گروه معادن سنگ آهن
 
قیافه مطرح کرد:
دولت در قیمت‌گذاری سنگ آهن دخالت نکند
گروه معادن >سنگ آهن - رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران بر ضرورت عدم دخالت دولت در قیمت گذاری حوزه سنگ آهن تاکید کرد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، قدیر قیافه در نشست خبری انجمن سنگ آهن با اشاره اینکه دخالت دولت در قیمت گذاری سنگ آهن تاثیر منفی بر کسب و کار این حوزه دارد و باعث انصراف سرمایه گذاران از سرمایه گذاری در این حوزه می شود، در پاسخ به سوالی درباره اخذ عوارض شهرداری سنگان از معادن این منطقه توضیح داد: ما در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده و به دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و کشور نیز نامه نوشتیم.

وی افزود: اعتراض ما به شهرداری سنگان نیز اعلام شد. در همین حال یکی از معادن سنگ آهن منطقه سنگان علیه تصمیم شهرداری سنگان به دیوان عدالت اداری شکایت کرد که متاسفانه به دلیل دفاع نامناسب در این پرونده محکوم شد و حتی دو مورد از ماشین آلات آن توقیف شد.

قیافه ادامه داد: الان فشارها بر معادن منطقه سنگان کم شده است اما این کاهش فشار موقتی است. تاکید ما بر این است طبق قانون معدنکاران نباید به جزء حقوق دولتی هیچ پرداخت دیگری داشته باشند. به ویژه آنکه معادن در حوزه شهرداری هم نیستند. امیدواریم به زودی در این زمینه اخبار مثبتی را بشنویم.

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز درباره اینکه چرا با وجود تشکیل شورای آهن و فولاد باز هم اختلافات بین دو حوزه سنگ آهن و فولاد مشاهده می شود، توضیح داد: شورای آهن و فولاد تشکیل شد و ما تاکنون سه یا چهار دفعه نیز جلسه داشته ایم. باید بگویم واقعا اختلافی بین دو بخش سنگ آهن و فولاد وجود ندارد و ممکن است تنها به برخی اختلاف نظرها دامن زده شود. ما باید تلاش کنیم جنبه رسمی تر به شورای آهن و فولاد بدهم و در عین حال یکپارچگی خود را نیز حفظ کنیم.

وی افزود: اینکه در بازار مصرف، تقاضای موثر برای فولاد وجود ندارد یک مشکل کلی و حتی جهانی بوده و راه حل آن در حوزه سنگ آهن و قیمت گذاری برای این حوزه نیست. بنابراین مشکل نه در حوزه سنگ آهن و نه در حوزه فولاد است بلکه مشکل یک مشکل عمومی و جهانی است که باعث سقوط قیمت ها نیز شده است.

رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران در عین حال گفت: ما پیشنهاد دادیم یک درصد از افزایش تعرفه واردات فولاد به عنوان مشوق صادرات فولاد کشور در نظر گرفته شود تا با این کار فولادسازان کشور به رشد صادرات تشویق شوند و از محصولات به فروش نرفته آنها در انبارها کاسته شود. حتی خود فولادسازان نیز اعتقادی به ادامه دار بودن قیمت گذاری ندارند.

او همچنین با اشاره به اینکه آمار فعلی نشان می دهد چین حدود 820 میلیون تن تولید فولاد دارد اما در واقع تولید فولاد این کشور یک میلیارد تن است، اضافه کرد: پیش بینی می شود تولید فولاد چین تا سال 2035 به 500 میلیون تن کاهش یابد که این نشان می دهد شاید محصولات دیگری مانند کامپوزیت بتوانند بخشی از سهم بازار فولاد را به خود اختصاص دهند.

وی توضیح داد: در ابتدای سال جاری ما در راستای کمک به دولت و وزارتخانه پیشنهاداتی را طی نامه‌ای سرگشاده اعلام کردیم که در آن حذف حقوق دولتی، عوارض کنسانتره و گندله و تصحیح بخشنامه جرائم افزایش میزان تولید معادن ذکر شده بود.

قیافه با بیان این‌که پیشنهاد کردیم برای تعیین حقوق دولتی معادن کمیته‌ای چهار نفره متشکل از نماینده خانه معدن، سازمان نظام مهندسی معدن، انجمن مربوطه بخش خصوصی و معاون معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تشکیل شود، گفت: پیش از این دستورالعمل واحدی برای تعیین حقوق معادن وجود داشت و تنها یک نفر در دولت این حقوق دولتی را تعیین می‌کرد.

رییس انجمن سنگ آهن ایران با بیان این‌که قرار است این پیشنهاد با یک تغییر اجرایی شود، ادامه داد: تعداد اعضای کمیته با حذف نماینده انجمن مربوطه به سه نفر کاهش پیدا کرده که ما به دنبال این هستیم که بتوانیم این موضوع را اصلاح کنیم.
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۹
کد مطلب: 27923