گروه صنایع معدنی فولاد
 
مهم ترين راهكارهاي خروج از ركود در فولاد
 
ماین نیوز: مدير عامل فولاد آناهيتا گيلان، کاهش سود سپرده و تسهيلات بانکي، جذب سرمايه گذاري خارجي، به کارگيري مديران نخبه صنعتي توليدي و اختصاص سرمايه در گردش به واحدهاي توليدي را از راهکارهاي اساسي خروج از رکود از صنعت فولاد دانست.

کريم سليمي درخصوص رکود حاکم بر بازار فولاد گفت: رکود فعلي در اقتصاد کشور به ويژه در اين بازار از دولت قبلي به جا مانده است. وي با بيان اينکه ظرفيت اسمي توليد اين شرکت 350 هزار تن است، افزود: اما به دليل رکود حاکم بر صنعت فولاد، به ناچار با 50 درصد ظرفيت کارخانه توليد مي کنيم. مدير عامل فولاد آناهيتا گيلان خواستار کاهش سود سپرده سيستم بانکي تا 10 درصد و سود تسهيلات به 13 درصد شد و خاطرنشان کرد: تا زماني که سودهاي بانکي از درصد بالايي برخوردار باشند خروج از رکود امکان پذير نيست.

تا زماني که به سپرده مشتريان در سيستم بانکي سود 20 تا 22 درصدي تخصيص داده مي شود و همچنين توليد کننده براي دريافت تسهيلات بين 25 تا 27 درصد بهره پرداخت کند، توليد به صرفه نخواهد بود و از توجيه اقتصادي برخوردار نيست.

سليمي تاکيد کرد: دولت در شرايط کنوني با اعطاي کمترين اعتبارات مي تواند از واحدهاي توليدي که قادر به ادامه فعاليت هستند حمايت کند تا از بحران حاکم نجات يابند. وي با اشاره به اينکه هم اکنون کل نقدينگي در سيستم بانکي کشور بلوکه شده است، افزود: در شرايطي که اين نقدينگي به چرخه توليد بازگردد چرخه اقتصاد به حرکت درخواهد آمد و بالطبع صنعت فولاد کشور نيز از رکود حاکم خارج خواهد شد. مدير عامل فولاد آناهيتا گيلان همچنين جذب سرمايه گذاري خارجي را از جمله راهکارهاي اساسي ديگر براي برون رفت صنعت فولاد از رکود برشمرد و تصريح کرد: دولت بايد پروژه هاي فولادي را به صورت مشترک با سرمايه گذاران خارجي اجرايي کند. به گفته وي، درحال حاضر سرمايه گذاري هاي جديدي در کشور آغاز و طرح هاي صنعتي درحال احداث است که بايد بستر مناسب براي کار مشترک با سرمايه گذاران خارجي فراهم شود.

سليمي با بيان اينکه در کشور مديران نخبه صنعتي توليدي زيادي داريم، خاطرنشان کرد: دولت بايد براي اجراي طرح هاي عمراني و صنعتي از اين مديران استفاده کند، چراکه در دوران تحريم باوجود محدوديت هاي بين المللي، بسياري از واحدهاي توليدي کشور به خودکفايي و از لحاظ صنعتي به شکوفايي رسيده اند. مدير عامل فولاد آناهيتا گيلان تاکيد کرد: دولت بايد همچنين سرمايه درگردش در اختيار واحدهاي صنعتي توليد بگذارد تا هيچ توليد کننده اي مجبور به دريافت تسهيلات با درصد سود بالانشود. وي با اشاره به اينکه توليد کنندگان کشور در کنار دولت قرار دارند، افزود: دولت نيز بايد همانند واحدهاي دولتي از ما حمايت کند.

سليمي درخصوص وضعيت بازار فولاد در آينده گفت: با توجه به بودجه هاي عمراني صنعتي سال آينده، براي نيمه دوم سال آينده افق روشني پيش بيني مي شود. وي درخصوص طرح هاي توسعه فولاد آناهيتا گيلان تصريح کرد: طرح ذوب و نورد اين شرکت در مرحله آماده سازي است به گونه اي که هم اکنون 10 هزار هکتار زمين خريداري شده است.

مدير عامل فولاد آناهيتا گيلان ظرفيت واحد طرح توسعه ذوب و نورد اين شرکت را 300 هزار تن در سال عنوان کرد و افزود: از سال 95 عمليات اجرايي طرح آغاز خواهد شد. وي همچنين تصريح کرد: بودجه لازم براي طرح توسعه واحد ذوب و نورد فولاد آناهيتا گيلان از محل منابع داخلي شرکت تامين خواهد شد. به گفته سليمي، کارخانه نورد فولاد آناهيتا گيلان با سرمايه گذاري ۴۵ ميليارد توماني بخش خصوصي در سال 92در شهر صنعتي رشت به بهره برداري رسيد. وي افزود: اين کارخانه با ظرفيت اسمي توليد سالانه 350 هزار تن انواع محصولات فولادي و ميلگرد و با ظرفيت اشتغال زايي ۱۲۰ نفر احداث شد.

زهرا مسافر
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۴ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۳۹
کد مطلب: 29259
 
مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد