گروه معادن زغال‌سنگ
 
کرباسیان مطرح کرد:
نیاز سالانه ایران به ۲۰۰ هزار تن کک نفتی
احداث واحد صنعتی تولید کک نفتی در منطقه آزاد اروند
گروه معادن >زغال‌سنگ - رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیاز سالانه فعلی کشور به کک نفتی را بالغ بر 200 هزار تن اعلام کرد و افزود: کل این نیاز تاکنون از طریق واردات تامین شده است.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، مهدی کرباسیان در مراسم رونمایی از اولین فناوری ایرانی کک نفتی و افتتاح واحد نیمه صنعتی با اشاره به اینکه این پروژه حاصل تلاش تیمی 70 تا 80 نفر طی 2.5 سال گذشته بوده است، افزود: در این پروژه به صورت پایلوت 400 کیلوگرم کک نفتی در دو ساعت برای هر بچ تولید شده است و امیدواریم به زودی به مرحله صنعتی تولید کک نفتی هم برسیم.

وی با اشاره به اینکه کک نفتی در صنایع آلومینیوم و فولاد کاربرد زیادی دارد، گفت: تولید آزمایشی و نیمه صنعتی کک نفتی از حدود دو ماه پیش آغاز شده است و جالب است بدانیم که در دنیا 100 سال است که کک نفتی تولید می‌شود و قیمت هر تن آن نیز هم اکنون بین 320 تا 370 دلار است.

کرباسیان تولید نیمه صنعتی کک نفتی با استفاده از فناوری ایران را حاصل همکاری مشترک ایمیدرو و پژوهشگاه صنعت نفت دانست و افزود: کک نفتی به صورت کک کلسینه در صنایع آلومینیوم‌سازی و کک نفتی سوزنی شکل در قالب الکترود گرافیتی در صنایع فولاد کاربرد دارد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: کک موردنیاز ایران در یک دهه آینده به 500 هزار تن در سال خواهد رسید.

وی عنوان کرد: فاز دوم همکاری ایمیدرو و پژوهشگاه صنعت نفت شامل احداث واحد صنعتی تولید کک می‌شود که قرار است این واحد در زمینی به وسعت 50 هکتار در منطقه آزاد اروند ساخته شود. مجوز تامین خوراک این واحد از سوی وزارت نفت دریافت شده و قرار است 27 هزار بشکه خوراک از پالایشگاه‌های آبادان و اراک تامین شود.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در دنیا صدها واحد کک‌سازی وجود دارد که بیشتری تعداد واحد کک‌سازی متعلق به کشورهای چین، آمریکا، ونزوئلا، سوریه، ترکیه، عربستان و بحرین است. اگرچه یک سوم از واحدهای کک‌سازی دنیا در چین قرار دارند.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون سالانه بالغ بر 70 میلیون دلار ارز از کشور بابت واردات کک نفتی خارج شده است.

کرباسیان در ادامه با اشاره به برنامه تولید فولاد 55 میلیون تنی ایران تا 1404 اظهار کرد: در همین راستا برخی پروژه‌های فولادی طی دو سال اخیر مجددا فعال شده‌اند و تعدادی پروژه جدید هم در دست اقدام است. همچنین در حوزه آلومینیوم نیز اجرای پروژه آلومینیوم 300 هزار تنی در لامرد آغاز شده است. برنامه تولید آلومینیوم ایران تا 1404 نیز معادل 1.5 میلیون تن است. در منطقه چابهار و بندرعباس هم سرمایه‌گذاری‌های مشترکی در زمینه تولید آلومینیوم صورت گرفته است.

وی پیش‌بینی کرد که فاز تولید صنعتی کک نفتی تا چند ماه آینده با حمایت ایمیدرو آغاز خواهد شد.

این مقام مسئول با اشاره به حجم بالای ذخایر معدنی ایران گفت: با اکتشافات جدید انجام شده بیش از 200 میلیون تن ذخیره سنگ آهن و 150 میلیون تن ذخیره زغال سنگ جدید کشف شده و بر مجموع ذخایر معدنی کشور افزوده شده‌اند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین خواستار هم‌افزایی و همکاری مشترک مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی و پژوهشگاه صنعت نفت در موضوعات مورد علاقه به ویژه عناصر نادر خاکی شد.

او همچنین با اشاره به تاثیر منفی تحریم‌ها بر فعالیت‌های اقتصادی و تحقیقاتی کشور به طعنه گفت: برخی می‌گفتند تحریم‌ها کاغذپاره‌ای بیش نیست اما باید بگوییم که همان کاغذپاره‌ها اتفاقا تاثیرگذار بوده‌اند.

وی همچنین از افتتاح طرح پایلوت تیتانیوم کهنوج تا چند ماه آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار ماین نیوز، در این مراسم همچنین از تعدادی از دست اندرکاران پروژه کک نفتی شامل سه نفر از ایمیدرو و چهار نفر از پژوهشگاه صنعت نفت تقدیر شد که اسامی آنها به شرح زیر است:

ایمیدرو:
مهندس محمد آقاجان‌لو، مجری طرح پترولیوم کک در ایمیدرو
مهندس محمد میرعارفین، قائم مقام طرح پترولیوم کک
دکتر سحر بنی یعقوب، مشاور طرح پترولیوم کک

پژوهشگاه صنعت نفت:
مهندس رحمت الله گل پاشا، مدیر گروه فناوری تبدیل و بهینه سازی
دکتر جواد ایوک پور، مدیر طرح پترولیوم کک در پژوهشگاه
مهندس سعید غریب دوست، مسئول ساخت پایلوت
مهندس خشایار شریفی، مسئول پروژه بخش مهندسی
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۹
کد مطلب: 27656