گروه معادن سنگ آهن
 
جلال مآب در گفت‌وگو با ماين نيوز خبر داد:
بدهي ۴۰۰۰ ميلياردي فولادي‌ها به گل‌ گهر
گروه معادن >سنگ آهن - مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌ گهر از بدهي ۴۰۰۰ ميليارد ريالي واحدهاي فولادي به‌ اين شركت و همچنين پايين بودن قيمت فروش سنگ‌آهن به واحدهاي فولادي گله مي‌كند.
 
به گزارش خبرنگار ماين نيوز، عدم تعيين تكليف قيمت فروش سنگ‌‌آهن يكي از مناقشات هميشگي بين سنگ‌آهني‌ها و فولادي‌ها بوده است.

از آن سو نيز واحدهاي توليدكننده سنگ‌آهن همواره از پايين بودن قيمت فروش اين محصول به واحدهاي فولادي گلايه كرده‌اند.

درباره اين موضوعات و همچنين موضوع وضع عوارض بر صادرات سنگ‌آهن خام با مهندس محمد جلال مآب - مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌ گهر - گفت‌و‌گو كرده‌ايم كه در ادامه مي‌خوانيد:

سوال: موضوع وضع عوارض بر صادرات سنگ‌آهن بسيار مناقشه برانگيز بوده است. نظر شما در اين باره چيست؟

وضع عوارض بر محصولاتي مانند سنگ‌آهن دانه‌بندي به منظور جلوگيري از خام فروشي مواد اوليه فولاد سازي صورت مي‌گيرد ولي بايد تعريفي از خام فروشي صورت گيرد كه با ميزان و نحوه صادرات سنگ آهن يكنواختي داشته باشد.

بعضي از شركتها و معادن با صرف هزينه اندك فقط با توليد سنگ آهن كلوخه يا دانه‌بندي مبادرت به صادرات اين محصول كرده و سودهاي قابل ملاحظه‌اي نيز كسب مي‌كنند. در مقابل شركتهايي كه براي سرمایه‌گذاری در بخشهای معدنی (تامین تجهیزات و ماشین آلات) و همچنین صنایع معدنی و طرح‌هاي توسعه‌ای خود ناگزير از تامين ارز از طريق صادرات سنگ‌آهن هستند با ممنوعيت صادرات و وضع عوارض بر محصولات خود مواجه مي‌شوند. بنابراين وضع عوارض بايد با وضعيت شركتها و نقش آنها در چرخه توليد فولاد همخواني داشته باشد.
بنابراين پيشنهاد می‌شود چنانچه شركتها به اندازه صادرات دانه‌بندي تامين نياز صنایع داخلي را با تاييد ايميدرو انجام دهند از اين عوارض معاف شوند.

سوال: در يك سال اخير سنگ‌آهني‌ها محصول خود را به صورت علي‌الحساب به واحدهاي فولادي فروخته‌اند؟ آخرين وضعيت تعيين قيمت سنگ‌آهن چيست و ميزان مطالبات شما از شركتهاي فولادي چقدر است؟

شركت گل گهر در راستاي حمايت از توليد ملي، همواره رويكرد مثبتي نسبت به چرخه فولاد داخل دارد و خود را موظف به تامين مواد اوليه صنعت فولاد كشور مي‌داند ولي متاسفانه حجم بالاي بدهي فولادي‌ها اين شركت را با مشكلات زيادي مواجه كرده است كه از آن جمله مي‌توان به تامين اعتبارات بخش توليد و طرح‌هاي توسعه‌اي اشاره كرد. در حال حاضر قيمت كنسانتره گل گهر براي فولاد مباركه معادل ۱۱.۶ درصد و فولاد خوزستان معادل ۱۱ درصد قيمت شمش فولاد خوزستان است كه اين درصد با قيمتهاي جهاني فاصله زيادي دارد (و همچنین قیمت فروش گندله). در حال حاضر شركتهاي فولادي بالغ بر ۴۰۰۰ ميليارد ريال به اين شركت بدهي دارند.

