گروه معادن ساير حوزه ها
 
زیباترین گنبد نمکی خاورمیانه در استان بوشهر خودنمایی می‌کند
کوه نمکی جاشک، در انتظار گردشگران
گروه معادن >ساير حوزه ها - از جاده کنگان – بوشهر که به سمت جاشک حرکت می‌کنید، گنبدهای نمکی به منطقه جلوه‌ای زیبا بخشیده است، به‌گونه‌ای که یک کوه برفی زیبا در بخش شرقی دشت برهنه خودنمایی می‌کند.
 
به گزارش ماین نیوز، گنبد نمکی جاشک در فاصله ۱۴۴کیلومتری جنوب شرق بندر بوشهر قرار دارد، این گنبد در حد فاصل دو شهرستان دیر و دشتی همجوار روستای جاشک با وسعت یک‌هزار و ۳۶۶ هکتار و ارتفاع یک‌هزار و ۳۵۰ متر یکی از بزرگترین، فعال‌ترین و زیباترین گنبدهای نمکی ایران و خاورمیانه است. این کوه زیبا و منحصربه‌فرد ۱۲کیلومتر طول و ۴/۵کیلومتر پهنا دارد. وسعت گنبد نمکی جاشک حدود ۳هزار و ۶۶۶ هکتار بوده و ارتفاع قله آن ۱۳۵۰متر از سطح دریا است.

این گنبدهای نمکی در بهمن سال۱۳۸۶ به‌عنوان اثر طبیعی - ملی فسیلی به‌عنوان یکی از مناطق چهارگانه در مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست به ثبت رسید. از مهم‌ترین خصوصیات بارز و متفاوت کوه نمکی جاشک می‌توان به نوع نمک‌های این کوه نمکی، گنبدها و غارهای منحصربه‌فرد، آبشارها، بلورها و... آن اشاره کرد که می‌تواند برای گردشگران جاذبه داشته باشد.

راه‌اندازی تور برای جاشک

آیا ساماندهی برای جذب گردشگر درباره گنبدهای نمکی در استان بوشهر انجام شده است، حسن بحرینی، معاون امور صنایع و معادن استان بوشهر گفت: گنبدهای نمکی جاشک در حد فاصل دو شهرستان دیر و دشتی در استان بوشهر قرار گرفته است. این گنبدهای نمکی یکی از بزرگترین گنبدهای نمکی ایران و خاورمیانه به‌شمار می‌روند که جزو جاذبه‌های طبیعی استان بوشهر محسوب می‌شود. بحرینی در ادامه افزود: این گنبدهای نمکی در بهمن سال ۱۳۸۶ به‌عنوان یک اثر طبیعی - ملی فسیلی به‌عنوان یکی از مناطق چهارگانه در مدیریت سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور به ثبت رسیده است. وی با اشاره به ویژگی بارز این گنبدهای نمکی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین خصوصیت بارز گنبدهای نمکی جاشک، نوع نمک‌های این گنبدها و غارهای منحصربه‌فرد و آبشارهای زیبایی است که در دل این گنبدهای نمکی وجود دارد.

بحرینی با تاکید بر این موضوع که استان بوشهر برنامه‌های خاصی برای گردشگری کردن محوطه گنبدهای نمکی دارد، عنوان کرد: از سال ۸۶ به بعد که این گنبدها به‌عنوان اثر ملی به ثبت رسیده، واگذاری معدن در این محدوده ممنوع و جزو مناطق چهارگانه محیط‌زیست اعلام شده است. معاون امور صنایع و معادن استان بوشهر در پاسخ به این پرسش که این گنبدها جنبه صنعتی یا خوراکی دارد، گفت: این گنبدها تنها جنبه صنعتی دارد و جزو نمک خوراکی به‌شمار نمی‌رود که البته دو معدن در آن محدوده وجود دارد که یکی از آنها فعال و یکی دیگر غیرفعال است. در حقیقت این نمک که استحصال می‌شود، بیشتر مصارف صنعتی برای پتروشیمی‌ها و صنایع شیمیایی دارد. بحرینی در پاسخ به این پرسش که آیا امسال نیز گردشگران نوروزی از این گنبدهای نمکی دیدن کرده‌اند، گفت: امسال در ایام نوروز گردشگران نوروزی از این گنبدها دیدن کرده‌اند. اما مسئله قابل توجه این است که هنوز سازماندهی لازم برای گردشگری این محوطه انجام نشده است تا بتوان به شکل تور گردشگران را به این منطقه هدایت کرد. بیشتر کسانی که به شکل تخصصی از شرایط آگاه بوده‌اند، برای دیدن این گنبدها عازم این منطقه شده‌اند، چراکه برای رفتن به این منطقه به تجهیزات خاص خود نیاز است و با کفش و لباس‌های معمولی نمی‌توان به آنجا رفت.

وی در پایان یادآور شد: در جلسه‌هایی که در استانداری برگزار شد، در راستای اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب به‌عنوان شعار امسال اعلام کردند، یکی از برنامه‌های استان، فعال کردن مناطق گردشگری است که یکی از آنها فعال‌شدن محوطه گنبد نمکی و برپایی تور برای بازدید از این گنبدهاست.

گنبدهایی سرشار از رنگ

از مهم‌ترین خصوصیات بارز و متفاوت کوه نمکی جاشک می‌توان به نوع نمک‌های این کوه نمکی، گنبدها و غارهای منحصربه‌فرد، آبشارها و بلورها اشاره کرد.

در این‌باره مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان بوشهر اظهار کرد: گنبد نمک جاشک، پدیده شگفت‌انگیزی از رنگ و شکل غارها، قندیل‌ها، ستون‌ها و رودهای جاری از نمک است. به گزارش تسنیم، حسین دلشب با بیان اینکه کوهی از نمک در استان بوشهر هر بیننده‌ای را حیرت‌زده می‌کند، تصریح کرد: رنگین‌کمان رنگ‌ها و اشکال گوناگون در گنبد نمکی جاشک پدیدار است. وی خاطرنشان کرد: وجود بلورهای زیبای سیلیکاته و فسفاته با جلای فلزی و غیرفلزی با تنوع رنگ‌ها پدیده شگفت‌انگیز و متحیرکننده‌ای است که کمتر جایی می‌توان همانند آن را به نظاره نشست. مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان بوشهر با بیان اینکه گنبد نمکی جاشک سرشار از رنگ است، افزود: این رنگ‌ها در هر فصلی تغییر می‌کنند که این خود شگفتی این منطقه را نشان می‌دهد.

دلشب با بیان اینکه قندیل‌های این گنبد نمکی هر یک نام ویژه‌ای دارد، تصریح کرد: قندیل‌ها به اشکال متفاوت، به قدری زیبا تشکیل شده‌اند که اغلب غارها با استفاده از اشکال همین قندیل‌ها نامگذاری شده‌اند مانند غار انگوری که در درون آن قندیل‌های فراوان به‌صورت خوشه‌های انگور از سقف و دیواره غار آویزان شده‌اند. وی غار شاخه نبات را مورد اشاره قرار داد و گفت: وجود قندیل‌های سفید و یک دست به‌صورت شاخه‌های نبات از سقف غار آویزان شده‌اند و نظر تماشاگران را به خود جلب می‌کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۹
کد مطلب: 31642
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت