گروه معادن سنگ آهن
 
مدیرعامل چادرملو مطرح کرد:
انتقاد شدید از ابلاغیه کاهش ۳ درصدی قیمت گندله
گزارش انجمن فولاد نادرست است/فشار فولادسازان خانوادگی!
گروه معادن >سنگ آهن - مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو از ابلاغیه اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص تعیین نسبت‌های قیمتی گندله و آهن اسفنجی به شدت انتقاد کرد و گفت: فولادسازان به دنبال این هستند که کاهش سود خود را از طریق کاهش دادن سود شرکت‌های سنگ آهنی جبران کنند که این پذیرفتنی نیست.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، محمود نوریان در نشستی خبری با اشاره به اینکه در حال حاضر شرایط خوبی بر صنعت سنگ آهن کشور حاکم نیست، اظهار کرد: در حال حاضر با دو معضل تحریم‌های داخلی و تحریم‌های خارجی مواجهیم که البته از نظر ما تحریم‌های داخلی به مراتب شدیدتر از تحریم‌های خارجی است. از سوی دیگر باید ضمن تشکر از تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشور که توانستند توافق اخیر را رقم بزنند در عین حال به برخی دلواپسان توصیه کنم که بار دیگر به عقل و منطق خود رجوع کنند و از توافقی که در راستای منافع ملی کشور است حمایت کنند.

وی با بیان اینکه شرکت چادرملو علیرغم مشکلات به وجود آمده تلاش کرده و توانسته اهداف خود را نیز محقق و به تعهداتش عمل کند، افزود: چادرملو در حالی توانسته به تعهدات خود عمل کند که به ویژه از سال 1392 با مصوبه مجلس در خصوص بهره مالکانه دچار مشکلات زیادی شد و سهامداران این شرکت نیز دچار خسران شدند اما خوشبختانه در این دوران سخت توانستیم به اجرای طرح‌های توسعه خود ادامه دهیم.

فولادسازان خانوادگی!

او با بیان اینکه برخی فولادسازان صددرصد بخش خصوصی که به صورت خانوادگی اداره می‌شوند به دنبال سودجویی بیشتر هستند، توضیح داد: این فولادسازان به جای استفاده از آهن اسفنجی باید از آهن قراضه استفاده می‌کردند که چون الان آهن قراضه گران شده است رو به استفاده از آهن اسفنجی آورده‌اند و به همین دلیل فشار آورده‌اند تا قیمت آهن اسفنجی را پایین بیاورند که البته شرکت‌های معدنی با این فشارها به شدت مخالفند.

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو اضافه کرد: ابلاغیه اخیر عملا خصوصی‌سازی انجام شده در صنعت سنگ آهن و فولاد کشور را زیر سوال می‌برد. ما به عنوان شرکت‌های سنگ آهنی اگر لازم باشد حتما در جای خود به فولادسازان کمک می‌کنیم اما اینکه قرار باشد با دستور قیمت خود را پایین بیاوریم به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست. ما اعتقاد داریم 3 درصد کاهش در قیمت گندله هیچ مشکلی را از فولادسازان حل نخواهد کرد. دولت می‌تواند برای حمایت از فولادسازان به اینکه دست در جیب بخش خصوصی کند و از سود این بخش به فولادسازان بپردازد در زمینه‌هایی مانند انرژی تخفیفاتی را به فولادسازان ارائه دهد اما اینکه از یک بخش خصوصی گرفته شده و در جیب بخش خصوصی دیگری گذاشته شود اقدام درستی نیست.

مخالفت هیات مدیره شرکت‌ها با ابلاغیه

نوریان در پاسخ به این سوال که آیا ابلاغیه مربوط به کاهش 3 قیمت گندله از سوی شرکت‌های گندله‌ساز چادرملو و گل گهر اجرایی شده است یا خیر؟ اظهار کرد: کاهش 3 درصدی قیمت گندله به ما ابلاغ شده اما ما موافق آن نیستیم و ضمن اینکه این موضوع باید در هیات مدیره شرکت مطرح شود و هیات مدیره درباره آن تصمیم گیری کند و اگر تصویب شد اجرایی شود.