عدم تعيين قيمت سنگ آهن توسط ايميدرو از محل معادن در اختيار آن سازمان نيز موجب مشكل شده است. سياستهاي دراز مدت ايميدرو براي پشتيباني از صنايع معدني و سرمايه‌گذاري‌هاي انجام شده شفاف نيست و سرمايه‌گذاران اين حوزه را با ابهام مواجه كرده است.

سوال: ميزان توليد شركت در سال جاري تاكنون چه مقدار بوده است؟ چند درصد برنامه توليد سال جاري محقق شده است؟

ميزان استخراج خاك، باطله و سنگ آهن تا پايان دي ماه سال جاري ۳۸ میلیون تن بوده كه توليد كنسانتره در اين بازه زماني ۷ میلیون تن و توليد گندله ۳.۸ میلیون تن كه بيش از ۹۰ درصد برنامه توليدي مورد نظر تا پايان دي ماه محقق شده است.

سوال: برنامه توليد سال آينده چه ميزان است؟ طرح‌هاي توسعه‌اي گل گهر در چه مرحله‌اي قرار دارد؟

پيش‌بيني توليد كنسانتره در سال آينده به ميزان ۸.۲ میلیون تن و توليد گندله ۵ میلیون تن تخمين زده شده است. توليد آزمايشي كنسانتره در خطوط ۵ و ۶ نيز در سال آينده آغاز مي‌شود.

در زمينه طرح‌هاي توسعه‌اي نيز براي رسيدن به اين چشم‌انداز برنامه‌ريزي لازم در سه فاز از سال ۱۳۹۰ لغايت ۱۳۹۸ در دستور كار قرار دارد. اما ميزان پيشرفت طرح‌هاي توسعه‌اي به شرح زير است:

۱- احداث كارخانجات توليد كنسانتره_خطوط ۵ و ۶ كه اين طرح با هدف ۴ ميليون تن كنسانتره در سال طراحي و تاكنون ۸۶ درصد پيشرفت داشته كه اميد مي‌رود در بهار ۹۳ به بهره‌برداري برسد.

۲- احداث كارخانه گندله‌سازي شماره ۲ به ظرفيت ۵ ميليون تن در سال كه اميد است اين پروژه تا پايان سال ۹۴ به بهره برداري برسد و تاكنون ۵۶ درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.

- تامين و انتقال آب خليج فارس

با توجه به نياز پروژه‌هاي صنعتي و معدني به آب و و ضعيت خشكسالي استانهاي كرمان و يزد طرح ملي تامين آب صنايع جنوب شرق كشور به تصويب رسيد و شركت تامين و انتقال آب خليج فارس با مشاركت شركت معدني و صنعتي گل گهر، شركت ملي صنايع مس ايران و شركت معدني و صنعتي چادرملو با هدف تامين آب صنعت طرح‌هاي توسعه‌اي اين شركتها به جهت نمك زدايي و انتقال حدود ۱۱۰ ميليون متر مكعب آب در سال تاسيس شد.

- تامين برق

ماموريت تامين ۱۵۰۰ مگاوات برق طرح‌هاي توسعه و ايجاد پست‌هاي برق در منطقه به عهده شرکت گهر انرژی قرار گرفته است که در فاز اول احداث نیروگاه ۵۰۰ مگاوات شروع شده است.

- سرمايه‌گذاري در حوزه حمل و نقل

شركت حمل و نقل تركيبي مواد معدني گهر ترابر سيرجان با هدف تامين و توسعه ساختار حمل و نقل محصولات مرتبط با صنعت فولاد به ويژه تامين اهداف شركت گل گهر در سه بخش شامل حمل و نقل جاده‌اي، حمل و نقل ريلي و فعاليتهاي بندري به ثبت رسيده و فعاليت خود را آغاز كرده که در مرحله اول راه‌اندازی حمل و نقل ریلی با خرید ۲۰۰ واگن از اول دی ماه امسال صورت گرفته است.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۰۲:۳۱
کد مطلب: 2878