گروه معادن
 
جعفری طهرانی خبر داد:
برگزاری نخستین کنفرانس همکاری معدنی ایران و افغانستان
گروه معادن - دبیر علمی نخستین کنفرانس همکاری معدن و صنایع معدنی ایران و افغانستان با اشاره به اینکه افغانستان جزو 10 کشور اول دنیا از نظر ذخایر معدنی محسوب می شود، گفت: تنوع مواد معدنی افغانستان به بیش از 70 نوع می رسد که از این حیث افغانستان از ایران نیز جایگاه بالاتری دارد.
 
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، کیوان جعفری طهرانی در نشست خبری کنفرانس همکاری معدن و صنایع معدنی ایران و افغانستان با اشاره به اینکه بخش اکتشاف افغانستان از ایران نیز جلوتر است، افزود: با این وجود مشکل اصلی بخش معدن افغانستان مربوط به حوزه استخراج و بهره برداری است. مشکل اصلی بهره برداری معادن در افغانستان فقدان امنیت در این کشور و حضور طالبان است که باعث شده تا بخش معدن افغانستان با وجود پتانسیلهای فراوان توسعه نیابد.

او با بیان اینکه معدن مس عینک افغانستان جزو بزرگترین معادن مس دنیا محسوب می شود، افزود: برخی می گویند این معدن دومین یا سومین معدن بزرگ مس دنیاست اما من شخصا اعتقاد دارم که معدن مس عینک بزرگترین معدن مس دنیاست. ضمن اینکه معدن بسیار بزرگ سنگ آهن حاجی گک نیز در افغانستان قرار دارد که طول آن حدود 40 کیلومتر است و چینی ها توانستند در مزایده سال 2007 این معدن برنده شوند.

وی با اشاره به سفر چندی پیش رئیس جمهوری افغانستان به ایران و ابراز تمایل آقای اشرف غنی برای توسعه همکاری معدنی بین دو کشور عنوان کرد: در همین راستا قرار است با برگزاری نخستین کنفرانس همکاری معدن و صنایع معدنی ایران و افغانستان زمینه توسعه همکاریهای معدنی بین دو کشور را فراهم کنیم.

جعفری طهرانی درباره پتانسیلهای معدنی افغانستان نیز توضیح داد: ناامنی عمدتا مربوط به استانهای مرزی افغانستان با پاکستان است که در این مناطق نیز معادن کمی وجود دارند. افغانستان دارای معادن سنگهای تزئینی زیادی است که در منطقه هرات واقع شده اند و این معادن حتی به ایران و ایتالیا نیز صادرات دارند. حتی این سنگها به اصفهان ارسال شده و پس از فراوری در این شهر به خارج صادر می شوند.

وی با بیان اینکه شرکتهای ایرانی زیادی مانند مهاب قدس وارد حوزه ایجاد زیرساختهای آب، برق و انرژی در افغانستان شده اند، افزود: ایران و افغانستان اشتراکات زیادی از جنبه های مختلف دارند و همین موضوع کمک می کند تا دو کشور در حوزه معدن نیز همکاریهای زیادی با هم داشته باشند. به همین دلیل نیز است که بین دو کشور بیش از 6 تا 8 خط پروازی مستقیم وجود دارد تا تجار و سرمایه گذاران بتوانند در سریعترین زمان ممکن بین دو کشور تردد کنند.

به گفته دبیر علمی نخستین کنفرانس همکاری معدن و صنایع معدنی ایران و افغانستان حدود 500 شرکت ایرانی در افغانستان ثبت شده اند که در بخشهای واردات و صادرات فعالیت دارند که البته تعدادی از این شرکتها فعال و مابقی غیرفعالند. ضمن اینکه تجارت سنتی نیز همچنان بین دو کشور در جریان است.

عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران با بیان اینکه دولت جدید افغانستان تلاش کرده حمایت های لازم را از سرمایه گذاران حوزه معدن به عمل آورد، عنوان کرد: در همین راستا اصلاحاتی نیز در قوانین معدنی افغانستان صورت گرفته است. در زمینه حفظ مالکیت شرکتهای خارجی بر معادن نیز حمایت های لازم به عمل می آید؛ به طوری که می توانم بگویم افغانستان دارای بازترین سیستم ثبت شرکت در دنیاست. ایرانیان هم می توانند با مشارکت کارکنان و مهندسان فنی افغانستان و یا به صورت مستقل وارد اجرای پروژه بهره برداری معدن در افغانستان شوند.

او همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه آیا افغانستان هم مانند ایران برنامه ای در راستای جلوگیری از خام فروشی و تبدیل مواد معدنی این کشور به محصولات با ارزش افزوده بالاتر دارد یا خیر؟ عنوان کرد: در معدن سنگ آهن حاجی گک که هندی ها در آن فعالیت دارند قرار است کارخانه فولاد احداث شود.

دبیر علمی نخستین کنفرانس همکاری معدن و صنایع معدنی ایران و افغانستان افزود: قرار است رئیس هیات عامل ایمیدرو قبل از سفر وزیر معادن و پترولیوم افغانستان به کشورمان سفری به این کشور داشته باشند و هماهنگی های لازم را به عمل آورند.

به گزارش ماین نیوز، نخستین کنفرانس همکاری معدن و صنایع معدنی ایران و افغانستان 29 مهر ماه سال جاری برگزار می شود. براین اساس محورهای ویژه این کنفرانس شامل سرمایه گذاری و تجارت مواد معدنی و فلزات، تبادل دانش، تجهیزات، ماشین آلات و فرآوری معدن و اکتشافات، فنی مهندسی، انتقال تکنولوژی اعلام شده اند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۳
کد مطلب: 27465