گروه صنایع معدنی فولاد
 
دشتستانی‌نژاد در گفت‌وگو با ماین نیوز تشریح کرد:
آخرین وضعیت پروژه‌های در دست اجرای فولاد تکنیک
وضعیت فاینانس پروژه‌ها در حال بهتر شدن است
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیر بازرگانی شرکت مهندسی بین‌المللی فولاد تکنیک درباره فاینانس پروژه‌ها گفت: در زمینه فاینانس در حال‌ حاضر از مسیر چین با کنسرسیوم‌‌هایی که در ارتباط هستیم و شرکت‌هایی که می‌‌شناسیم و این توانایی را دارند که بتوانند از توان مالی که در چین وجود دارد استفاده کنند، بهره‌ می‌گیریم.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، شاهین دشتستانی نژاد درباره پروژه فولادسازی نی‌ریز اظهار کرد: در فولاد‌سازی نی‌ریز به دلیل فاینانس چینی‌ها و نهایی شدن آن بین کارفرما جدید و فاینانسور، ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی را شاهد هستیم و امیدواریم با نهایی شدن ظرف ۳ ماه آینده این بخش نیز فعال شود.

خبرنگار ماین نیوز با شاهین دشتستانی‌ نژاد، مدیر بازرگانی شرکت مهندسی بین‌المللی فولاد تکنیک گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

بخش بازرگانی شرکت مهندسی بین‌المللی فولاد تکنیک در چه قسمت‌هایی فعال است؟

بخش بازرگانی کلیه خدمات مربوط به فروش، تامین تجهیزات، بازاریابی را بر عهده دارد. همچنین مناقصه‌‌ها و استعلام‌هایی را که برای شرکت ارسال می‌شود از سوی واحد بازرگانی پاسخ داده می‌شود. از سوی دیگر بحث قراردادهای شرکت چه با کارفرمایان و چه با پیمانکاران دست دوم و سازندگان و تجهیزات در بخش بازرگانی پیگیری و انجام می‌شود.

در حال‌ حاضر چه پروژه‌هایی توسط فولاد تکنیک در دست اجرا است؟

پروژه‌های مختلفی در دستور کار شرکت قرار دارد. حدود ۱۰ تا ۱۵ پروژه‌ مطالعاتی و توجیه فنی اقتصادی در دست شرکت است که عمده‌ترین و شاخص‌‌ترین آنها، پایش مطالعات جامع فولاد و توجیه فنی اقتصادی برای کارخانه‌های مختلف همچون شمال، مناطق خلیج‌ فارس و مکران را شامل می‌شود. پروژه‌های خدمات مشاوره مهندسی نیز در دست کار است که می‌توان تیام بیستون شمال (پروژه نورد و فولادسازی)، واحد احیای مستقیم مکران و پروژه کوره بلند فولاد‌سازی (بافق کسری) را بزرگترین آنها دانست. البته پروژه‌‌های دیگری نیز وجود دارد که از سوی شرکت ما خدمات مشاوره برای آنها انجام می‌شود اما خدمات در مقیاس کوچک‌تر است. در ارتباط با پروژه‌های EPC،  پروژه‌‌های واحد احیای مستقیم نی‌ریز و فولاد‌سازی نی‌ریز از پروژه‌‌های هشت‌گانه را در دست داشتیم که در حدود ۷۰ تا ۷۵ در واحد احیای مستقیم پیشرفت فیزیکی داشته‌ایم اما در فولاد‌سازی نی‌ریز به دلیل فاینانس چینی‌ها و نهایی شدن آن بین کارفرما جدید و فاینانسور، ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی را شاهد هستیم و امیدواریم با نهایی شدن ظرف ۳ ماه آینده این بخش نیز فعال شود. گندله‌سازی سیرجان با فاینانس چین نیز از دیگر پروژه‌هایی است که از سوی شرکت انجام می‌شود و در حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد پیشرفت دارد و طبق برنامه قرار است در مرداد یا شهریور سال 1395 راه‌اندازی شود. تامین تجهیزات برای این پروژه ۹۰ تا ۹۵ درصد انجام شده و تنها درصد کمی از تجهیزات باقی مانده است که باید وارد کنیم. همچنین عملیات نصب نیز در حال انجام است که امیدواریم بتوانیم خود را به برنامه رسانده و در تاریخی که مشخص شده، بهره‌برداری را انجام دهیم. فاز دوم فولاد کویر نیز از سوی شرکت در حال انجام است که احتمالا ۱ تا ۲ ماه آینده راه‌اندازی خواهد شد. همچنین پروژه نورد بردسیر برای شرکت جهان فولاد نیز در دستور کار است که نصب تجهیزات آن به تازگی آغاز و براساس برنامه باید در مرداد یا شهریور سال 1395 راه‌اندازی شود. نورد بافق و نورد ابرکوه نیز به اتمام رسیده و منتظر ناظران خارجی هستیم تا راه‌اندازی صورت گیرد.

در بخش پروژه‌های خدمات مشاوره‌ای فولاد زرند را دستور کار داریم که خدمات مشاوره و بازرسی تجهیزات فنی از سوی شرکت ارائه می‌شود. همچنین پروژه‌های کوچک دیگری هم وجود دارد که عملیات اجرایی را به صورت ساخت یا مهندسی-ساخت در حال انجام است.

تست سرد برای پروژه‌های تمام شده صورت گرفته است؟

مراحلی از تست سرد نورد ابرکوه انجام شده است اما تست گرم به دلیل برخی تاخیرهای رخ داده هنوز کلید نخورده است زیرا بحث کوره جزو فعالیت‌‌های ما نبود و منتظر هستیم کوره آن واحد نهایی و راه‌اندازی شود تا بتوانیم تست گرم را انجام دهیم.

شما پروژه‌ها را به صورت EPCF نیز انجام می‌دهید؟

در زمینه بحث فاینانس در حال‌ حاضر از مسیر چین با کنسرسیوم‌هایی که در ارتباط هستیم و شرکت‌هایی که می‌‌شناسیم و این توانایی را دارند که بتوانند از توان مالی که در چین وجود دارد استفاده کنند، انجام می‌شود. البته با وجود بروکراسی، فاینانس پروژه‌ها از زمان توافق صورت گرفته تا اجرایی شدن و ساختارهای جزیی که بعد از آن بین ارکان مختلف به توافق برسد، زمان‌بر خواهد بود اما اگر همه به توافق برسند برای پروژه‌های آینده این تجربه وجود دارد و می‌توان از این تجربه استفاده کرد و فاینانس پروژه‌های بعدی را در زمان کوتاه‌تری عملی کرد. الان در ارتباط با پروژه‌هایی که از سوی اروپایی‌ها فاینانس می‌شود، برخی مشکلات از بین رفته است و به نظر می‌آید که  راحت‌تر از همکاری با چینی‌ها است.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۴۶
کد مطلب: 31241