وی افزود: نکته جالب اینجاست که اگر قیمت گندله را پایین بیاوریم میزان حق انتفاع به همان نسبت پایین نمی‌آید. در واقع این وسط دولت هیچ ضرری نمی‌کند و هیچ پولی هم از جیبش پرداخت نمی‌کند بلکه تنها باید ما و میلیون‌ها سهامدارمان ضرر کنیم. البته باید به این نکته هم اشاره کنم که ما از شش ماه دیگر اصولا گندله‌ای برای فروش نداریم چرا که طرح فولاد چادرملو به بهره‌برداری می‌رسد و نیاز به گندله خواهد داشت که اولویت ما هم تامین گندله موردنیاز این پروژه خواهد بود.

چاهی که دولت قبل کند

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه چرا کشور با کمبود شدید گندله مواجه شده است؟ توضیح داد: امروز که ما در آن قرار داریم شرکت گهر زمین در معدن 3 گل گهر باید به تولید 10 میلیون تن گندله می‌رسد. در سنگان هم باید بین 12 تا 17 میلیون تن گندله تولید می‌کردیم و در سنگ آهن مرکزی هم باید به تولید 4 میلیون تن گندله می‌رسیدیم. دو شرکت دولتی سنگان و سنگ آهن مرکزی که نتوانستند برنامه‌های خود را عملی کنند و پروژه گهر زمین هم متاسفانه با سیاست‌های دولت قبل کاملا کارش متوقف شد و چاهی کنده شد که همه در آن افتادند در حالی که تا قبل از آن پیشرفت این پروژه بسیار سریع بود اما متاسفانه الان در شرایط بلاتکلیف قرار گرفته است. به همین دلیل پروژه‌های گندله‌سازی همزمان و به صورت متعادل با پروژه‌های تولید آهن اسفنجی پیش نرفتند و فولادسازهای بخش خصوصی هم مصرف‌کننده آهن اسفنجی شدند و به این ترتیب تعادل زنجیره به هم خورد.

وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه هندی‌ها برای فروش گندله کارمزدی به ایران عنوان کرد: اینکه گفته می‌شود هندی‌ها قصد دارند کنسانتره ایران را گرفته به صورت کارمزدی برای ایران گندله تولید کنند صحت ندارد و هندی‌ها چنین کاری را انجام نخواهند داد بلکه آنها بیشتر به دنبال این هستند که کنسانتره را از ما خریداری کرده و به ما گندله بفروشند. ضمن اینکه اصولا ارسال کنسانتره ایران به هند و سپس وارد کردن گندله از این کشور صرفه اقتصادی ندارد.

اظهارات دبیر انجمن فولاد نادرست است

نوریان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز در خصوص اظهارات اخیر دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد درباره برخی جوسازی‌ها علیه ابلاغیه اخیر وزیر صنعت توضیح داد: متاسفانه آقای خلیفه سلطان اظهارنظر غیرمنطقی و نادرست کرده است. اعدادی هم که در گزارش به اصطلاح کارشناسی شده مطرح شده از نظر ما اعداد درستی نیستند. در این گزارش بسیاری از عوامل موثر بر قیمت و همچنین سایر عوامل اصولا لحاظ نشده‌اند و به همین دلیل این گزارش از نظر ما کارشناسی شده نیست. حسابرسانی هم که این گزارش را تهیه کرده‌اند هیچ مشورتی با ما نداشتند و هیچ نظرخواهی از ما نکردند و از اساس حسابرسی‌های انجام شده اشتباه است.

وی گفت: اینکه ما 10.5 میلیون تن کنسانتره تولید می‌کنیم و بهره‌وری تولید چادرملو بالاست، به خاطر هنر مدیریتی شرکت و مدیران آن است و اینکه شرکت‌های دولتی دیگر این هنر را ندارند به ما ارتباطی ندارد. سود ما که نباید با این عملکرد با این شرکت‌ها یکی باشد. دنیا دنیای رقابت است و هر شرکتی بتواند با هنر مدیریتی هزینه‌های خود را کنترل کرده و بهره‌ور باشد موفق خواهد بود. این روش کمونیستی است که بخواهیم همه شرکت‌های را به یک شیوه مورد قضاوت قرار داده و قیمت واحدی را برای آنها تعیین کنیم و با اصل خصوصی‌سازی و اصل 44 انطباق ندارد.

