گروه صنایع معدنی
 
احتمال افزایش حضور عمان در صنایع معدنی ایران
گروه صنایع معدنی - سفیر عمان در ایران پس از بازدید از منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس (استان هرمزگان)، اظهار امیدواری کرد همکاری دو کشور و تبادل هیات های تخصصی در آینده نزدیک آغاز شود.
به گزارش ماین نیوز، سعود بن احمد البروانی پس از بازدید از صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، با بیان اینکه عمان دارای دو منطقه ویژه فعال است، پیشرفت های صنعتی منطقه ویژه را به عنوان نمونه ای از دستاوردهای صنعتی ایران خواند و بر گسترش همکاری های دو طرف تاکید کرد.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس در دیدار سفیر عمان در ایران که به منظور تبادل تجارب و ارتباط بخش های سرمایه گذاری و شرکت های عمانی با شرکت های ایرانی، انجام شد، تصریح کرد: دسترسی به آبهای آزاد، همجواری با منابع عظیم نفت و گاز ، وجود تاسیسات بندری و حمل و نقل دریایی،ریلی، جاده ای، هوایی و نزدیکی به بازارهای هدف و همچنین وجود زیرساخت های لازم در بخش های مختلف باعث شده این منطقه شتاب فزاینده ای برای تبدیل شدن به قطب صنعت، تجارت و بازرگانی خارجی فولاد و آلومینیوم و مواد معدنی داشته باشد.

او افزود: اهداف منطقه برای تولید 10 میلیون تن فولاد، 2/1 میلیون تن آلومینیوم، تخلیه و بارگیری70 میلیون تن مواد نفتی و معدنی، شش میلیارد دلار صادرات غیرنفتی، ایجاد اشتغال برای 30 هزار نفر ، جذب سرمایه گذاری 20 میلیارد دلاری، تولید 5600 مگاوات برق و هزاران میلیارد ریال سرمایه گذاری در بخش زیر ساختها برای افق 1404 برنامه ریزی شده است.

هندیان ارزش صادرات غیرنفتی از منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس را در حال حاضر یک میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: همچنین تاکنون 13 هزار شغل در این منطقه ایجاد شده ، ضمن اینکه اکنون 5.5 میلیارد دلار پروژه در این منطقه در دست اجرا و پنج میلیارد دلار پروژه در دست مذاکره قرار دارد.

او افزود: استقرار پنج مجتمع فولادسازی برای ایجاد ظرفیت 10 میلیون تن فولاد ، دو مجتمع آلومینیوم با ظرفیت257 هزار تن، یک مجتمع تولید روی، دو مجتمع گندله سازی، پنج مجتمع آب شیرین کن با ظرفیت 200 هزار مترمکعب آب، یک مجتمع قیر با ظرفیت 300 هزار تن و سه پست اسکله مواد معدنی و فلزی با ظرفیت 27 میلیون تن منطقه را به قطب صنایع انرژی بر تبدیل کرده است.

صادرات بیش از 5 میلیون تن انواع محصولات از منطقه ویژه

او به میزان سرمایه گذاری در این مجموعه اقتصادی اشاره و خاطرنشان کرد: منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس با جذب 9 میلیارد دلار سرمایه گذاری در طرح های صنعتی و تولیدی از مناطق ویژه مهم و برتر کشور است به طوری که فقط طی دوسال گذشته 3.4 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید جذب و بیش از 5 میلیون تن انواع محصولات از منطقه صادر شده است.

هندیان با بیان اینکه کشور عمان از ظرفیت های خوبی در زمینه صنایع معدنی و فلزی بخصوص صنعت فولاد برخوردار است، زمینه های همکاری منطقه ویژه خلیج فارس و کشور عمان را در حوزه های صنعتی، تجاری و سرمایه گذاری مناسب دانست و اظهار امیدواری کرد در آینده ای نزدیک شاهد حضور صنعتگران و سرمایه گذاران عمانی در منطقه باشیم.

در پایان این جلسه رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان، نقش فولاد و آلومینیوم را در مناسبات اقتصادی یک اولویت اثرگذار برشمرد و افزود: نتایج بازدید و تصمیمات اتخاذ شده برای تحقق روابط مناسب اقتصادی به زودی در قالب پیشنهادهای سرمایه گذاری در زمینه تولید کود شیمیایی از طریق خوراک گاز و سایر طرح های صنعتی به منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس اعلام خواهد شد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۱
کد مطلب: 30022