گروه معادن سرب و روی
 
معاون برنامه‌ریزی و توانمند‌سازی (ایمیدرو) اعلام کرد
انتخاب سرمایه‌گذار «مهدی‌آباد» تا پایان شهریور
گروه معادن >سرب و روی - معدن «مهدی‌آباد» با قدمتی بیش از ۶۰سال توانسته در جایگاه دومین ذخیره جهانی سرب و روی قرار گیرد. این در حالی است که واحدهای تولیدی سرب و روی کشور این روزها از کمبود مواداولیه شکایت دارند و بخشی از نیاز خود را از طریق واردات خاک روی از کشورهایی همچون ترکیه تامین می‌کنند.
 
به گزارش ماین نیوز، با توجه به ضرورت بهره‌برداری از معدن مهدی‌آباد، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) سال گذشته خود را مکلف به فعال‌سازی این معدن دانست. ناگفته نماند که بهره‌برداری از معدن مهدی‌آباد نیازمند سرمایه‌گذاری فراوان بوده به همین دلیل ایمیدرو به دنبال ایجاد شرکتی ایرانی- خارجی است. در حال حاضر پیشنهادهای همکاری و سرمایه‌گذاری در معدن مهدی‌آباد به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ارائه شده اما به گفته امیر خرمی‌شاد، معاون‌ برنامه‌ریزی و توانمند‌سازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نتیجه بررسی‌ها و انتخاب سرمایه‌گذار تا پایان نیمه نخست سال جاری اعلام خواهد شد.

«مهدی‌آباد» سریع‌تر فعال شود

با توجه به اهمیت این معدن و نیاز صنایع، سال گذشته سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) خود را مکلف به فعال‌سازی این معدن دانست و اعلام کرد، فعال‌سازی معدن سرب و روی «مهدی‌آباد» در دستور کار ایمیدرو قرار گرفته است‌. به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، رییس هیات عامل ایمیدرو گفت: معدن «مهدی‌آباد» به عنوان یک معدن استراتژیک سرب و روی در کشور باید هرچه سریع‌تر مورد بهره‌برداری قرار گیرد تا نگرانی‌های فعالان این حوزه برطرف شود. مهدی کرباسیان افزود: ایمیدرو به عنوان یک سازمان توسعه‌ای برای افزایش اشتغال و ارزش‌افزوده در معادن کشور، آمادگی دارد ضمن همکاری با بخش خصوصی، اقدامات بیشتری همسو با اصل «۴۴» قانونی اساسی، سیاست‌های دولت و تاکیدات مکرر رهبر معظم انقلاب در حوزه معدن و صنایع معدنی و نهادینه‌سازی اقتصاد مقاومتی انجام دهد.

حضور شرکای خارجی در میان کنسرسیوم‌ها

امیر خرمی‌شاد، معاون برنامه‌ریزی و توانمند‌سازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) درباره بهره‌برداری و راه‌اندازی معدن مهدی‌آباد در سال جاری اظهار کرد: در حال حاضر هنوز سرمایه‌گذار برای بهره‌برداری از معدن مهدی‌آباد مشخص نشده و در حال بررسی هستیم. وی ادامه داد: در مرحله نخست باید زیرساخت‌های جذب سرمایه‌گذار فراهم شود یعنی باید قوانینی که برای ورود سرمایه‌گذار به این معدن وجود دارد تسهیل شده تا هرچه سریع‌تر شاهد بهره‌برداری از معدن مهدی‌آباد باشیم. خرمی‌شاد افزود: در همین‌باره بررسی‌های اولیه انجام‌شده است. از سویی دیگر سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به ستاد اقتصاد مقاومتی پیشنهاد کرده، کارگروهی فرا دستگاهی شامل افرادی از وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن، تجارت، گمرک جمهوری اسلامی ایران، وزارت نفت به دلیل قیمت انرژی و... تشکیل شود تا برخی قوانین و مقررات سرمایه‌گذاری خارجی در بخش معدن را بازنگری کرده و بتوانیم زمینه ورود سرمایه‌گذاران خارجی را تسهیل کنیم. این کشور با ارائه برخی تسهیلات و معافیت‌های مالیاتی و ایجاد شرایط و زیرساخت‌های مناسب توانسته سرمایه‌گذاران خارجی برای ورود به بخش معدن را مشتاق کند. وی با اشاره به شرکت‌هایی که برای سرمایه‌گذاری در معدن مهدی‌آباد اعلام آمادگی کرده‌اند، تصریح کرد: شرکت‌هایی که قرار است به صورت شراکتی ایجاد شوند، مقدمه‌ای برای ورود سرمایه‌گذار خارجی به کشور است. اما این اتفاق باید با اصول مشخص انجام شود تا سرمایه‌گذاران خارجی در شرایط شفاف وارد کشور شوند. خرمی‌شاد در پاسخ به این پرسش که آیا سرمایه‌گذار برای بهره‌برداری از معدن مهدی‌آباد مشخص شده یا خیر، اظهار کرد: در حال حاضر مذاکرات برای انتخاب سرمایه‌گذار در حال انجام بوده و شرکت‌های مختلف اظهار تمایل کرده‌اند. فراخوان برای تعیین سرمایه‌گذار داده شده و تعدادی از کنسرسیوم‌های متشکل از شرکت‌های داخلی و خارجی اطلاعات اولیه را دریافت کرده‌اند. به گفته خرمی‌شاد، در نیمه نخست سال جاری برنده این مزایده اعلام خواهد شد.

وی در ادامه درباره تمایل شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در مهدی‌آباد اعلام کرد: شرایط متفاوت است؛ یعنی در برخی کنسرسیوم‌ها حضور شرکت‌های داخلی و در برخی دیگر حضور شرکت‌های خارجی پررنگ‌تر است اما بدون استثنا در تمامی کنسرسیوم‌ها شریک خارجی حضور دارد.

افزایش ۷۴ درصدی تولید

امروز مجتمع معدنی سرب و روی و باریت مهدی‌آباد موفق به افزایش ۷۴درصدی تولید و ۱۸ برابری فروش در ۳حوزه باریت و سرب و روی شده است. بدون شک با بهره‌برداری از این معدن و سرمایه‌گذاری مهدی‌آباد می‌تواند نقش مهمی در تامین نیاز واحدهای سرب و روی کشور داشته باشد. مدیر مجتمع معدنی سرب و روی و باریت مهدی‌آباد اعلام کرد: میزان تولید این مجتمع در سال ۹۴ به ۵۸۲هزار تن رسید که در مقایسه با تولید سال ۹۳ معادل ۷۷ درصد و نسبت به برنامه پیش‌بینی شده ۵۳درصد رشد داشت. به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، امین صفری همچنین از فروش ۱۸ برابری مجتمع مهدی‌آباد در سال ۹۴ خبر داد و افزود: میزان فروش این مجتمع در سال گذشته از ۱۸۹ هزار تن عبور کرد در حالی که سال ۹۳ این رقم تنها ۱۰ هزار و ۶۶۱ تن بود. وی پیش‌بینی کرد فروش این مجتمع در سال ۹۵ به ۲برابر سال ۹۴ برسد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۴
کد مطلب: 31698
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت