گروه معادن
 
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی:
گسترش تعاملات با کشورهای پیشرو در کاهش مدت زمان اجرای طرح‌های معدنی موثر است
گروه معادن - سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران معتقد است: توسعه و گسترش روابط و تعاملات با کشورهای پیشرو می تواند در کاهش مدت زمان اجرای طرحهای سرمایه گذاری در بخش معادن و صنایع معدنی نقش موثری داشته باشد.
به گزارش ماین نیوز، شمس الدین سیاسی راد افزود: مشکلات مربوط به دیوانسالاری اداری، کمبود منابع مالی، ضعف در سازماندهی و مدیریت اجرای طرح­­های بزرگ و مشکلات بی شمار در مسیر تامین تجهیزات و انتقال فناوری از مسایل جدی در بخش معادن و صنایع معدنی محسوب می شود.

به گفته وی، توسعه سرمایه گذاری خارجی در بخش معدن نیازمند استراتژی و نقشه راه جامع فناوری است و نقشه­ راه فناوری، تمام فناوریهای مرتبط با توسعه بخش در افق زمانی کوتاه، میان و بلندمدت را معلوم می سازد.

سیاسی راد اضافه کرد: نقشه راه مشخص می سازد که کدام فناوری­ ها بیشترین تاثیر را برای مزیت رقابتی در زیر بخش­های تخصصی و در مجموعه کل بخش خواهد داشت.

معاون آموزش، پژوهش و فناوری سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اظهار داشت: سازمان ایمیدرو در قالب انجام طرح­های جامع نظیر طرح جامع فولاد به موضوع تعیین کننده فناوری در توسعه زیر بخش­ها پرداخته و در سال جاری نیز در قالب طرح­های جامع زغالسنگ، طلا و آلومینیوم به این مساله خواهد پرداخت.

وی خاطرنشان ساخت: براساس نتایج حاصل از مطالعات در سیاستگذاری­ها و تصمیم سازی­های مرتبط، می توان برنامه توسعه سرمایه گذاری های خارجی را به مورد اجرا گذاشت.

به اعتقاد این مقام مسئول، در پیگیری راهبرد تامین سرمایه مورد نیاز برای جهش معدنی کشور باید از خروج سرمایه های انسانی و مالی از کشور جلوگیری شود و این اقدام مهم از طریق آزاد سازی، مقررات زدایی و بهبود فضای کسب و کار به منظور کاهش ریسک­ های غیرتجاری و کاهش هزینه مبادله انجام می شود.

وی گفت: مهمترین هزینه مبادله در شرایط فعلی، هزینه­ هایی است که افراد و شرکتهای داخلی و خارجی در فرآیند سرمایه­ گذاری و کارآفرینی برای تعریف، تضمین و انتقال حقوق مالکیت معنوی و مادی خود متحمل می شوند.

سیاسی راد اضافه کرد: انجام گفت وگو و تلاش برای اقناع صاحبان سرمایه و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور برای سرمایه گذاری و فعالیت در زیربخش های مختلف اقتصاد ایران از دیگر اقداماتی است که باید صورت گیرد.

به گفته وی، لازم است شرکت­های سرمایه گذاری خارجی را برای شروع فعالیت در کشور اقناع و دعوت کرد، در واقع گام­ های یادشده پیش نیاز جذب شرکتهای معتبر سرمایه گذار خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی ایران به حساب می آید.

مدیر ایمیدرو تاکید کرد: کشوری که نتواند سرمایه­ های داخلی خود را حفظ کند و کارآفرینان و صاحبان سرمایه کشور خود را برای سرمایه­ گذاری و فعالیت در داخل اقناع و تشویق نماید، در جذب سرمایه گذاران خارجی نیز موفق نخواهد بود.

وی استقبال کشورهای مختلف جهان را برای حضور در ایران به ویژه سرمایه گذاری مستقیم در بخش معدن و صنایع معدنی یادآور شد و گفت: این امر بیانگر اراده سیاسی و مطالبه مشترک دولت و بخش خصوصی برای سرمایه­گذاری خارجی است.

سیاسی راد افزود: منابع موجود اکنون پاسخگوی نیازهای توسعه­ ای بخش معدن و صنایع معدنی نیست و دوره تعریف، طراحی، اجرا و بهره برداری طرح­ های سرمایه­ گذاری در کشور بسیار طولانی است و ادامه این وضعیت روند حرکتی بخش معدن را کند و با نوسان زیاد همراه خواهد ساخت.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۶
کد مطلب: 26858