2020 پیش‌بینی کنید؟

البته تعیین عدد و رقم کار دشواری است اما به عنوان مثال در بازار هند که قبلا از مواد خام استفاده می‌شد در حال حاضر حدود 60 درصد از قراضه در صنعت تولید فولاد استفاده می‌شود. کارخانه‌های زیادی کوره‌های قوس الکتریکی را جایگزین کوره بلند کرده‌اند و همانطور که می‌دانید کوره‌های الکتریکی مناسب برای قراضه است. حتی در ژاپن نیز به جمع‌آوری قراضه بطور جدی‌تری پرداخته می‌شود و در حال حاضر ژاپنی‌ها در حال مطالعه و تحقیق درباره استفاده از قراضه‌های خود به جای فروختن آن به دیگر کشورها هستند. بنابراین می‌توان گفت قراضه در آینده نقش عظیمی در صنعت خواهد داشت.

شما در مورد قراضه‌های فولادی نیز فعالیت دارید؟

ما تازه شروع به فعالیت در مورد قراضه استنلس استیل کرده‌ایم و قراضه‌های فولادی در برنامه آتی ما خواهد بود. بسیاری از تولیدکنندگان فولاد از ما درخواست قراضه فولادی دارند اما در حال حاضر تمرکز ما روی قراضه استنلس استیل و آلیاژهای کمیاب مانند سوپرآلیاژهاست.

آیا در زمینه آلیاژهای فولادی کار می‌کنید؟

بله ما در ژاپن بخش فعالی در زمینه آلیاژهای فولاد داشته و تیمی در مورد فروکروم و سیلیکومنگنز فعال است.

آیا صادرات انجام می‌دهید؟

خیر ما در این زمینه سعی در خرید ماتریال از بازار ژاپن داریم.

نظر شما در مورد جایگاه چین در این بازار چیست؟

مساله چین کمی پیچیده است. چین بازار خوبی بود تا زمانی که صادرات را ممنوع کرد. می‌دانید که تجارت اصلی ما تنگستن است و صادرات این ماده از چین ممنوع بود و این باعث دشوار شدن کار با این کشور شد اما سال گذشته این ممنوعیت صادرات لغو شد و فکر می‌کنم این باعث تغییرات بسیار زیادی در بازار خواهد شد. کشورهای اروپایی که امکان خرید از چین را نداشتند اکنون این امکان برایشان فراهم شده است. مقادیر زیادی مواد اولیه وارد بازار شده و و قیمت‌ها به تبع آن کاهش خواهد یافت؛ بنابراین چین نقش مهمی در بازار آسیا ایفا خواهد کرد.

آیا در زمینه خرید و فروش با ایران بررسی و یا مذاکره‌ای انجام داده‌اید؟

من برای شروع مبادلات با ایران بسیار مشتاق هستم، چون دارای منابع بسیار غنی است و در عین حال این بازار بسیار بکر و دست‌نخورده نیز هست و برای شرکت ما این شرایط بسیار مطلوب است. ما به دنبال ایجاد کانال ارتباطی مناسب و قابل اعتماد برای ورود به بازار ایران هستیم. به این دلیل می‌گویم قابل اعتماد چون کمی قبل ما از یکی از تامین‌کنندگان ایرانی اکسید مولیبدن خریداری کردیم که متاسفانه کانتینری که به دست ما رسید حاوی سنگ بود و این باعث دلسردی و احتیاط بسیار زیاد شرکت ما در مورد ایران شد. البته بار بیمه بود و به دلیل نظارت ما در هنگام بارگیری امکان خرده گرفتن از تامین‌کننده و شکایت علیه او نبود.

من فکر می‌کنم که شما باید به دنبال منابع معتبر که در ایران کم هم نیستند، بگردید و همچنین در حال حاضر پس از رفع تحریم‌ها علیه ایران امکان برقراری روابط مناسب و قابل اعتماد دوباره ایجاد شده است.

بله حتما همینطور است. یکی از همکاران من که در جهت تحقیق و توسعه مبادلات با ایران زیاد به این کشور سفر می‌کند، در حال بررسی منابع است و تا به حال نیز پیشرفت خوبی داشته است.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۵۵
کد مطلب: 32372