گروه معادن فلزات گرانبها
 
همکاری‌های طلایی ایران و غنا
گروه معادن >فلزات گرانبها - بخش معدن و زمین‌شناسی پس از اجرایی شدن برجام به دنبال توسعه روابط بین‌المللی است که در سال‌های تحریم با موانع بسیاری مواجه بود.
 
به گزارش ماین نیوز، انتقال دانش و تجربه در حوزه معدن و اکتشافات موضوعی است که در دیدار مهندس محمدرضا نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر اراضی و منابع طبیعی کشور غنا مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به تجربه کارشناسان ایرانی در حوزه زمین‌شناسی واکتشافات، ایران و غنا می‌توانند همکاری‌های دوجانبه خود در این زمینه‌ها را افزایش دهند.

همکاری بخش خصوصی ۲کشور در زمینه طلا

محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در دیدار با وزیر اراضی و منابع طبیعی غنا مقرر کرد؛ دو کشور درباره توسعه اکتشافات معدنی و آموزش کارشناسان همکاری گسترده با یکدیگر داشته‌باشند. در واقع این دیدار همکاری‌های معدنی میان ایران و غنا را افزایش می‌دهد. نعمت‌زاده در دیدار با «نی اوساح ملیز» با اشاره به امکانات، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی موجود در دو کشور، اظهار کرد: برنامه‌ریزی برای انتقال منظم و به هنگام اطلاعات اقتصادی ایران و غنا به بخش‌های اقتصادی دولتی و خصوصی دو کشور به منظور ایجاد زمینه‌های لازم برای صدور خدمات فنی و مهندسی ایران به غنا، ضروری است. وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ظرفیت طلای موجود در کشور غنا، تصریح کرد: با توجه به اینکه غنا دومین تولیدکننده طلا در دنیا به شمار می‌رود، در نتیجه شرکت‌های بزرگی در زمینه اکتشاف و استحصال طلا در این کشور حضور داشته و فعالیت می‌کنند. بخش خصوصی دو کشور ایران و غنا می‌توانند همکاری‌های گسترده‌ای در این زمینه با یکدیگر داشته باشند.

طلا، الماس و بوکسیت مهم‌ترین معادن غنا

نی‌اوساح‌ملیز، وزیر اراضی و منابع طبیعی کشور غنا نیز در این دیدار با اشاره به تولیدات معدنی این کشور، اظهار کرد: طلا، بوکسیت، الماس و منگنز از جمله مهم‌ترین و بزرگترین معادن غنا است که در تمامی موارد یاد شده می‌توان همکاری گسترده‌ای را با ایران آغاز کرد.نی اوساح ملیز ضمن استقبال از پیشنهاد مهندس نعمت‌زاده درباره تبادل دانشجو و بحث آموزش نیروی‌انسانی در دو کشور خواستار افزایش حجم مبادلات میان ایران و غنا شد. در واقع فعالان بخش معدن ایران از جمله بخش خصوصی می‌توانند در پی پیشنهاد مهندس نعمت‌زاده به وزیر اراضی و منابع طبیعی غنا، در زمینه اکتشافات و آموزش نیروی انسانی با فعالان معدنی غنا وارد همکاری شوند. به طور کلی چنین دیدارها و امضای تفاهمنامه‌های مختلف می‌تواند فعالیت‌های معدنی ایران را در آن سوی مرزها نیز توسعه دهد. گفتنی است ارزش مبادلات تجاری میان دو کشور ایران و غنا در ۱۰ماه سال‌جاری در بخش صادرات ۷۵۷هزار دلار و میزان واردات ۴۱۱۱هزار دلار اعلام شده است.

ورود کارشناسان غنایی به ایران

محمد طاهری، مشاور امور بین‌الملل رییس هیات عامل ایمیدرو در حاشیه دیدار محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر اراضی و منابع طبیعی کشور غنا گفت: در این نشست همکاری‌های دوجانبه از جمله همکاری در حوزه معدن و آموزش مورد بحث و بررسی قرار گرفت. به طوری که وزیر اراضی و منابع طبیعی غنا از مهندس نعمت‌زاده درخواست اختصاص تعدادی بورسیه آموزشی به دانشجویان غنایی را داشت که توضیحاتی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت در این زمینه ارائه و مورد قبول واقع شد.

وی در تشریح مذاکرات صورت گرفته در این جلسه ادامه داد: در ادامه این نشست درباره آموزش‌های کوتاه‌مدت و همکاری‌های زمین‌شناسی نیز هر دو طرف قبول کردند تا کارشناسانی در این زمینه مبادله شود. براساس این توافق در مرحله نخست، کارشناسان غنایی به ایران آمده تا زمینه‌های همکاری را بررسی کنند تا پس از آن شاهد افزایش همکاری میان دو کشور ایران و غنا باشیم.

همکاری‌های بوکسیتی ایران و غنا

طاهری با اشاره به موضوع تامین مواد اولیه به ویژه ماده اولیه مورد نیاز صنعت آلومینیوم یعنی بوکسیت، تصریح کرد: با توجه به اشراف کامل نعمت‌زاده به مسائل معدنی و منطقه‌ای در این دیدار اظهار کردند؛ در حال حاضر ما واردکننده بوکسیت هستیم، در نتیجه با توجه به اینکه غنا یکی از کشورهای تولیدکننده و صادرکننده بوکسیت است می‌توان همکاری‌های خوبی در این زمینه ایجاد شود.

به گفته وی، در نتیجه این دیدار زمینه همکاری تجاری میان ایران و غنا نیز فراهم خواهد شد. طاهری در ادامه بیان کرد: نی اوساح ملیز نیز در ادامه این صحبت‌ها اطلاعاتی درباره بوکسیت ارائه دادند و اظهار کردند؛ سال گذشته غنا ۷۰۰هزار تن صادرات بوکسیت داشته و آمادگی همکاری با ایران را دارد.
وی افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به معادنی که ایران در گینه در اختیار دارد و با توجه به قرارگیری غنا در افریقا، می‌توان همکاری را میان معادنی که ایران در اختیار دارد با غنا ایجاد کرد، که این پیشنهاد نیز از سوی وزیر اراضی و منابع طبیعی غنا پذیرفته شد.

طاهری تصریح کرد: علاوه بر این موضوعات با توجه به اینکه غنا یکی از صادرکنندگان ماده معدنی طلا به شمار می‌رود و سالانه در حدود ۳۰۰تن صادرات طلا دارد، می‌توان شاهد همکاری خوبی میان دو کشور در حوزه طلا نیز بود.

صحبتی از خرید طلای غنا مطرح نشد

به طور کلی ایران می‌تواند در زمینه اکتشافات جدید و انتقال تجربه و فناوری با غنا وارد همکاری شود. وی درباره واردات طلا از غنا و فرآوری آن اظهار کرد: غنا کارخانه‌های فرآوری طلا را در اختیار داشته و طلای استخراج شده را فرآوری کرده و بخش زیادی از آن را صادر می‌کنند.

طاهری افزود: به همین دلیل مسائلی درباره خرید طلا از غنا مطرح نشده و بیشتر همکاری‌ها در زمینه کارشناسی و فناوری بوده است.

طاهری، مهم‌ترین خواسته غنا در این دیدار را اختصاص تعدادی بورس تحصیلی برای دانشجویان غنایی و تعیین دوره‌های کوتاه‌مدت آموزشی و همکاری در زمینه زمین‌شناسی و معادن عنوان کرد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۵
کد مطلب: 30820
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت