گروه صنایع معدنی سیمان
 
اتابک اعلام کرد:
صادرات ۱۵ میلیون تنی سیمان ایران در ۲۰۱۵
تنزل رتبه جهانی تولید سیمان ایران به 7 در سال قبل
گروه صنایع معدنی >سیمان - رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به اینکه ایران در سال 2014 چهارمین تولیدکننده بزرگ سیمان در جهان بود، گفت: در سال 2015 رتبه ایران در بین تولیدکنندگان بزرگ سیمان در جهان به پنجم تنزل یافت.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، سیدمحمد اتابک امروز در سمپوزیوم تکنولوژیکی صنعت سیمان در جمع اعضای VDMA آلمان در هتل اوین مجموع تولید جهانی سیمان را در سال 2015 بالغ بر 4 میلیارد و 422 میلیون تن اعلام کرد و افزود: از این میزان تولید حدود 2 میلیارد و 470 میلیون تن آن مربوط به چین و 2 میلیارد و 426 میلیون تن هم مربوط به سایر کشورها بود.

وی متوسط رشد تولید جهانی سیمان را از سال 2010 تا 2015 حدود 5.5 درصد عنوان کرد و گفت: این در حالیست که متوسط رشد تولید جهانی سیمان بین سال‌های 2005 تا 2010 معادل 6.3 درصد بود.

او در ادامه به تاریخچه و روند رشد صنعت سیمان ایران و نقش کلیدی شرکت اف ال اسمیت در ایجاد کارخانه‌های سیمان در ایران اشاره کرد و توضیح داد: در حال حاضر 73 کارخانه تولید سیمان در ایران وجود دارد و در سال 2015 ظرفیت تولید سیمان در ایران معادل 79 میلیون و 706 هزار تن بود که تغییر چندانی را نسبت به سال 2014 نشان نمی‌دهد. در حقیقت برای نخستین بار طی 10 سال اخیر در سال گذشته درصد افزایش ظرفیت تولید سیمان در ایران به صفر رسید.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان همچنین با اشاره به اجرای طرح‌های توسعه در صنعت سیمان ایران طی یک دهه اخیر عنوان کرد: در سال 2004 ظرفیت تولید سیمان ایران حدود 33 میلیون تن بود و از آن سال به بعد با اجرای طرح‌های توسعه مختلف 47 میلیون تن به ظرفیت تولید سیمان کشور افزوده شده و این رقم هم‌اکنون به 80 میلیون تن رسیده است.

اتابک در ادامه به وجود 93 خط تولید کلینکر در کشور اشاره کرد و افزود: از این تعداد 47 خط عمری کمتر از 10 سال دارند. ضمن اینکه صنعت سیمان ایران در حال حاضر قادر است انواع مختلف سیمان (14 نوع) را تولید کند. هم‌اکنون 20 هزار نفر به صورت مستقیم در بخش‌های مختلف صنعت سیمان ایران کار می‌کنند و 120 هزار شغل نیز به صورت غیرمستقیم وابسته به این صنعت است.

وی تولید سیمان ایران را در سال 2015 معادل 58 میلیون و 696 هزار و 764 تن اعلام کرد و توضیح داد: این میزان تولید نسبت به تولید سال 2014 افت 12 درصدی را نشان می‌دهد و به این ترتیب رتبه چهارم ایران در بین تولیدکنندگان بزرگ سیمان جهان در سال 2014 به رتبه هفتم در سال 2015 تنزل یافت. همچنین در حال حاضر سرانه تولید و مصرف سیمان در ایران به ترتیب 889 و 650 کیلوگرم است.

اتابک ایران را براساس آمارهای جهانی هفتمین مصرف کننده بزرگ سیمان در جهان اعلام کرد و گفت: مصرف داخلی سیمان ایران در سال 2015 معادل 48 میلیون و 602 هزار و 931 تن بود که نسبت به سال 2014 افت 9 درصدی را نشان می‌دهد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ادامه با استناد به آمار ایران را بزرگترین صادرکننده سیمان جهان در سال 2015 اعلام کرد و افزود: در سال 2015 صادرات سیمان ایران با افت 20 درصدی نسبت به سال 2014 به 15 میلیون و 92 هزار و 438 تن رسید. عراق با 48 درصد بیشترین سهم از صادرات سیمان ایران را به خود اختصاص داد و افغانستان، کویت و قطر نیز رتبه‌های بعدی را بدست آوردند.

وی در ادامه توضیح داد: پیش‌بینی می‌شود سرانه مصرف سیمان در منطقه خاورمیانه تا سال 2020 به 1175 کیلوگرم و سرانه مصرف سیمان در ایران به 890 کیلوگرم برسد. در این بین ایران موقعیت و دسترسی بسیار خوبی برای صادرات سیمان به بازار کشورهای منطقه خاورمیانه، شرق آفریقا و کشورهای CIS دارد.

وی همچنین نقاط ضعف و چالش‌های موجود در صنعت سیمان به این شرح اعلام کرد: ضعف در سیستم حمل و نقل از قبیل ریل و جاده و کشتیرانی، بسته‌بندی و تجهیزات بارگیری به ویژه در بنادر، ضعف در توافق‌نامه‌های بین‌المللی به منظور کاهش تعرفه صادرات، کاهش مصرف داخلی در سال‌های 2013، 2014 و 2015، کاهش تولید ناخالص داخلی به دلیل کاهش قیمت نفت که روی مصرف داخلی سیمان هم تاثیر منفی گذاشته است.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در جمع‌بندی اظهارات خود توضیح داد: آژانس بین‌المللی اعتبارسنجی رتبه اعتباری ایران را در بازپرداخت‌های بلندمدت از B به B+ ارتقا داده است. همین آژانس چشم‌انداز اعتباری ایران را از باثبات به مثبت تغییر داده است. همچنین در مورد برخی نگرانی‌های موجود در بین سرمایه‌گذاران خارجی به ویژه در خصوص نوسانات نرخ ارز نیز دولت ایران تضمین‌های مناسبی را ارائه کرده است. بطور کلی دولت ایران متعهد شده که از سرمایه‌گذاران خارجی حمایت کرده و تضمین‌های لازم را به آنها ارائه دهد. در خصوص حوزه‌های مالی مانند حق برابر با سرمایه‌گذاران داخلی و انتقال سود و منافع حاصل از سرمایه‌گذاری به خارج از کشور نیز تسهیلات مناسبی به سرمایه‌گذاران خارجی ارائه می‌شود.

اتابک تاکید کرد: کشورهای توسعه یافته فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری در ایران دارند از قبیل: سرمایه‌گذاری در صنعت در حال توسعه سیمان ایران به دلیل اینکه هزینه تولید این محصول در مقایسه با کشورهای دیگر پایین‌تر است، سرمایه‌گذاری در بخش بسته‌بندی و صنایع بارگیری کشتی برای توسعه صادرات سیمان ایران و سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دستی سیمان.

گزارش کامل سیدمحمد اتابک، رئیس انجمن سیمان در جمع اعضای VDMA آلمان از طریق کانال تلگرامی ماین نیوز (minewsir@) قابل دریافت است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۹
کد مطلب: 32195