گروه معادن
 
صمدی مطرح کرد:
انتقاد از نحوه مذاکره با سرمایه‌گذاران خارجی در حوزه معدن
معدن باید از وزارت صمت جدا شود/اطلاعات معدنی ایران اعتبارسنجی شده نیست
گروه معادن - در نخستین نشست خبری کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران از ارائه بسته‌ای درباره چالش‌ها و موضوعات مربوط به سرمایه‌گذاری خارجی در بخش معدن ایران خبر داده شد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، سعید صمدی رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران در این جلسه با اشاره به اینکه ایران جزو مناطق دهگانه معدنی جهان است، گفت: ایران به همراه کشورهای افغانستان و کره شمالی جزو مناطقی هستند که از نظر استاندارد جهانی ذخایر معدنیشان دست نخورده باقی مانده است.

به گفته وی، شرکت‌هایی که تا به امروز برای ارزیابی معدنکاری و در نهایت سرمایه‌گذاری به ایران آمده‌اند بیشتر با مجموعه‌های دولتی یا وابسته به دولت وارد مذاکره شده‌اند و بخش خصوصی از فضای واقعی مذاکرات دور مانده است. در حالی که طبق اصل 44 قانون اساسی، سرمایه‌گذاری‌های جدید توسط بخش‌های دولتی و بنگاهداری توسط آنها وجهه قانونی نداشته و تنها در موارد خاص است که می‌توانند وارد عمل شوند.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران گفت: موضوع حضور سرمایه‌گذاران خارجی در بخش معدن ایران طی 4 ماه گذشته توسط اعضای کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران بررسی شده و در قالب یک بسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو ارائه شده است.

وی با بیان اینکه دولت باید نقش نظارتی و حاکمیتی برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی را بر عهده بگیرد، افزود: اطلاعاتی که در ابتدای ورود سرمایه‌گذار درباره ذخیره معدنی داده می‌شود، مورد قبول آنها نیست زیرا تنها در صورتی اطلاعات مورد تائید سرمایه‌گذار خارجی قرار می‌گیرد که اعتبارسنجی برای آنها انجام شده و گزارش درستی از آن ثبت شده باشد و این در حالی است که تاکنون برای هیچ‌کدام از ذخایر معدنی کشور این اقدام انجام نشده است.

صمدی در پاسخ به سوالی درباره جدا شدن بخش معدن از وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز اینگونه پاسخ داد که انجام این کار از نان شب هم برای معدن واجب‌تر است زیرا بخش معدن در وزارتخانه به نوعی مورد کم‌توجهی قرار گرفته و باید تدبیری برای این حوزه اندیشید.

وی همچنبن اظهار کرد که نبود سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي در معادن كشور موجب شده ذخیره‌های معدنی موجود در کشور جايگاه توليدي قابل توجهي در مقياس ملي و جهاني نداشته باشند.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران به وضعیت نامناسب معادن زغال‌سنگ کشور اشاره کرد و گفت: در سالی که گذشت، میزان تولید این محصول کمتر از یک میلیون تن بود و مابقی نیاز از دیگر کشورها تامین شد. حال با وجود داشتن ذخایر فراوان زغال‌سنگ، به دلیل نداشتن شرایط مناسب، امکان بهره‌برداری از این معادن وجود نداشته و شاهد تعطیلی معادن زغال‌سنگ هستیم و بیم آن می‌رود که بلایی که سر کارخانه‌های نساجی آمده بر سر معادن زغال سنگ نیز بیاید. لازم به ذکر است که از دلیل کاهش تولید این محصول، افزایش نداشتن قیمت این محصول در 2 سال گذشته و عدم توانایی ذوب ‌آهن اصفهان برای پرداخت بهای زغال‌سنگی‌ها است.

وی واگذاری‌ها را یکی از عوامل اصلی مشکلات معادن زغال سنگ دانست و گفت: حرفه‌ای‌ترین کار معدن، بخش زغال سنگ است و این واگذاری‌ها که از سال 92 آغاز شد، آسیب جدی را به این بخش وارد کرده است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۸
کد مطلب: 32142