گروه صنایع معدنی سایر حوزه ها
 
رضوی به ماین نیوز خبر داد:
بهره‌برداری از بزرگترین کوره تونلی مدور پخت آجرهای نسوز ایران در دیرگداز آمل
گروه صنایع معدنی >سایر حوزه ها - قائم‌مقام مدیرعامل و مدیر بازرگانی شرکت صنایع دیرگداز آمل از بهره‌برداری از بزرگترین کوره تونلی مدور پخت آجرهای نسوز ایران در این شرکت در چهارشنبه هفته گذشته با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: این کوره دارای ویژگی های خاص و منحصربه فردی بوده که برای طراحی و ساخت آن بالغ بر 1.5 میلیارد تومان نیز هزینه شده است.
 
سیدمجتبی رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه ساخت کوره های پخت آجر به صورت مدور نخستین بار در کشور توسط شرکت صنایع دیرگداز آمل انجام شده است، افزود: سال گذشته و امسال پس از تلاشهای انجام شده نهایتا شرایط برای بهره برداری از جدیدترین کوره مدور پخت آجر طراحی و ساخته شده توسط شرکت فراهم شد که عملیات نصب این کوره حدود 15 روز به طول انجامید و پس از موفقیت آمیز بودن عملیات نصب با هماهنگی انجام شده و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت این کوره در روز چهارشنبه هفته قبل به بهره برداری رسید.

وی درباره ویژگی های خاص این کوره توضیح داد: از جمله ویژگی های این کوره می توان به گرد بودن آن اشاره کرد که به همین دلیل نیاز به نیروی کار آن به میزان زیادی کاهش یافته است. همچنین مشکل خرابی زودهنگام واگن ها نیز دیگر در این کوره وجود ندارد. در زمینه مصرف گاز و انرژی هم این کوره در شرایط بسیار بهینه تری نسبت به کوره دیگر قرار دارد. همچنین ویژگی دیگر این کوره داخلی و بومی بودن تکنولوژی طراحی و ساخت آن است که در اختیار شرکت صنایع دیرگداز آمل است. حتی این نوع کوره برای چنین مصرفی یعنی پخت آجر در دنیا نیز وجود ندارد، بلکه ممکن است برای مصارف دیگر وجود داشته باشد.

قائم‌مقام مدیرعامل و مدیر بازرگانی شرکت صنایع دیرگداز آمل در ادامه درباره فعالیت های شرکت صنایع دیرگداز آمل اظهار کرد: این شرکت نخستین تولیدکننده آجرهای نسوز سبک در ایران است که فعالیت خود را از سال 1368 آغاز کرد و از سال 1379 نیز با همین نام مشغول به کار است. برخی از گریدهای تولیدی شرکت مانند 28 و 38 در کشور خاص هستند و تنها ما تولیدکننده آنها هستیم. از نظر تیراژ تولید نیز از مدتها پیش بزرگترین واحد نسوز سبک ایران و خاورمیانه محسوب می شویم. همین قابلیت باعث شده تا دیرگداز آمل بتواند به صنایع مادر کشور مانند فولاد، سیمان، نفت و پتروشیمی سرویس بدهد. تمامی کوره های احیای مستقیم کشور توسط آجرهای ما نسوزچینتی شده اند که این افتخار بزرگی است.

به گفته رضوی ظرفیت پیشین دیرگداز آمل 1.5 میلیون قالب در سال بود که با بهره برداری از کوره جدید این رقم به 3 میلیون قالب در سال افزایش یافته است. البته برای بخش فروش شرکت نیز دغدغه ایجاد شده است و برای این میزان محصول نیز به بازارهای جدید داریم که در همین راستا نیز تلاش داریم در حوزه صادرات فعالتر عمل کنیم.

وی با بیان اینکه آذربایجان، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله بازارهای دارای پتانسیل برای صادرات محصولات دیرگداز آمل هستند، افزود: ما حتی در تلاش هستیم علاوه بر جوینت شدن با برندهای معتبر نسوز در جهان محصولات خود را نیز تحت این برندها در بازارهای جهانی به فروش برسانیم.

او سهم دیرگداز آمل از بازار آجر نسوز سبک کشور را بین 70 تا 80 درصد اعلام کرد و افزود: عمده تولیدات شرکت را نیز همین محصول تشکل می دهند اگرچه ما محصولات خاص مانند فیلترهای سرامیکی، جرم های نسوز و غیره را نیز تولید می کنیم. سبد کالای دیرگداز آمل بسیار متنوع بوده و شرکت در حوزه صنعت نسوز مانند یک سوپرمارکت عمل می کند که تقریبا تمامی محصولات این صنعت را به فروش می رساند.

قائم‌مقام مدیرعامل و مدیر بازرگانی شرکت صنایع دیرگداز آمل در پاسخ به این سوال که پیش بینی شما از وضعیت رکود فعلی در صنعت فولاد و انتقال مشکلات این صنعت به صنایع وابسته از جمله نسوز چیست؟ توضیح داد: قطعا مشکلات صنعت فولاد به ما نیز منتقل می شود. منتها باید تلاش کنیم در شرایط کنونی با سیاستهای تعرفه ای جلوی واردات بی رویه محصولات نسوز را بگیریم و شرایط رقابتی برابری را بین صنعت نسوز کشور و محصولات نسوز خارجی به وجود آوریم. به هر حال تولید فولاد کشور در چشم انداز 1404 باید به 55 میلیون تن برسد و به همین دلیل پیش بینی ما از چشم انداز صنعت فولاد و نسوز مثبت است.

این فعال صنعتی واردات بی رویه را خطری برای فعالیت صنعت نسوز کشور دانست و افزود: در جریان بازدید آقای نعمت زاده از شرکت صنایع دیرگداز آمل نیز خدمت ایشان عرض کردیم که ما درخواست خاصی از دولت نداریم بلکه تنها می خواهیم با سیاستهای تعرفه ای مانند سایر کشورها که این کار را انجام می دهند در ایران نیز با تعرفه واردات محصولات نسوز کنترل شود و اجازه واردات بی رویه این محصولات به کشور داده نشود. کشورهای خارجی نیز برای حمایت از صنایع خود سیاست های تعرفه ای را دنبال می کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۰۶
کد مطلب: 27049