گروه معادن سنگ و مصالح ساختمانی
 
تاسیس انستیتوی مشترک با ایتالیا، گره‌گشای گلوگاه صنعت سنگ ایران
گروه معادن >سنگ و مصالح ساختمانی - چندی پیش نخستین «همایش چالش‌ها و فرصت‌های صنعت سنگ ایران» برگزار و صحبت‌هایی درباره تفاهمنامه منعقد شده بین صنعت سنگ ایران و ایتالیا مطرح شد.
به گزارش ماین نیوز، براساس این تفاهمنامه قرار بر ایجاد انستیتوی مشترک سنگ ایران و ایتالیا در شهر ری گذاشته شد. به عقیده کارشناسان و فعالان صنعت سنگ ایران، بزرگترین گره‌گاه صادرات سنگ‌های تزئینی ایران، نبود دانش فنی برای تولید محصول با کیفیت و همچنین نداشتن آشنایی کافی با بازاریابی در بازار جهانی است. برای رفع این موانع، ایجاد واحدهای آموزشی برای فعالان حوزه سنگ می‌تواند مشکلات موجود در این بخش را رفع کند.

آموزش فعالان صنعت سنگ تزئینی

براساس اطلاعات ارائه شده از سوی مسئولان، علاوه بر شهرری، تاسیس انستیتو در اصفهان، محلات و فارس نیز در دستور کار قرار دارد.

عضو هیات‌مدیره و دبیر انجمن سنگ ایران درباره تاسیس انستیتو سنگ ایران و ایتالیا اظهار کرد: ایجاد انستیتو به منظور آموزش تمامی فعالان حوزه صنعت سنگ از کارگر ساده گرفته تا رشته‌های کارشناسی به‌منظور ارتقای کار و مهارت‌های آنها انجام می‌شود.

احمد شریفی معتقد است توسعه صادراتی و افزایش سطح کیفیت سنگ ایران در گرو آموزش است و بدون آن نتیجه مطلوبی حاصل نمی‌شود.

وی به نتیجه حاصل‌شده از مذاکرات بین انجمن صنعت سنگ ایران و ایتالیا اشاره کرد و گفت: مرکز آموزشی که قرار است با سرمایه‌گذاری انجمن سنگ ایران و سنگ ایتالیا تاسیس شود با رقمی افزون‌بر یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار یورو فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

شریفی با بیان اینکه گره اصلی که باید برای توسعه صادرات سنگ ایران باز شود، آموزش است و از این‌رو باید در اولویت قرار گیرد، اظهار کرد: در واقع تفاهمنامه یادشده بین سازمان فنی‌وحرفه‌ای، انجمن سنگ ایران و انجمن سنگ ایتالیا منعقد شده که امکانات فنی و حرفه‌ای را در اختیار انستیتو قرار می‌دهد که نتیجه آن فعالیت انستیتو با ظرفیت بسیار بالا است. همچنین با دانشگاه صنعتی اصفهان و موسسات آموزشی حوزه اصفهان مذاکراتی برای تاسیس مرکز انستیتو در این استان انجام شده است.

دبیر انجمن سنگ ایران انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه صنعتی اصفهان را برای تاسیس انستیتو راهی برای ایجاد یک قطب صنعت سنگ در اصفهان در کنار تهران دانست. به این ترتیب ۲ مرکز آموزش بسیار قوی و کارآمد راه‌اندازی و افتتاح می‌شود تا با ارائه آموزش عملی و تئوری در کنار هم، سطح دانش و توانایی افراد افزایش یابد. از دیگر برنامه‌های آموزشی برای تولید استاندارد نیز در بخش معادن و فرآوری، بازاریابی و صادرات محصولات معدنی است.

وی معتقد است که افراد فعال در حوزه صنعت سنگ ایران با آموزش بازاریابی و صادرات می‌توانند برای ورود به بازار هدف آماده شوند.

نتیجه ۱۰۰درصد مثبت است

مدیرعامل شرکت «زرساسنگ زاگرس» درباره ایجاد انستیتو مشترک صنعت سنگ ایران و ایتالیا و تاثیر آن بر این حوزه اظهار کرد: راه‌اندازی موسسات آموزشی مشترک با ایتالیا ۱۰۰درصد به نفع صنعت سنگ ایران است و باعث رونق و بازگشت حیات به معادن سنگ‌های تزئینی کشور می‌شود.

فرزاد طاهری در ادامه گفت: یکی از مشکلات صنعت سنگ ایران مربوط به نبود دانش کافی برای اجرای فعالیت‌های معدنی است. در سال‌های ۷۶ تا ۸۴ ماشین‌آلات جدید ایتالیایی به ایران وارد شدند اما به دلیل نبود نرم‌افزار و دانش فنی امکان استفاده از آنها میسر نبود.

وی بر این باور است که برگزاری دوره‌های آموزشی یکی از مهم‌ترین نیازهای صنعت سنگ است. به‌عنوان مثال کشوری همچون چین فناوری آنچنانی برای صنعت سنگ ندارد اما به‌دلیل تسلط بر دانش فنی و بروز، محصولات با کیفیت تولید می‌کند. زیرا آنها برای هر سنگ شرایط خاصی را تعریف کرده و از نتیجه آن اطمینان کامل دارند.

به گفته این فعال صنعت سنگ تزئینی، در ایران فناوری و تجهیزات نوین وجود دارد اما در مقابل، افراد متخصص که تسلط و دانش استفاده از این تجهیزات را داشته باشند حضور ندارند. از طرفی ورود کارشناسان متخصص از کشورهای صاحب فناوری نیز هزینه بالایی به همراه دارد. بنابراین برگزاری کلاس‌های آموزشی و آموزش روش صحیح کار به فعالان صنعت سنگ بسیار مهم‌تر از وارد کردن تجهیزات و فناوری‌های روز است.

طاهری افزود: امروز کاربران و کارگران فعال در خط تولید باید بروز شده و بدانند که در کدام بخش از چه نوعی تجهیزات و فناوری استفاده کنند. نتیجه این کار گامی بلند به سمت توسعه صادرات محصولات ایرانی است و منجر به افزایش کیفیت محصولات تولیدی داخلی می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه استقبال معدنکاران و فعالان صنعت سنگ برای شرکت در کلاس‌های آموزشی چه میزان است، اظهار کرد: به‌طور قطع استقبال خوبی از سوی معدنکاران سنگی دیده خواهد شد. به ویژه با ساخت انستیتوی مشترک در منطقه محمودآباد اصفهان، سنگبرها می‌تواننددر کلاس‌های آموزشی شرکت کنند. آنها به نقص کار خود آگاهی کامل دارند که آن نقص چیزی جز نبود دانش فنی نیست. همیشه در جلسات مطرح شده بین فعالان این حوزه خلأ دانش فنی مطرح بوده و گفته می‌شود اگر برخی از ذخایر سنگ تزئینی ایران در اختیار کشورهای پیشرو در صنعت سنگ همچون ایتالیا بود، آنها توان گرفتن بازار جهانی را داشتند زیرا مشکل تنها در بخش فرآوری است و اگر بتوانیم محصولات را به درستی فرآوری کنیم به‌طور حتم نتیجه مثبت و جهشی بزرگ در صنعت سنگ ایران ایجاد خواهد شد.
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۴۳
کد مطلب: 30579
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت