گروه صنایع معدنی فولاد
 
پاسخ ذوب‌آهن به زغال‌سنگ البرز شرقی
گروه صنایع معدنی >فولاد - چندی پیش خبری با تیتر" ناگفته‌های واگذاری معدن زغال‌سنگ البرز شرقی شاهرود از زبان مدیرعامل" منتشر شد که در آن مدیرعامل بزرگ‌ترین تولیدکنندگان کنسانتره زغالسنگ ایران ضمن گلایه از اقدامات و تصمیمات سازمان خصوصی‌سازی کشور، به آنچه "شتاب‌زدگی در اجرای قانون"خوانده بود، انتقاد کرده و مدعی شده بود این روند "باعث نادیده گرفته شدن حقوق کارگران این شرکت شده است".
 
به گزارش ماین نیوز، آنچه در پی می‌آید پاسخ مدیر سرمایه‌گذاری و امور سهام شرکت ذوب‌آهن اصفهان به اظهارت مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ البرز شرقی شاهرود است که از نظر می‌گذرد.

مدیر سرمایه‌گذاری و امور سهام شرکت ذوب‌آهن اصفهان گفت: در زمان واگذاری شرکت معدن ذغال‌سنگ البرز شرقی، این شرکت مشمول ماده 141 قانون تجارت بود.

مجتبی فریدونی افزود: بر اساس ماده 141 قانون تجارت، هنگامی که زیان انباشته شرکت از نصف سرمایه بیشتر باشد، مجمع عمومی درباره آن تصمیم‌گیری کرده و می‌تواند سرمایه را کاهش بدهد و الزاما نیازی به انحلال شرکت نیست؛ ذوب‌آهن اصفهان با علم به این موضوع نسبت به خریداری این شرکت که مشمول واگذاری بود، اقدام کرد.

وی درباره تصمیم دولت مبنی بر واگذاری شرکت معدنی البرز شرقی به ذوب‌آهن اصفهان نیز تصریح کرد: این شرکت دولتی است و اگر دولت تصمیم گرفته است که آن را به صورت زیان‌ده بفروشد، ایرادی بر آن وارد نیست، زیرا اصلاح ساختار شرکت‌ها پیش از واگذاری مستلزم فرصت و کارهای اجرایی زیادی است که این امر را با توجه به حجم زیاد واگذاری‌ها توسط سازمان خصوصی‌سازی، سخت و شاید غیرممکن می‌کند.

فریدونی در ادامه به قیمت‌های ارائه شده مدیرعامل این شرکت نسبت به املاک و دارایی‌های البرز شرقی اشاره و اظهار کرد: قیمت‌هایی که وی برای شرکت و زمین اعلام کرد، قیمت‌های دفتری است. در صورتی که ارزش این دارایی‌ها بر اساس قیمت‌گذاری کارشناسان رسمی دادگستری در زمان واگذاری بالاتر بوده است.

مدیر سرمایه‌گذاری و امور سهام شرکت ذوب‌آهن اصفهان درباره نحوه خرید این شرکت توسط ذوب آهن اصفهان نیز بیان کرد: معدن زغال‌سنگ شاهرود در دو مرحله واگذار شد. در مرحله نخست، شرکت به مزایده گذاشته شد که ما در مزایده آن حضور یافته و شرکت را خریداری کردیم، اما در مرحله دوم که ساختمان‌ها، ورزشگاه و تجهیزات آن به مزایده گذاشته شد ما در مزایده آن حضور نداشتیم، لذا شهرداری شاهرود آن‌ها را خریداری کرد.

فریدونی در خصوص ادعای متضرر شدن کارکنان زغال‌سنگ شاهرود نیز گفت: یکی از گلایه‌ها این بود که کارکنان البرز شرقی متضرر شده و 5 درصد سهام ترجیحی که به کارکنان واگذار شده از قسمت زیان‌ده شرکت بوده که به، است به کارکنان تعلق نگرفته است.

فریدنی درباره این ادعا نیز توضیح داد: واگذاری سهام ترجیحی بر اساس آیین‌نامه سهام ترجیحی، طبق درخواست کتبی کارکنان و به صورت جمعی صورت می‌گیرد. بنابراین کارکنان و مدیران زغال‌سنگ شاهرود مختار بودند در مرحله نخست واگذاری، درخواست سهام ترجیحی ندهند که خودبه‌خود در مرحله دوم در زمین‌ها و ساختمان‌ها نیز شریک می‌شدند.

وی با اشاره به اظهارات مدیرعامل البرز شرقی تصریح کرد: بسیاری از گلایه‌ها به‌جا و درست است. مدیران زغال‌سنگ شاهرود و شرکت البرز شرقی، افرادی کاردان و متخصص هستند. اما به دنبال سخنان مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ البرز شرقی شاهرود ابهاماتی ایجاد شد که باید درباره آن‌ها شفاف‌سازی صورت می‌گرفت.

پیش از این حسین ربیع‌نژاد مدیرعامل شرکت زغال‌سنگ البرز شرقی شاهرود نسبت به واگذاری این شرکت به ذوب‌آهن اصفهان انتقاد کرده و ایرادهای قانونی به اصل و نحوه این واگذاری وارد کرده بود.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۵۷
کد مطلب: 28607
 
مرجع : خبرگزاری ايسنا