گروه صنایع معدنی فولاد
 
چابهار مقصد هفتم دانیلی
گروه صنایع معدنی >فولاد - سفر رییس‌جمهوری و گروه ۱۰۰نفری از بازرگانان ایرانی به ایتالیا و فرانسه را می‌توان آغازی برای اتفاق‌های خوب دانست. حضور رییس هیات عامل ایمیدرو و فعالان معدنی بخش خصوصی توانست دستاوردهای این سفر را برای بخش معدن پربار کند.
 
به گزارش ماین نیوز، این سفر در حوزه صنایع معدنی بیشتر به نفع فولاد و آلومینیوم تمام شد. شاید یکی از اصلی‌ترین اتفاقات معدنی این صنعت امضای تفاهمنامه میان ایمیدرو و شرکت دانیلی بود. حال نتیجه سفر به ایتالیا ساخته کارخانه‌ای مشترک به نام «پرشین متالیک» در چابهار است.

دانیلی؛ شرکتی با چند فرهنگ

«دانیلی» یک شرکت بین‌المللی و چند فرهنگی است که فعالیت‌های آن طیف کاملی از فناوری‌ها، از سنگ‌آهن گرفته تا احداث کارخانه‌های تولید محصولات فلزی مختلف را در برمی‌گیرد. در چند سال گذشته و با وجود بحران‌های مالی جهان، این شرکت نه‌تنها اقدام به کاهش هزینه‌های خود نکرده بلکه دامنه فعالیت‌هایش را هم گسترش داده است. چنین رفتاری باعث شده که در پایگاه رسمی خود با جرات ادعا کند: «ما در چند سال اخیر، بیشترین نوآوری‌ها را به بازار معرفی کرده‌ایم. همچنین در ۸ سال گذشته، به طور متوسط ۱۴۰ میلیون یورو در هر سال سرمایه‌گذاری داشته‌ایم. »

با این شرایط، عجیب نیست که دانیلی یکی از ۳ عرضه‌کننده بزرگ تجهیزات و کارخانه‌های صنایع فلزی در جهان است؛ شرکتی که پس از ۱۰۰ سال فعالیت توانسته قلمروی فعالیت خود را از ایتالیا به ۶ کشور بزرگ دیگر در جهان هم برساند؛ آلمان، فرانسه، سوئد، تایلند، چین و هند. اکنون هم به دنبال آن است که ایران را به این فهرست قابل توجه، اضافه کند.

دانیلی و ایمیدرو

احمد پورفلاح، رییس اتاق مشترک ایران و ایتالیا درباره این همکاری اظهار کرد: دانیلی و ایمیدرو، شرکت مشترک در بخش معدن و صنایع معدنی را در چابهار تاسیس می‌کنند. به گفته وی در سفر به ایتالیا، قراردادی ۲میلیارد دلاری میان ایمیدرو و دانیلی به امضا رسید تا براساس آن شرکتی به نام «پرشین متالیک» به‌عنوان شرکتی مادر تخصصی در چابهار تاسیس شود. براساس این قرارداد، ۴۰درصد از این سرمایه‌گذاری متعلق به ایمیدرو بوده و ۶۰درصد آن را طرف مقابل یعنی شرکت دانیلی بر عهده گرفته است. از سویی دیگر ایمیدرو و دانیلی به‌صورت مشترک در زمینه طراحی، مهندسی و آموزشی با یکدیگر همکاری می‌کنند. به گزارش ایمیدرو، پورفلاح در ادامه بیان می‌کند؛ در اتحادیه اروپا ۲۰درصد ساخت ماشین‌آلات در اختیار ایتالیایی‌هاست و ۴۰هزار نفر در بخش ماشین‌آلات و ۹۵۰هزار نفر در زمینه محصولات فلزی کار می‌کنند. در عین حال بازار بزرگ روسیه و امریکای جنوبی در این حوزه در اختیار ایتالیاست. با توجه به آمارهای ارائه‌شده از سوی رییس اتاق مشترک ایران و ایتالیا همکاری مشترک ایران با این کشور آن هم در حوزه فولاد می‌تواند اتفاقات خوبی را به همراه داشته باشد.