هیچ‌کس در سود ما شریک نیست جز دارایی

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با بیان اینکه شرکت فولاد مبارکه در زمان تقسیم سود سال 1393 معادل 24 درصد تقسیم سود داشته در حالی که این رقم برای چادرملو و گل گهر به ترتیب 19 و 17 درصد بوده است، گفت: با همین اعداد می‌توان مقایسه کرد که کدام شرکت بیشتر سود کرده است. وضعیت سهام شرکت‌ها نیز گویای بسیاری از مسائل است. در گذشته ایمیدرو خودش سهامدار عمده شرکت‌های فولادی و سنگ آهنی بود و تصمیماتی گرفته می‌شد که البته همان موقع هم تصمیمات یک‌طرفه نبود و براساس مذاکره کار پیش می‌رفت. الان هم همین وضعیت وجود دارد و نمی‌گوییم وزیر دستوری عمل کرده است اما وزیر براساس فشارهای فولادسازان بخش خصوصی و زیاده‌خواهی فولادسازان دولتی مانند فولاد مبارکه این بخشنامه را صادر کرده است.

وی در عین حال گفت: سود فعلی چادرملو نیز حاصل اجرای طرح‌های متعدد توسعه‌ای در این شرکت است و اگر این طرح‌ها هم اجرا نمی‌شدند امروز چادرملو هیچ سودی نداشت.

نوریان تاکید کرد: هیچ‌کس جزو دارایی حق ندارد در سود ما به عنوان یک شرکت بخش خصوصی شریک شود.

بحث خام‌فروشی چماق شده است

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در پاسخ به سوال دیگری در خصوص مطرح شدن بحث‌های خام‌فروشی در معادن عنوان کرد: به نظر من بحث خام‌فروشی هم مانند یک چماق بر سر معادن شده است. من اسم فعالیت‌های معدنی را خام‌فروشی نمی‌گذارم. حتی ساده‌ترین فعالیت معدنی نیز نیاز به انجام پروسه‌هایی دارد که با انجام آنها نمی‌توانیم عنوان خام‌فروشی را روی معدنکاری داشته باشیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تحقق برنامه تولید 55 میلیون تن فولاد تا 1404 نیز اظهار کرد: به نظر من این برنامه رویایی است و فکر نکنم محقق شود. با زیرساخت‌های کنونی که در اختیار داریم تحقق این برنامه شدنی نیست.

توسعه آنومالی D19 با مشارکت سنگ آهن مرکزی

نوریان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز در خصوص آخرین وضعیت واگذاری آنومالیD19 به این شرکت نیز عنوان کرد: در این زمینه اقدامات متعددی انجام دادیم که امیدواریم به توافقاتی برسیم و به نظر می‌رسد بتوانیم با مشارکت شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در این آنومالی فعالیت‌ها را به زودی آغاز کنیم. البته ابتدا قرار بود برای واگذاری این آنومالی مزایده برگزار شود اما با صحبت‌های انجام شده قرار است بدون برگزاری مزایده این آنومالی به صورت مشترک برای توسعه به چادرملو و سنگ آهن مرکزی واگذار شود.

تست سرد فولاد چادرملو تا آخر شهریور

او همچنین از انجام تست سرد پروژه 1.2 میلیون تنی فولاد چادرملو تا اواخر شهریور ماه سال جاری خبر داد و گفت: در کوتاه‌ترین زمان ممکن بعد از انجام تست سرد نیز تست گرم این پروژه انجام شده و به بهره‌برداری خواهد رسید.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۵۸
کد مطلب: 26746
 
