مشکل درمانی درجوار ثروتمندترین معدن سرب وروی

خبرگزاری مهر , 7 مهر 1394 ساعت 13:14

اهالی شهر«دندی»ساکن درنزدیکی بزرگ ترین معدن سرب و روی ایران سال هاست با مشکل کمبود امکانات درمانی درگیر هستند وتوپ احداث درمانگاه در این شهر همچنان بین متولیان انگوران ومسئولان پاس کاری می شود.


به گزارش ماین نیوز، اهالی منطقه محروم دندی در حالی امیدوارند یک مرکز بهداشتی در این منطقه ساخته شود که پس از سال ها که ذخایر ارزشمند معدنی این منطقه درجاهای دیگر هزینه شد شاید این بار بتواند تنها درصد کوچکی از مطالباتشان را از محل فروش خاک سرب و روی محقق سازند.

این در حالی است که بهانه تازه متولیان برای بلاتکلیف ماندن مطالبات مردم یکی از شهرستان های محروم استان زنجان برای احداث نشدن درمانگاه درمان بستر دندی این است: اعتبار هست مجری نیست!

وصف حال مصوبات و پروژه ها در استان زنجان این چنین است که یا مجری هست، پول نیست یا پول هست ولی مجری نیست، یا پول و مجری هست نظارت و تدبیر نیست و این بار این فرایند گریبان گیر درمانگاهی شده که همچنان آرزوی مردم شهر دندی بوده که تاکنون محقق نشده است.

مدیران معدن انگوران باید دست در جیب معدن کرده و اعتبار موردنیاز این درمانگاه را تأمین می کردند تا دانشگاه علوم پزشکی استان وارد عرصه شود و با تأیید نقشه و نظارت این مرکز را در مسیر اجرا و بهره برداری قرار دهد، اما امروز همه چیز بر روی کاغذ و تنها در حد یک مصوبه و وعده باقی مانده است.

مرکز «درمان بستر» شهر دندی که سال هاست سخن از ضرورت تأسیس آن در میان است ظرفیت بستری موقت تا یکی دو شبانه روز برای بیماران را خواهد داشت.

سال ها این مطالبه عمومی از سوی مردم این شهر کوچک معدنی که در دل شهرستانی محروم واقع شده، مطرح بوده اما سرانجامی هنوز نداشته تا اینکه از سال ۹۳ خبرهای نویدبخش در این زمینه مخابره شد.

معدن انگوران به وعده خود عمل نمی کند

آذرماه ۹۳ جلسه هماهنگی آغاز عملیات اجرایی مرکز درمان بستر دندی برگزار شد تا اقدامات اولیه ازجمله درخواست صدور مجوز از شهرداری، تملک زمین، تعیین تکلیف انشعابات و تحویل نقشه ها و ... آغاز شود.

۹ روز بعد رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان نیز مدیرکل امور اجتماعی استاندار را از برگزاری جلسه قبل مبنی بر هماهنگی آغاز عملیات اجرایی مرکز بهداشتی درمانی تیپ یک شهری (درمان بستر) مطلع می کند.

این مکاتبات ادامه می یابد تا اینکه اردیبهشت امسال عضو شورای اسلامی استان زنجان با اشاره به تعهد معدن انگوران برای ساخت درمانگاه «درمان بستر» به رسانه ها گفت: این معدن به تعهد سه ساله خود عمل نکرده است.

طبق مصوبه طی حدود سه سال گذشته معدن انگوران موظف بود از عواید حاصل از معدن در منطقه ماهنشان درمانگاه درمان بستر در شهر دندی ایجاد کند ولی متأسفانه پس از گذشت سه سال هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده استحسین فرامرز لو بابیان اینکه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی «معدن انگوران» موظف به ایجاد درمانگاه درمان بستر بود، افزود: با توجه به پیگیری های انجام شده به منظور ایجاد این درمانگاه توسط معدن انگوران پس از ۶ ماه از صدور مجوز رایگان احداث آن تاکنون هیچ اقدامی از طریق این معدن، شبکه بهداشت استان و شهرستان ماهنشان انجام نشده است.

وی با یادآوری اینکه طبق مصوبه طی حدود سه سال گذشته معدن انگوران موظف بود از عواید حاصل از معدن در منطقه ماهنشان درمانگاه درمان بستر در شهر دندی ایجاد کند بیان کرد: ولی متأسفانه پس از گذشت سه سال هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشده است.

