گروه صنایع معدنی سیمان
 
لطفی در گفت‌وگو با ماین نیوز:
ادعای پاکستان علیه سیمان ایران واهی است
عرضه سیمان ایران در پاکستان توسط افغان‌ها
گروه صنایع معدنی >سیمان - نائب رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ادعای انجمن تولیدکنندگان سیمان پاکستان مبنی بر کیفیت پایین سیمان ایرانی را واهی توصیف کرد و گفت: پاکستانی‌ها تاکنون هیچ مستند یا شاهدی در این باره ارائه نکرده‌اند.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، در چند هفته گذشته شاهد انتشار اخبار متعددی بوده ایم که تولیدکنندگان سیمان پاکستان از واردات سیمان ایران به بازار این کشور شکایت داشته و با مطرح کردن ادعاهای مختلف خواستار محدود شدن و یا حتی توقف واردات سیمان از ایران شده‌اند. در تازه‌ترین رخداد نیز انجمن تولیدکنندگان سیمان پاکستان با ارسال نامه‌ای به وزارت بازرگانی این کشور با بیان این ادعا که سیمان وارداتی از ایران باید تائیدیه‌های کیفی و استاندارد لازم را بگیرد، ادعای قبلی خود مبنی بر قاچاق سیمان ایران به بازار پاکستان را مطرح کرد.

در همین زمینه خبرنگار ماین نیوز با مرتضی لطفی، نائب رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان و مدیرعامل هلدینگ سیمان فارس و خوزستان گفت‌وگویی انجام داد که متن آن به شرح زیر است:

انجمن تولیدکنندگان سیمان پاکستان در تازه‌ترین اقدام خود علیه سیمان ایران طی نامه‌ای به وزارت بازرگانی پاکستان خواستار توقف واردات سیمان ایران به این کشور شد. نظر شما در این باره چیست؟

پاکستانی‌ها مدتی است، این بحث‌ها را مطرح می‌کنند که فکر می‌کنم، واهی است. واحدهای تولید سیمان ما که در حال عرضه بازار پاکستان و بازارهای اطراف آن هستند، عموما در شرق و شمال شرقی کشور هستند که از آن جمله می‌توان به سیمان خاش، سیمان زابل و سیمان قائن اشاره کرد. استانداردهای صنعت سیمان ایران تابعی از اروپا و حتی فراتر از آن است. اینکه سیمان تولیدی ایران را به صورت فله بخرند و بعد در خارج از ایران احیانا این سیمان را با سیمان‌های بی‌کیفیت ترکیب کنند، ارتباطی به ما ندارد. حتی بونکرهایی هم که از کارخانه‌های سیمان ما خارج می‌شوند، پلمپ هستند و اجازه بازگشایی ندارند تا کیفیت آنها حفظ شود. من به کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران پیشنهاد دادم تا نشست مشترکی بین اتاق ایران و پاکستان یا بین انجمن سیمان ایران و انجمن سیمان پاکستان برگزار شود و درباره مسائل به وجود آمده بحث و بررسی شود. البته باید به این نکته اشاره کنم که ما صادرات سیمان چندانی هم به پاکستان نداریم و شاید حتی به سالانه 200 هزار تن هم نرسد، چرا که پاکستان، خود تولیدکننده و صادرکننده سیمان است. عمده بازار صادراتی صنعت سیمان ایران، افغانستان است.

نظر شما درباره این ادعا که سیمان ایران به پاکستان قاچاق می‌شود، چیست؟

شنیده‌ام که برخی از صادرکنندگان افغانی، سیمان ایران را به مقصد افغانستان می‌خرند و گاها به پاکستان هم می‌فرستند اما اینکه تولیدکننده ایرانی، کالای بی‌کیفیت صادر کند، مطلقا اینطور نیست. خسارت ناشی از صادرات کالای نامرغوب بسیار بیشتر از منفعت یک بار صادرات است و به همین دلیل هیچ تولیدکننده‌ای حاضر به صادرات کالای بی‌کیفیت نمی‌شود. ممکن است خریداران سیمان ایران با واسطه این محصول را به بازار پاکستان نیز عرضه کنند. پاکستانی‌ها اگر ادعایی دارند، نمونه شاهد خود را به مراجع آزمایشگاهی جهانی بفرستند و یا با استاندارد خودشان و یا استاندارد ایران مطابقت دهند. البته ما به هیچ عنوان زیر بار سیمان بی‌نام و نشان و فله نمی‌رویم و اگر ادعایی در ارتباط با این نوع سیمان مطرح شود، به هیچ عنوان نمی‌پذیریم و اصولا هیچ کشوری هم نمی‌پذیرد. در هر صورت ما آماده رسیدگی و بررسی هرگونه تخلف احتمالی که البته بعید می‌دانم وجود داشته باشد، هستیم. پاکستان می‌تواند نمونه ادعایی خود را به رایزن بازرگانی ایران در این کشور تحویل دهد و سپس ما آن نمونه را بررسی کنیم. همانطور که گفتم تاکنون هیچ مستند و شواهدی در این زمینه به ما ارائه نشده است و ادعای پاکستانی‌ها تنها در حد اظهارات رسانه‌ای بوده است. حداقل در مورد کارخانه‌های سیمان قائن و خاش که مربوط به مجموعه تامین هستند، می‌توانم با اطمینان بگویم که این کارخانه‌ها هر ماه از نظر کیفیت رصد می‌شوند و انحرافات و عدم تطبیق‌های احتمالی آنها نیز به سرعت برطرف می‌شود. محموله‌های صادراتی نیز ابتدا آزمایش کیفی می‌شوند و سپس اجازه بارگیری به آنها داده می‌شود.

تاکنون جلسه‌ای با انجمن تولیدکنندگان سیمان پاکستان داشته‌اید؟

تاکنون جلسه‌ای با آنها نداشته‌ایم. این هفته جلسه انجمن سیمان برگزار می‌شود و احتمالا این مورد نیز یکی از دستورکارهای جلسه خواهد بود.

امکان دارد سیمان ایران به صورت مستقیم به پاکستان قاچاق شود؟

بعید می‌دانم.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۳
کد مطلب: 29139