گروه معادن
 
عضو هيئت علمي دانشگاه تهران:
حذف زنان از بخش معدن نوعي عقب‌گرد در دنياي امروز است
گروه معادن - استاد و عضو هيئت علمي دانشگاه تهران حضور بانوان در در بخش معدن را بسيار ضعيف توصيف كرده و گفت: دليل اين حضور ضعيف به مشكلات عرفي موجود در جامعه و همچنين اقداماتي نظير تفكيك جنسيتي بازمي‌گردد.
به گزارش خبرنگار ماين نيوز، دكتر سهيلا اصلاني در نخستين گردهمايي كميته بانوان معدنكار خانه معدن ايران با اشاره به اينكه آمار دقيقي از حضور زنان در حوزه‌هاي معدنكاري كشور نداريم اما مشاهده ميداني حاكي از ضعف اين حضور است، عنوان كرد: يكي از دلايل به وجود آمده اين مشكلات به مشكلات عرفي موجود در جامعه برمي‌گردد. مثلا گفته مي‌شود زنان براي كار معدن ساخته نشده‌اند در حالي كه اين ديدگاه در ساير كشورها از بين رفته و در تمامي جوامع حضور زنان در عرصه‌هايي مانند معدن پذيرفته شده است.

وي همچنين وضعيت جسماني زنان را يكي ديگر از دلايل حضور كمرنگ آنها در عرصه معدن دانست و گفت: مثلا در بازديدها و نمونه‌برداري‌هايي كه به صورت صحرايي انجام مي‌شود افراد نياز به بنيه جسمي قوي دارند. اگرچه زنان در عرصه‌هايي مانند تهيه نقشه‌هاي معدني دقت بيشتري به خرج مي‌دهند.

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران تاكيد كرد:‌ رشته مهندسي معدن يك رشته مردانه نيست و تفكيك جنسيتي و دور كردن زنان از فعاليتهاي معدني غيرقابل قبول است. از سال ۱۳۹۰ متاسفانه در برخي دانشگاهها تفكيك جنسيتي اجرا شده است اين در حالي است كه در بين همه اجماع بر سر حضور زنان در همه فعاليتهاي اجتماعي وجود دارد.

وي گفت:‌ از سال ۱۳۷۳ كه دختر در رشته معدن در دانشگاه تهران پذيرفته شد ۲۵ درصد فارغ التحصيلان در مقطع كارشناسي، ۱۱ درصد در مقطع كارشناسي ارشد و ۱۶ درصد در مقطع دكترا زنان بودند. به اين ترتيب مي‌توان نتيجه گرفت كه زنان فرصتهاي تحصيلي را از مردان در رشته معدن نگرفته‌اند. اما جالب است زنان رتبه‌هاي برتر را در رشته معدن در اختيار دارند. زنان نبايد به خاطر تحصيل در رشته معدن تنبيه شوند.

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران تاكيد كرد: تحصيل همزمان مردان و زنان در رشته معدن روي يادگيري آنها نيز تاثير مثبت مي‌گذارد و باعث آموزش بهتر آنها مي‌شود. در تركيه زنان در حوزه‌هاي علوم زمين و زمين شناسي و معدنكاري حضور چشمگيري دارند و در آزمايشگاههاي معدني نيز زنان حضور فعالي دارند.

اصلاني درباره مشكلات ناشي از حذف رشته معدن براي زنان اظهار كرد: حذف رشته معدن براي زنان باعث بلاتكليفي حدود ۲۰۰۰ نفر از زنان فارغ التحصيل اين رشته مي‌شود و باعث مي‌شود آنها براي ادامه تحصيل يا كار روانه خارج از كشور شوند. ايجاد فضاي نااميدي در بين فارغ التحصيلان نيز از ديگر نتايج منفي اين اتفاق است. ضمن اينكه ما عملا خود را از نيمه از ايده‌ها و خلاقيت‌هاي موجود در جامعه محروم مي‌كنيم.

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران تاكيد كرد: حذف رشته معدن براي زنان باعث به هدر رفتن سرمايه‌هاي كشور مي‌شود، سرمايه‌هايي به ارزش چندين ميليارد تومان كه صرف تربيت دانشجويان شده است. حذف زنان از رشته هاي دانشگاهي در دنياي امروز نوعي عقب گرد است كه اميدواريم در دولت آقاي روحاني شاهد چنين حركتهايي نباشيم.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۰۷
کد مطلب: 2801