پاک‌بین در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:

تاثیرات مثبت توافق هسته‌ای بر ایرالکو

از خروج از تحریم تا بازگشت به LME

25 تير 1394 ساعت 11:02

رئیس هیات مدیره شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در واکنش به قرارگیری نام این شرکت در فهرست شرکت‌هایی که طبق متن برنامه جامع اقدام مشترک بین ایران و 1+5 به زودی از تحریم خارج می‌شوند، گفت: این اقدام می‌تواند از جنبه‌های مختلف مانند بهره‌گیری از فناوری‌های روز برای توسعه خطوط تولید، دسترسی به منابع بهتر تامین مواد اولیه، کاهش هزینه‌های تولید و بازگشت دوباره ایرالکو به بورس فلزات لندن به سود ایرالکو تمام شود.


داریوش پاک بین در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه ایرالکو چند سال پیش بنا به دلایلی مورد تحریم قرار گرفت و متاسفانه این تحریم باعث شد تا شرکت را به مجمع بورس فلزات لندن دعوت نکنند، افزود: البته از همان زمان رایزنی‌ها و تلاش‌ها برای بازگشت ایرالکو به بورس فلزات لندن (LME) آغاز شد و ما همچنان این روند را پیگیری می‌کنیم و امیدواریم تا مهر ماه سال جاری ایرالکو مجددا وارد مجمع بورس فلزات لندن شود.

وی با بیان اینکه تحریم در زمینه‌هایی مانند باز کردن ال‌سی و جابه‌جایی ارز به همه شرکت‌های ایرانی از جمله ایرالکو هزینه‌های زیادی را تحمیل کرد است، گفت: البته ما تلاش کردیم با سازوکار سوآپ مشکل تامین مواد اولیه خود را برطرف کنیم. از سوی دیگری موضوعی که باید به آن اشاره کنم این است که در کارخانه ایرالکو عمدتا از فناوری آمریکایی و ایتالیایی و تا حدودی چینی استفاده شده است و ما می‌توانیم در صورت خروج ایرالکو از فهرست تحریم‌ها از فناوری روز دنیا برای ارتقای خطوط 1 و 2 کارخانه استفاده کنیم. قطعا با به وجود آمدن شرایط جدید به دنبال عقد قرارداد با شرکت‌های معتبر آمریکایی و ایتالیایی به منظور بهینه‌سازی و ارتقای ظرفیت خطوط ایرالکو خواهیم بود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا خروج ایرالکو از فهرست تحریم‌ها تاثیری بر صادرات این شرکت خواهد داشت یا خیر؟ عنوان کرد: ارجحیت ما همچنان فروش در بازار داخلی است و به همین دلیل فکر نمی‌کنم لغو تحریم تاثیر چندانی بر صادرات ما داشته باشد. از سوی دیگر ما تاکنون مواد اولیه خود را از طریق سوآپ یعنی صادرات شمش و واردات پودر آلومینا تامین کرده‌ایم که در صورت لغو تحریم‌ها در این زمینه نیز گشایش‌هایی برای ما وجود خواهد داشت و می‌توانیم پودر آلومینا را با کیفیت بالاتری و قیمت بهتر از منابعی مانند استرالیا تامین کنیم. در حال حاضر پودر موردنیاز خود را از هند تامین می‌کنیم.

پاک بین اضافه کرد: لغو تحریم باعث می‌شود تا دست ایرالکو در بازارهای جهانی برای خرید پودر آلومینا بازتر شود و بتوانیم ماده اولیه موردنیاز خود را با عقد قراردادهای بلندمدت، حفظ دلالان و با گشایش ال‌سی خریداری کنیم.

رئیس هیات مدیره ایرالکو در پاسخ به این سوال که به نظر شما در صورت خروج کامل ایرالکو از فهرست شرکت‌های مشمول تحریم چند درصد از هزینه‌های سربار ایرالکو کاسته خواهد شد؟ توضیح داد: تحریم باعث شد هزینه‌های مالی زیادی به ما تحمیل شود که از آن جمله هزینه‌های مربوط به انتقال پول بوده است. به عنوان مثال اگر می‌خواستیم پول خود را از ترکیه یا چین به کشور دیگری منتقل کنیم درصدی از ما می‌گرفتند که این موارد هزینه‌های ما را بالا می‌برد.

پاک بین با اشاره به اینکه تاکنون برخی سرمایه‌گذاران خارجی نسبت به همکاری و سرمایه‌گذاری در پروژه‌های توسعه‌ای و بهینه‌سازی ایرالکو ابراز علاقه کرده‌اند، اظهار کرد: امیدواریم با بهبود شرایط و لغو عملی تحریم‌ها شرایط برای سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها در ایرالکو فراهم شود. الان بهترین فرصت برای بهره‌گیری از فناوری روز دنیا به منظور افزایش ظرفیت به وجود آمده است.

او با اشاره به اینکه ایرالکو به دنبال ایجاد صنعتی سبز است، گفت: ما در حال انتقال کارخانه آندسازی هستیم و نصب فیلتراسیون به منظور اینکه حتی آلاینده‌های مجاز خود را نیز حذف کنیم. به همین دلیل ایرالکو از نظر محیط زیستی مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند.

وی همچنین توافق هسته‌ای اخیرا بین ایران و کشورهای 1+5 را دریچه خوبی برای اقتصاد کشور به منظور رسیدن به رونق توصیف کرد و افزود: فلز آلومینیوم فلزی گرانقدر و استراتژیک است و هم‌اکنون اروپا به سمت تولید خودروهای آلومینیومی در حال حرکت است که همین باعث می‌شود بازار اروپا بازار خوبی برای صادرات شمش آلومینیوم ایران از نوع آلیاژی آن باشد.

رئیس هیات مدیره ایرالکو درباره خرید پودر آلومینای موردنیاز ایرالکو از استرالیا نیز گفت: اگرچه هزینه حمل پودر آلومینا از استرالیا بالاست اما در عین حال می‌توانیم با استفاده از ال سی و یوزانس از این کشور پودر را به صورت بلندمدت خریداری کنیم که همین باعث می‌شود خرید پودر از استرالیا دارای صرفه اقتصادی باشد.

وی همچنین با تبریک توافق هسته‌ای بدست آمده بین ایران و کشورهای 1+5 توضیح داد: این توافق باعث شد صفحه زرین دیگری در تاریخ کشور باز شود و امیدواریم کشور هرچه سریعتر از گردنه پر پیچ و خم فعلی عبور کرده و راه خود را به سمت تعالی و رشد صنعتی پیدا کند. قطعا در این مسیر تحقق هدف تولید 1.5 میلیون تن آلومینیوم در سند چشم‌انداز نیز قابل تحقق خواهد بود.

به گزارش ماین نیوز، در متن برنامه جامع اقدام مشترک بین ایران و 1+5 (برجام) اسامی برخی شرکت‌های تحریم شده فعال در بخش معدن و صنایع معدنی ایران آورده شده که قرار است از فهرست تحریم‌ها خارج شوند که از جمله این شرکت‌ها می‌توان به شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) اشاره کرد.


کد مطلب: 26104

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/26104/تاثیرات-مثبت-توافق-هسته-ای-ایرالکو

ماین نیوز
  http://www.minews.ir