فرامرز لو ادامه داد: زمین درمانگاه درمان بستر شهر دندی توسط شهرداری، شرکت کالسمین و شورا رایگان در اختیار سازندگان این درمانگاه قرار داده شده است.

وی به میزان اعتبار لازم به منظور احداث این درمانگاه درمان بستر اشاره کرد و افزود: طبق پیش بینی های انجام شده توسط معدن انگوران ۱۸ میلیارد ریال اعتبار برای احداث این درمانگاه در نظر گرفته شده است.

عضو شورای استان زنجان بابیان اینکه درمانگاه موجود در شهر دندی کوچک است، تصریح کرد: مردم این شهر از نبود پزشک، تجهیزات درمانی، آمبولانس و شبانه روزی نبودن مراکز درمانی رنج می برند بنابراین وجود درمانگاهی مجهز در این شهر ضروری است.

حجت الاسلام حسینی نسب امام جمعه دندی نیز چندی بعد در دیدار با استاندار زنجان با اشاره به اینکه اعتبار ساخت درمانگاه درمان بستر دندی تأمین شده است گفت: به بهانه تعیین پیمانکار هرروز احداث آن به تعویق می افتد.
وی از استاندار خواستار پیگیر اقدامات لازم برای احداث درمانگاه درمان بستر دندی شود.

خرداد امسال بود که بخشدار انگوران، از تخصیص ۱۸ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای پروژه مرکز درمان بستر شهر دندی در شهرستان ماهنشان خبرداد.

سیروس رستمی خاطرنشان کرد: شهر دندی فاقد بیمارستان به منظور اراده خدمات درمانی به مردم این شهر و روستاهای اطراف آن است و به لحاظ استانداردها و تعداد جمعیت نمی تواند دارای این مرکز درمانی باشد.

شهر دندی فاقد بیمارستان به منظور اراده خدمات درمانی به مردم این شهر و روستاهای اطراف آن است و به لحاظ استانداردها و تعداد جمعیت نمی تواند دارای این مرکز درمانی باشدرستمی بر ضرورت احداث پروژه مرکز «درمان بستر» شهر دندی تأکید کرد و افزود: با توجه به بعد طولانی مسافت از این شهر به مرکز شهرستان و استان، با احداث این مرکز مشکلات ایاب و ذهاب و دیگر موارد کاسته شده و مردم منطقه انگوران و بخش دندی از خدمات آن بهره مند خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه کلنگ پروژه مرکز درمان بستر شهر دندی از سال ۱۳۹۰ به زمین زده شده است، ادامه داد: اجرای عملیات ساخت این پروژه توسط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان به مزایده گذاشته می شود.

بخشدار انگوران گفت: شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران فقط هزینه احداث مرکز «درمان بستر» شهر دندی را پرداخت می کند و تجهیز و به کارگیری نیروهای آن بر عهده دانشگاه علوم پزشکی خواهد بود.

رستمی اظهار کرد: منطقه انگوران حدود ۱۸ هزار نفر جمعیت دارد.
تیرماه امسال نیز از سوی مسئولان ارشد استان مکاتباتی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان صورت می گیرد تا با توجه به تأمین مبلغ موردنیاز احداث درمانگاه از سوی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی به مبلغ ۱۸ میلیارد ریال تمهیدات لازم را برای اجرای این پروژه فراهم کنند.

گویا حالا که مدیران معدن دست به جیب شده اند برخی مسئولان نمی خواهند زیر بار تعهد بروند.

بخشدار دندی در این خصوص گفت: شرکت تهیه و تولید مواد معدن ۱۸ میلیارد ریال برای احداث درمانگاه درمان بستر فراهم کرده اما تمایل دارد در انعقاد قرارداد و تعیین پیمانکار دانشگاه علوم پزشکی وارد عرصه شود اما متأسفانه دانشگاه هنوز اقدامی در این راستا انجام نداده است.

سیروس رستمی بابیان اینکه قصور از جانب دانشگاه علوم پزشکی استان است مدعی شد: این دانشگاه پس از چند ماه وقفه چهار پیمانکار به سازمان صنعت، معدن تجارت استان معرفی کرده و آن ها مکاتبات را برای مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در تهران ارسال کرده اند تا قرارداد چهارجانبه بین شرکت تهیه و تولید مواد معدنی، علوم پزشکی، پیمانکار و اداره صنعت و معدن منعقد شود البته هنوز پاسخی دریافت نشده است.

مسئول شبکه بهداشت شهرستان ماهنشان که در جریان جزییات و آخرین تصمیم ها نیست در این خصوص گفت: دانشگاه فقط در حوزه تجهیز و نظارت و بهره برداری دخیل است و مابقی امور را باید شرکت تهیه و تولید مواد معدنی انجام دهد.

صیدی از آخرین تصمیم گیری ها برای انتخاب پیمانکار و آغاز مراحل اجرایی درمانگاه درمان بستر اظهار بی اطلاعی کرد و افزود: ما در شهرستان تابع دستور استان هستیم.

توپ درمانگاه در زمین کیست؟

همچنین عضو شورای اسلامی شهر دندی و عضو شورای اسلامی استان ضمن تقدیر از تلاش های استاندار زنجان در تخصیص اعتبار ۱۸ میلیارد ریالی برای درمانگاه درمان بستر بیان کرد: امیدواریم با حمایت استاندار این مطالبه مردم محقق شود.
حسین فرامرز لو افزود: پس از گذشت ۵۰ سال از بهره برداری معدن انگوران قرار شد یک بار نفع آن شامل حال مردم شود اما متأسفانه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی با کوتاهی خود مردم را از این خدمات بی بهره می کنند.

وی یادآور شد: شهرداری و شورای اسلامی شهردندی زمین و پروانه احداث رایگان را از مدت ها پیش واگذار کرده اند اما متأسفانه وضعیت دانشگاه علوم پزشکی بلاتکلیف است.
در این میان دکتر علیرضا بیگلری با رد مطالب عنوان شده در خصوص تمایل نداشتن این دانشگاه برای ساخت پروژه درمانگاه درمان بستر شهر دندی برخورد شفاف و صادقانه در بیان مطالب را مورد تأکید قرار دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان از آمادگی این دانشگاه برای تجهیز درمانگاه درمان بستر دندی خبرداد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان از ساخت این مرکز بهداشتی استقبال می کند و هیچ دلیلی برای عدم اجرای این پروژه ندارد.

دکتر علیرضا بیگلری با تأکید براینکه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان هیچ دلیلی برای اجرا نشدن پروژه درمانگاه درمان بستر شهر دندی ندارد، مطلب عنوان شده در خصوص مخالفت این دانشگاه را به شدت رد کرد و افزود: دانشگاه علوم پزشکی خدمات رسانی مطلوب در تمام نقاط استان به خصوص مناطق محروم استان را مورد تأکید دارد و در این راستا از تمام توان خود بهره خواهد گرفت.

وی درعین حال بابیان اینکه شرکت فرآوری روی ایران ساخت این پروژه را بر عهده دارد ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان این آمادگی را دارد که در صورت تحویل درمانگاه در یک فرآیند یک ماهه این درمانگاه را تجهیز کند.
بیگلری تأکید کرد: اعتبار موردنیاز برای تجهیز این درمانگاه آماده است و هیچ نگرانی در این خصوص از سوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی این استان وجود ندارد.

اما و اگرهای اجرای یک پروژه درمانی

به نظر می رسد پس از ۵۰ سال که حتی درصد کوچکی از درآمد حاصل از فروش ذخایر معدنی منطقه انگوران در استان زنجان و به خصوص منطقه محروم دندی هزینه نشده و این روزها ذخایر این معدن رو به پایان است مسئولان شرکت فراوری روی ایران نمی خواهند پروژه ای را در منطقه انگوران اجرا کنند و شاید این امروز و فردا کردن ها همچنان تا پایان حیات این معدن ادامه داشته باشد.

اهالی دندی معتقدند این دنبال مقصر گشتن برای اجرا نشدن پروژه «درمانگاه درمان بستر شهر دندی» تنها نمایشی طولانی مدت است برای موجه نشان دادن دلیل هزینه نکردن برای منطقه دندی و باید مسئولان استان زنجان مراقب باشند داخل بازی نیفتند که بازنده آن مردم و مسئولان استان باشند.

وجود یک درمانگاه مجهز و پیشرفته حق مردم منطقه محروم دندی است و این امر باید در نزدیک ترین زمان ممکن محقق شود.


کد مطلب: 27833

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/27833/مشکل-درمانی-درجوار-ثروتمندترین-معدن-سرب-وروی

ماین نیوز
  http://www.minews.ir