گروه معادن
 
چین به کدام ذخیره معدنی ایران چشم دوخته است؟
گروه معادن - در حالی برنامه‌ریزی چین برای افزایش تولید روی، بزرگترین معدن سرب و روی ایران را نشانه گرفته است که چین تمایل دارد پس از سرمایه‌گذاری در معدن سرب و روی ایران علاوه بر نوسازی تکنولوژی تولید ایران، نیاز خوراک واحدهای تولید روی خود را تامین کند.
 
به گزارش ماین نیوز، در حالی چین یکی از بزرگترین تولیدکننده مواد معدنی مس، سرب و روی و نیکل محسوب می‌شود که این کشور برای بالابردن ظرفیت تولید روی خود نیازمند کنسانتره روی است.

بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده چین 6.2 میلیون تن روی و 4.65 میلیون تن سرب در سال 2016 تولید خواهد کرد و از آنجایی که مدتی است بازارهای جهانی با کمبود روی مواجه شده‌اند و آهنگ رشد تولید روی در جهان روند کاهشی دارد، بیشترین توجه چین برای تامین خوراک کارخانه‌های خود، ذخایر روی معدن مهدی‌آباد یزد است.

چینی‌ها سالانه 2 میلیون تن کنسانتره روی و 2.5 میلیون کنسانتره سرب نیاز دارند که قصد دارند بخشی از این نیاز خود را از طریق همکاری در توسعه معدن سرب و روی مهدی آباد برطرف کنند.

در عین حال که چین به دلیل برخورداری از مواد معدنی عیار پایین‌، علاقه بسیاری برای سرمایه‌گذاری در کشورهای معدن‌خیز نشان می‌دهد اما معدن سرب و روی مهدی‌آباد با 180 مییلیون تن ذخیره قطعی و احتمالی در مقطع فعلی تنها ذخیره بزرگ استخراج نشده سرب و روی جهان محسوب می‌شود که چشم چینی‌ها به آن است. گرچه عیار ذخایر این معدن نسبت به معدن انگوران که ذخایر آن رو به اتمام است، پایین‌تر برآورد می‌شود.

با این حال چین تمایل دارد پس از سرمایه‌گذاری در معدن سرب و روی ایران علاوه بر نوسازی تکنولوژی تولید ایران، نیاز خوراک واحدهای تولید روی خود را تامین کند. در این صورت علاوه بر تقویت تولید داخلی روی، برنامه افزایش تولید روی چین هم تحقق پیدا خواهد کرد. شاید کارشناسان به همین دلیل است که نسبت به ذخایر روی ایران و بازار آن امیدوار شدند و این را از منظر بازارهای جهانی یک فرصت تلقی می‌کنند و همواره به افزایش قیمت این فلز خوشبین هستند. این در حالی است که در شرایط فعلی کارخانه‌های روی به دلیل کمبود خوراک با 30 درصد ظرفیت مشغول به کار هستند.

معدن انگوران بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه با ذخیره 9 میلیون تن قرار است تا 12 سال آینده خوراک کارخانه‌ها را تامین کند اما با توجه به اینکه ذخایر این معدن رو به پایان است، مقرر شده معدن‌ مهدی‌آباد یزد جایگزین آن شود. گرچه عیار سرب و روی آن پایین‌تر از انگوران است اما بر اساس اطلاعات به دست‌ آمده بخش سولفوره این معدن باید به روش زيرزمینی و بخش اکسيده آن به روش روباز استخراج شود.

ايران چهارمين توليدكننده بزرگ ماده معدنی سرب و روي در آسيا بعد از چين، قزاقستان و هند محسوب می‌شود و از نظر توليد شمش روی جايگاه ششم و از نظر توليد سرب جايگاه پنجم را در آسيا دارد. همچنین مطالعات نشان داده که مصرف سرانه روی در ايران 14.1 كيلوگرم در سال است و در چين متوسط مصرف سرانه 7.1 كيلوگرم است.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۱
کد مطلب: 30403
 
۱ نظر
مرجع : اقتصادنیوز
 


majed nazire
معدن سرب وروی استان سمنان باپروانه بهربرداری ذخیره 200هزارتن کنار جاده اسفالت کم هزینه باموقعیت بسیارعالی اب وبرق کنارش آماده به مشارکت :09121184605:09121511808:91925215776 (3475)
۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۱۹:۰۴:۴۷