جزییاتی منتشر نشده است

نصیرالدین ضوئی، مدیر فروش و بازاریابی شرکت دانیلی نیز درباره جزییات این تفاهمنامه می‌گوید؛ باید منتظر ماند تا جلسات داخلی با سازمان‌های مرتبط با این تفاهمنامه در داخل کشور برگزار شده و برخی اقدامات قانونی برای اجرایی شدن این تفاهمنامه انجام شود. وی در ادامه صحبت‌هایش درباره زمان اجرایی شدن این تفاهمنامه بیان می‌کند؛ درحال‌حاضر نمی‌توان درباره زمان اجرایی شدن آن به طور دقیق اطلاعاتی ارائه کرد اما فکر می‌کنم تاپایان سال بخشی از اقدامات اصلی برای اجرای این تفاهمنامه انجام می‌شود. به گفته مدیر فروش و بازاریابی شرکت دانیلی، بخش زیادی از اقدامات اجرایی مانند انتخاب زمین و... مسائلی است که باید از سوی ایمیدرو انجام شود. البته اطلاعات دقیقی در این زمینه هنوز منتشر نشده است. ضوئی معتقد است، هنوز برای پیش‌بینی نوع ماشین‌آلاتی که از سوی دانیلی وارد ایران می‌شود کمی زود است، اما به‌طور کلی همان فناوری‌های ویژه دانیلی در این همکاری استفاده خواهد شد. وی درباره پیشنهاد تاسیس شرکت در چابهار اینگونه می‌گوید، انتخاب منطقه برای احداث شرکت موضوعی است که از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) مطرح می‌شود، اما به‌طور کلی این پیشنهاد در جلسات قبلی مطرح و سپس به یک نظر مشترک رسیدند که آن هم چابهار بود. ضوئی با اشاره به بلندمدت بودن این پروژه تصریح می‌کند: بیشترین سود از آن ایران خواهد شد. از سویی دیگر دانیلی تجهیزات و دانش مربوط به ماشین‌آلات خود را در کنار سرمایه‌گذاری وارد ایران می‌کند در نتیجه سرعت تکمیل زنجیره ارزش در حوزه فولاد بیشتر شده و پروژه‌های فولادی زودتر به نتیجه می‌رسد. با تاسیس این شرکت یک گام به تبدیل چابهار به هاب معدنی نزدیک خواهیم شد؛ موضوعی که فعالان بخش خصوصی بسیار بر آن تاکید دارند. چابهار ظرفیت‌های بسیار بالایی برای تبدیل شدن به هاب معدنی دارد شاید نزدیک بودن به آب‌های آزاد یکی از اصلی‌ترین مزیت‌هایی باشد که این منطقه دارد.

مهم‌ترین دستاورد

اما در کنار این موضوعات باید به این نکته توجه داشت که اصلی‌ترین پایه‌های مشارکت و سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در بخش معدن ایران انتقال فناوری باشد. در واقع تنها تامین سرمایه مالی نباید اولویت همکاری با شرکت‌های خارجی قرار گیرد. رییس خانه معدن گفت: ۳ انگیزه اصلی هیات‌های تجاری، صنعتی و معدنی در سفر اخیر رییس‌جمهوری به ایتالیا و فرانسه دستیابی به فناوری جدید، حضور در بازارهای جهانی و شریک مناسب بوده است. به گزارش شاتا، محمدرضا بهرامن معتقد است باید در فرصتی که ایجاد شده به‌دنبال به‌دست آوردن فضاهای از دست رفته بوده و از وابستگی به خارج دور شویم. وی با اشاره به اینکه در سفر اخیر رییس‌جمهوری به ایتالیا و فرانسه بعد از امضای قراردادها و پروتکل‌ها؛ به‌تدریج حرکات اقتصادی شروع می‌شود، گفت: به‌زودی فعالان اقتصادی کشور اثرات مثبت تحرکات ایجادشده را خواهند دید. وی گفت: آموزش نباید در پساتحریم موضوع فراموش شود و در سفرهای اخیر هیات دولت این بخش مورد توجه قرار گرفت، چراکه باید دانش خود را روزآمد کنیم.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۳۶
کد مطلب: 30777
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت