گروه صنایع معدنی سیمان
 
بیرامی در گفت‌وگو با ماین نیوز:
دولت در قیمت‌گذاری سیمان دخالت نکند
دپوی 20 میلیون تن سیمان در کارخانه‌ها/نمایشگاه امسال سیمان رونق نداشت
گروه صنایع معدنی >سیمان - مدیرعامل شرکت آلیاژجوش و قائم مقام گروه آلیاژ خواستار واگذاری قیمت‌گذاری سیمان در کشور به انجمن تخصصی این صنعت شد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، صمد بیرامی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید سیمان و کلینکر در کشور در حال حاضر به بیش از 70 میلیون تن رسیده است، افزود: به دلیل رکود ایجاد شده در صنایع مصرف‌کننده سیمان هم‌اکنون بیش از 20 میلیون تن سیمان و کلینکر در کارخانه‌ها انبار و دپو شده است.

وی افزود: با رفع تحریم‌ها و اتصال مجدد سیستم بانکی به سوییفت می‌توانیم، انتظار بازگشایی دوباره بسیاری از بازارها به روی صنایع کشور را داشته باشیم. همچنین هزینه تمام شده تولید در بسیاری از کارخانه‌ها نیز در نتیجه رفع تحریم‌ها و حذف واسطه‌ها کاهش خواهد یافت.

خبرنگار ماین نیوز با صمد بیرامی، مدیرعامل شرکت آلیاژجوش و قائم مقام گروه آلیاژ گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

ابتدا درباره شرکت آلیاژ جوش آریا و گروه آلیاژ توضیح دهید.

شرکت آلیاژ جوش حدود 15 سال است که در حوزه‌های مختلف معدن، سیمان، فولاد، نفت و گاز فعالیت دارد و کارخانه ما هم در شهرک صنعتی اشتهارد قرار دارد و در مجموع نیز بین 120 تا 130 هم نیروی کار داریم. گروه آلیاژ نیز متشکل از 6 شرکت مختلف است که شامل آلیاژ جوش آریا، آسیابان، سیتک، پتروهام و دیلمان فیلتر هستند که در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

نمایشگاه سیمان امسال را که در آن حضور داشتید چطور ارزیابی می‌کنید؟

متاسفانه نمایشگاه امسال سیمان به دلیل مشکلات مختلف ناشی از تحریم، مشکل کمبود نقدینگی تولیدکنندگان سیمان و پایین بودن سطح فعالیت‌های صنعتی در کشور، به نسبت سال‌های قبل شکوفایی مورد انتظار را نداشت اما به‌هرحال نمایشگاه فرصت ارزیابی سایر شرکت کنندگان اعم از کارفرمایان، رقبا، همکاران و غیره است. در مجموع نمایشگاه امسال سیمان رونق مورد انتظار ما را نداشت.

اجرای برجام را در وضعیت صنعت سیمان و بطور کلی وضعیت صنعت کشور چطور ارزیابی می‌کنید؟

برداشته شدن تحریم‌ها و اجرای برجام نقش زیادی در بهبود وضعیت اقتصادی کشور خواهد داشت. در حال حاضر قیمت تمام شده محصولات ما به دلیل دور زدن تحریم‌ها و مشکلات ناشی از آن افزایش یافته است. تامین کنندگان مواد اولیه هم به دلیل تحریم با قیمت بیشتری مواد خود را به ما می‌فروشند و همین وضعیت هزینه‌های تولید ما را بالا برده و امکان رقابت را از ما گرفته است. حذف یارانه‌های انرژی در چند سال قبل هم بر مشکلات صنایع افزود. اما به‌هرحال تلاش کردیم با افزایش بهره‌وری و حذف هزینه‌های اضافی در این شرایط بحرانی سرپا بمانیم. برداشته شدن تحریم‌ها باعث می‌شود اعتماد به صنایع کشور برگردد و بازارهای جهانی به روی صنایع کشور باز شود و مشکل نقل و انتقالات مالی هم حل می‌شود. وصل مجدد سوییفت هم اتفاق بسیار خوبی برای صنایع کشور خواهد بود.

وضعیت فعلی صنعت سیمان کشور را چطور ارزیابی می‌کنید؟

در حوزه صنعت سیمان، کشور ما جزو معدود کشورها با سرانه سیمان متناسب با سرانه جهانی است. ظرفیت تولید سیمان و کلینکر کشور در حال حاضر بالغ بر 70 میلیون تن است و حدود 80 کارخانه سیمان نیز در کشور وجود دارد اما از سوی دیگر بیش از 20 میلیون تن سیمان در انبار شرکت‌ها دپو شده است که ناشی از توقف فعالیت‌های توسعه ای و عمرانی در کشور است. اگر ساخت‌وسازها در صنایع مختلف صورت بگیرد، این حجم عظیم از سیمان در این صنایع مصرف خواهد شد. به نظر من دولت باید هرچه زودتر خود را از قیمت‌گذاری سیمان کنار بکشد و دیگر در این زمینه دخالت نکند و قیمت‌گذاری سیمان را به انجمن تخصصی آن واگذار کند. در همه کشورها دیگر دولت‌ها در این مسائل دخالت نمی‌کنند و امور به انجمن‌های تخصصی واگذار شده است و تنها به صورت کلان نظارت می‌کنند.

وضعیت صادرات سیمان کشور را چطور می‌بینید؟

در حوزه صادرات ایران جزو معدود کشورهایی است که بیشترین صادرات سیمان را انجام می‌دهد و بازارهایی مانند عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس جزو بازارهای اصلی صادرات سیمان ایران هستند. البته اخیرا متوجه شدیم که عراق تعرفه سنگینی روی واردات سیمان ایران بسته است و پاکستان نیز تعرفه حمایتی مشابهی گذاشته است. به‌هرحال این کشور به دنبال تقویت صنایع خود هستند و ما باید تلاش کنیم قیمت تمام شده تولید سیمان را در داخل کشور منطقی کنیم تا حتی با وجود چنین تعرفه‌های وارداتی نیز سیمان ایران بتواند به بازارهای منطقه نفوذ کند. اینکه سیمان را صرفا برای بازار داخلی تولید کنیم سیاست اشتباهی است که باید اصلاح شود. برنامه‌های توسعه ای در کشور تا جایی می‌تواند مصرف سیمان تولید داخل را پوشش دهد و مابقی تولید باید صادر شود.

بازارهای جدید صنعت سیمان ایران را در منطقه چطور می‌بینید؟

متاسفانه به دلیل تیره شدن روابط ایران و عربستان قطعا دیگر شاهد واردات سیمان ایران به این کشور نخواهیم بود. البته کار بازسازی و ساخت و ساز در کشورهای اطراف ایران مانند افغانستان و عراق همچنان با شدت وجود دارد و این دو کشور همچنان بازارهای مناسبی برای سیمان ایران هستند. بازار امارات هم می‌تواند برای سیمان ایران مناسب باشد هرچند برخی به این موضوع اعتقاد ندارند. توسعه زیرساخت‌های گردشگری در کشور نیز می‌تواند به افزایش مصرف سیمان در داخل کمک کند.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری نژاد
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۵
کد مطلب: 30483