گروه معادن سرب و روی
 
دبیر انجمن صنعت سرب و روی ایران عنوان کرد:
ناکام ماندن اقدامات انجمن در باز پس گیری معدن انگوران
گروه معادن >سرب و روی - این انجمن بیش از 10 سال است که پیگیری های لازم جهت واگذاری معدن انگوران به بخش خصوصی انجام می دهد اما متأسفانه تاکنون در دولت قبلی و فعلی توجهی به این موضوع نشده است.
 
به گزارش ماین نیوز، هیأت دولت در حالی در جلسه اخیر خود موضوع واگذاری بزرگترین معدن کشور به شرکت گوهر زمین جهت بهره برداری 25 ساله از آن را مورد تصویب قرار داد که واگذاری معدن انگوران به بخش خصوصی موضوعی است که طی سال های گذشته شرکت های فعال در صنعت سرب و روی خواستارآن هستند. بر این اساس، این سوال مطرح می شود که اقدامات انجمن صنعت سرب و روی و کنسرسیوم جهت تحقق این موضوع به چه نتیجه ای رسیده است؟

در همین ارتباط، دبیر و رییس هیأت مدیره انجمن صنعت سرب و روی ایران عنوان کرد: این انجمن بیش از 10 سال است که پیگیری های لازم جهت واگذاری معدن انگوران به بخش خصوصی انجام می دهد اما متأسفانه تاکنون در دولت قبلی و فعلی توجهی به این موضوع نشده است.

یوسف مرادلو افزود: واحدهای فرآوری مواد معدنی و نیز تولید کنندگان سرب و روی چند سال متوالی است که درخواست خود مبنی بر واگذاری معدن انگوران به کنسرسیومی متشکل از تمام شرکت های فعال در این صنعت ارائه کرده اند که حتی طی دوره ای منجر به انعقاد قرارداد شد اما در نهایت به نتیجه قطعی منجر نگردید.

وی ادامه داد: صاحبان صنعت بارها اعلام نموده اند که خواهان سود حاصل از استخراج مواد معدنی از معدن انگوران نیستند و تنها درخواست خود جهت مدیریت استخراج فروش آن را دارند. چرا که در شرایط فعلی شرکت های فعال در این صنعت با سرمایه میلیاردی و نیروی انسانی قابل توجه قابلیت فعالیت در این حوزه را ندارند و حتی نمی توانند برای روزهای آتی خود برنامه ریزی کنند.

دبیر انجمن صنعت سرب و روی ایران با بیان اینکه فعالان صنعت خواهان یکپارچه شدن معدن و صنعت هستند، در این خصوص ابراز داشت: در صورت انجام این امر یکی از مشکلات عمده تولید کنندگان و صاحبان صنعت مرتفع می شود و دولت می تواند بر فعالیت تولید کنندگان، سهمیه بندی آنها و استخراج و قیمت فروش نظارت داشته باشد و در مقابل مدیریت استخراج مواد معدنی از معدن و فروش آن به بخش خصوصی واگذار شود تا بتوانیم برنامه ریزی دقیق برای فعالیت های آتی خود داشته باشیم.

در حال حاضر شرکت های تولید کننده درخواست شفاف سازی و واگذاری معدن به کنسرسیوم را داده اند، اما به نظر می رسد این صنعت استراتژیک مورد بی مهری دولت قرار گرفته است و مشکلات زیادی در خصوص کیفیت و قیمت فروش محصولات وجود دارد.

مرادلو همچنین در خصوص اقدامات کنسرسیوم صنعت سرب و روی نیز گفت: کنسرسیوم تشکیل شده به نوعی تحمیلی بوده و یکی از دلایل عدم موفقیت آن ترکیب سهامداران آن است. چرا که 75 درصد از سهام کنسرسیوم متعلق به یک شرکت است و مابقی به 100 شرکت فعال در صنعت اختصاص دارد. از این رو سهامدار 75 درصدی اختیارات بیشتری در تصمیم گیری دارد. حال آنکه بارها عنوان شده که هر عضو کنسرسیوم می بایست بر اساس ظرفیت پروانه بهره برداری خود اختیار داشته باشد تا حقوق دیگران تضییع نشود.

بر این اساس در صورتیکه معدن انگوران به کنسرسیوم واگذار شود، می بایست ترکیب سهامداران کنسرسیوم بر اساس ظرفیت آنها تصحیح شود یا کنسرسیوم دیگری تحت نظارت وزرات خانه تشکیل شود.

وی در خصوص احتمال موفقیت انجمن و کنسرسیوم در باز پس گیری معدن انگوران از بخش دولتی اظهار داشت: متأسفانه دولت فعلی در این خصوص به خوبی عمل نکرده و تبعیض قائل شده است و به نظر می رسد معادن انگوران و مهدی آباد سیاسی شده و عده ای چندان با شفافیت و عدم دخالت دولت در استحصال از معادن موافق نیستند. اما به هر حال این انجمن پیگیری خود را انجام می دهد و حتماً گوش شنوایی وجود خواهد داشت تا به درخواست فعالان صنعت توجه کند.
تاریخ انتشار : شنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۴
کد مطلب: 31819
 
مرجع : سايت خبری بورس نیوز