گروه معادن ساير حوزه ها
 
گزارش ادعایی یک روزنامه درباره معدن اورانیوم ساغند
گروه معادن >ساير حوزه ها - روزنامه وطن امروز در گزارشی مدعی شد: معدن اورانیوم ساغند یزد که از 3 ماه پیش به بهانه‌های مالی در سیر تعدیل نیرو و فسخ قرارداد با پیمانکاران استحصال خود قرار گرفته بود در آستانه تیر خلاص قرار گرفته است.
به گزارش ماین نیوز، معدن اورانیوم ساغند که تنها معدن زیرزمینی و مهم‌ترین منبع تأمین مواد اولیه و کانسنگ اورانیوم است، در اولین روزهای کاری سال 95 در آستانه تعطیلی کامل قرار گرفت. گفتنی است طی چند ماه گذشته، به علت کاهش تولید کیک زرد در کشور، استخراج کانسنگ اورانیوم از این معدن استراتژیک متوقف شده بود و در این مدت، تنها صیانت و نگهداری از این ثروت ملی در دستور کار قرار داشته، اما همین سطح از عملکرد نیز با آغاز سال جدید قرار است پایان بپذیرد.

در این زمینه توجه به یک نکته، بسیار حیاتی است. معدن ساغند دارای تونل‌های متعدد تا عمق 340 متری زمین بوده و دائماً توسط آب‌های زیرزمینی تهدید می‌شود و تعلیق 2 هفته‌ای- حتی کمتر- در حفظ و نگهداری از این معدن منجر به آبگرفتگی تونل‌های کانسار اورانیوم شده و امکان بهره‌مندی از این ثروت ملی را بسیار سخت خواهد کرد.

طبق اعلام مهندسان استخراج کانسنگ اورانیوم در معدن اورانیوم ساغند، در صورت تعلل سازمان انرژی اتمی در حفظ و نگهداری از معدن و تأخیر چند روزه در تخلیه آب‌های زیرزمینی تونل‌ها و چاه‌های این کانسار ملی، هزینه راه‌اندازی مجدد و بازسازی آن از هزینه تأسیس یک معدن بکر و آغاز از فاز صفر اکتشاف و استخراج معدن، بیشتر و گزاف‌تر خواهد بود.

معدن ساغند که دارای 2 بخش روباز و روبسته است، تحت مدیریت سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد. بخش روباز این معدن، حدود 2 سال پیش با آغاز تعلیق فعالیت‌های هسته‌ای عملاً به کار خود پایان داد و با توجه به متوقف شدن معدن روباز گچین بندرعباس
- دیگر معدن اورانیوم ایران- امروز بخش روبسته معدن اورانیوم ساغند عملاً تنها منبع تأمین کانسنگ اورانیوم است.

گفتنی است این معدن تنها معدنی است که بابت آن ایران توانست از پیمانکار چینی در فرآیند بهره‌برداری غرامت دریافت کند. در واقع پس از رها کردن معدن توسط پیمانکار چینی، ایران توانست پس از طرح دعوای بین‌المللی، از این پیمانکار خارجی خسارت گرفته و معدن را به دست توانمند متخصصان ایرانی به بهره‌برداری برساند.

گفتنی است مواد معدنی استخراج شده از این معدن برای تولید کیک زرد به کارخانه شهید رضایی‌نژاد اردکان انتقال داده می‌شد در چنین شرایطی با تعطیلی معدن ساغند، مجتمع شهید رضایی‌نژاد نیز محکوم به تعطیلی است.

معدن ساغند هم‌اکنون با 200 نیروی پیمانکار و حدود 80 نفر پرسنل سازمان انرژی اتمی اداره می‌شود. در پیگیری‌های صورت‌گرفته، علت تعطیلی این معدن، کمبود منابع مالی جهت پرداخت حقوق و دستمزد نیروهای مستقر در این واحد اعلام شده، این در حالی است که سازمان انرژی اتمی هم‌اکنون 13 هزار نفر پرسنل دارد و سال گذشته نیز 600 نفر پرسنل پیمانکار استخراج معدن ساغند را به 200 نفر تنزل داده است.

اکنون سوال این است: اگر قرار باشد ایران طی مفاد برجام تا 7 سال دیگر آزادانه به تولید صنعتی فناوری هسته‌ای بازگردد، بدون اورانیوم و مواد اولیه معدنی، با مشتی ماشین‌آلات مکانیکی که مواد اولیه‌ای برای ریختن در آنها وجود ندارد، دقیقاً چکار می‌توان کرد؟ آیا امیدوار باشیم پس از نابودی مهم‌ترین منبع اورانیوم داخلی، می‌توانیم از دشمنان خارجی خود که تا همین لحظه هزاران مانع بر سر فعالیت‌های هسته‌ای ایران قرار داده‌اند، در آن روز مواد خام بخریم و در داخل غنی‌سازی کنیم؟!
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۳
کد مطلب: 31490
 
۱ نظر
مرجع : روزنامه وطن امروز
 


A
واقعا متاسفم که علی رغم اینکه رهبر معظم فرمودند که به مذاکزات و برجام خوشبین نیستند باز عده ای به هردلیل به برخلاف رهبری رفتند و امروز منجر به تعطیل شدن معدن ساغند گردید ـ
پس از گذشت چند ماه اگر مواد اولیه به ایران ندهند به دلیل اینکه راه اندازی مجدد معدن بسیار سنگین میباشد در عمل از پیشرفت هسته ای ایران به طور چشم گیری کاسته میشود و حتی در استانه تعلیق بلند مدت قرار میگیرد ـ (2859)
United States
۱۳۹۵-۰۱-۱۷ ۱۳:۱۰:۰۷