۱ نظر
 


امید
با توجه به صحبت های اخیر وزیر صنعت و معدن (آقای نعمت زاده ) مبنی بر ابلاغیه کاهش 3% قیمت فروش گندله به واحد های فولادی ، آیا این امکان برای سنگ آهنی ها از جمله چادرملو و گل گهر وجود دارد که قیمت فروش گندله خود را 3 % کاهش دهند یا خیر؟
به گزارش ایران سنگ آهن : آقای مهندس عراقی یکی از کارشناسان این بخش در این خصوص اعلام کردند که با توجه به قیمت های کنونی فروش کنسانتره 67 در صد که حدود 16 قیمت شمش فولاد خوزستان بوده ، فروش گندله به قیمت جدید 20% قیمت شمش منطقی نیست.
در ادامه ایشان توضیح دادند که با توجه به اینکه هزینه تولید هر کیلو گرم گندله از کنسانتره سنگ آهن حدود 80 الی 90 تومان می باشد . اگر قیمت شمش را 1200 تومان در نظر بگیریم با این فرض قیمت فروش کنسانتره ( 16% قیمت شمش ) از قرار هر کیلو 192 تومان خواهد بود و اگر به این مبلغ هزینه تولید 80تا 90 تومانی گندله را اضافه کنیم قیمت تمام شده حدود 270 الی 280 تومان خواهد بود که در صورتی که قیمت فروش گندله به 20% قیمت شمش یعنی 240 تومان به ازای هر کیلو کاهش پیدا کند تولید گندله برای تولید کننده اصلا به صرفه نبوده و تولید کننده با ضرر مواجه خواهد شد .
نمی دانیم وزیر صنعت با چه منطقی این قیمت را برای گندله پیشنهاد داده اند . اگر خواست ایشان کاهش قیمت فولاد برای رقابت با فولاد چین باشد وقتی که قیمت فروش شمش کاهش پیدا کند بطبع قیمت گندله هم چون از قبل درصدی از قیمت شمش بوده کاهش پیدا خواهد کرد.
اگر قرار باشد تولید کننده کنسانتره قیمت کنسانتره را برای جبران 3% ی قیمت گندله افزای دهد باز هم به نظر منطقی نمی رسد چرا که اولا خریدار کنسانتره همین هزینه (هر کیلو 80 الی 90 تومانی) را برای تولید گندله خواهد داشت و توجیه این که بهتر است گندله را بخرد و یا با توجه به قیمت های جهانی وارد کردن کنسانتره از کشور های دیگر به صرفه تر از خرید کنسانتره از داخل می باشد چرا که قیمت کنسانتره 66 درصد فوب برزیل 45 دلار بوده که هزینه حمل 10 الی 15 دلاری به آن اضافه خواهد شد و با دلار 2900 تومان قیمت تمام شده کنسانتره در بندر عباس چیزی حدود 174 تومن به ازای هر کیلو خواهد بود و چه دلیلی می تواند وجود داشته باشد که مصرف کننده کنسانتره خواسته باشد تا به ازای هر کیلو با قیمت های کنونی 192 تومان و بد تر از آن با قیمت های جدید در صورت جبران کاهش 3 درصدی قیمت گندله و اعمال آن بر روی قیمت کنسانتره (19 درصد قیمت شمش) که قیمت فروش کنسانتره جدید به حدود 228 تومان خواهد رسید ، از داخل کنسانتره خود را تامین کند ،به عبارتی با این تفاسیر چه منطقی برای فروش با این قیمت ها می تواند وجود داشته باشد.
در انتها و از نقطه نظر این کارشناس : دولت که برای صادرات سنگ آهن می خواهد عوارض وضع کند تا معدنی ها به سمت فراوری سنگ آهن بروند آیا با این ابلاغیه که هیچ توجیهی هم برای تولید کننده ندارد ، سرمایه گذاری که در سالهای اخیر در این صنعت بخصوص گندله سازی سرمایه گذاری کرده است چه باید بکند- آقای وزیر با توجه به افق 1404 تولید فولاد ، به جای تشویق به سرمایه گذاری در این بخش اگر این کاهش 3 % قیمت گندله عملی گردد مطمعنا علاوه بر ورشکسته شدن سرمایه گذاران این بخش کلیه طرح هایی که قرار بود در این بخش اجرایی گردد و آماده عملیاتی شدن بود منتفی خواهد شد.
امید است دولت تدبیر و امید ، برای شکوفایی این مرز و بودم با تدبیر بیشتری عمل کند. (1902)
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۴-۰۵-۲۱ ۱۶:۳۱:۴۲