گروه تجهيزات و ماشين آلات
 
شیخی در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به آلمان مطرح کرد:
بومی‌سازی کوره‌های کنترل اتمسفر گازی
به برقراری ارتباط مجدد با شرکای خارجی خوش‌بینم
گروه تجهيزات و ماشين آلات - مدیرعامل شرکت حرارت ساز پویا در حاشیه نمایشگاه گیفا 2015 ابراز امیدواری کرد که با رفع تحریم‌ها زمینه برای ارتباط دوباره شرکت‌های ایرانی با شرکای خارجی آنها فراهم شود. او در عین حال تاکید کرد که تکنولوژی تولید کوره‌های کنترل اتمسفر گازی در کشور بومی‌سازی شده است.
جواد شیخی، مدیرعامل شرکت حرارت ساز پویا که هم‌اکنون به منظور بازدید از نمایشگاه گیفا 2015 در دوسلدورف آلمان، بسر می‌برد، در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به آلمان درباره اهداف، برنامه‌ها و محصولات تولیدی این شرکت توضیح داد. او در عین حال عنوان کرد که شرکت حرارت ساز پویا بزرگترین واحد عملیات حرارتی در کشور محسوب می‌شود.

متن گفت‌وگوی خبرنگار ماین نیوز با جواد شیخی، مدیرعامل شرکت حرارت ساز پویا به شرح زیر است:

آقای شیخی بفرمایید دلیل حضورتان در گیفا 2015 چه بوده است. با توجه به اینکه این نمایشگاه هر چهار سال یکبار در دوسلدورف آلمان برگزار می‌شود.

به منظور ارزیابی کار خودمان و مقایسه خودمان با شرکت‌های همکار و هم صنف در این نمایشگاه شرکت کردیم تا ببینیم در چه سطحی هستیم و چه ارتباطی می‌توانیم با شرکت‌های همکار داشته باشیم. این اولین حضور ما در نمایشگاه گیفا است.

نمایشگاه را چطور دیدید. با توجه به اینکه برندهای بسیاری در سالن‌های متعدد حضور دارند.

شرکت‌هایی در نمایشگاه حضور دارند که قبلا هم با آنها ارتباط داشتیم ولی به دلیل تحریم از ما فاصله گرفتند و این فاصله را ما با استفاده از این فرصت‌ها پر می‌کنیم. به سمتشان می‌رویم و اجازه نمی‌دهیم ارتباط به صورت کامل قطع شود. این شرکت‌ها نمی‌توانند به صورت مکتوب با ما مکاتبه کنند ولی حضوری با هم صحبت می‌کنیم و ارتباط گذشته را زنده نگه می‌داریم تا ببینیم آینده چه می‌شود. نمایشگاه در مجموع خوب برگزار شد و می‌خواستیم ارتباط گذشته را با شرکت‌های اروپایی کماکان حفظ کنیم و مذاکرات را ادامه دهیم، چرا که انتظار داریم در آینده گشایشی شود و فضا بازتر شود و بتوانیم راحت‌تر کار کنیم. آینده را هم خوب می‌بینم و در مجموع خوشبین هستم.

درباره شرکت حرارت ساز پویا توضیح بفرمایید که در چه حوزه‌ای فعالیت می‌کند و محصولاتش چیست؟

شرکت حرارت ساز پویا سازنده کوره‌های کنترل اتمسفر گازی است که جزو صنایع با تکنولوژی بالا است. ما در صنعت عملیات حرارتی اولین سازنده این کوره‌ها هستیم و در واقع تنها سازنده این کوره‌ها در داخل کشور. قرار بود شرکت حرارت ساز پویا با شرکت‌های اروپایی که به اسمشان اشاره نمی‌کنم جوینت ونچر شود. جوینت ونچر این شرکت هم در ابتدا کار را شروع می‌کند و ادامه می‌دهد ولی با توجه به شرایط کشور در ادامه از ما فاصله گرفتند و نتوانستیم با هم ادامه دهیم ولی به صورت غیررسمی توانستیم انتقال تکنولوژی را انجام بدهیم و تجهیزات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را که باید می‌خریدیم خریداری کردیم و این کوره‌ها الان در واقع بومی‌سازی شده‌اند. ما هدفمان این بود که با اروپایی‌ها کار کنیم و هدفمان این نبود که از اروپایی‌ها کپی‌کاری کنیم. هدف ما انجام کار مشترک بود. از سوی شرکت‌های ساپکو و سازه‌‎گستر سایپا نیز شدیدا به این تکنولوژی نیاز داشتند و بر همکاری مشترک ما با اروپایی‌ها اصرار داشتند. به هر حال با توجه به شرایط این کار انجام نشد ولی ارتباط خود را حفظ کردیم و کار را در داخل ادامه دادیم و هم‌اکنون نیز در حال تامین نیاز خودروسازان هستیم.

مشتریان شما کدام شرکت‌ها و صنایع هستند؟

خودروسازان، کلیه قطعه‌سازان، سازندگان قطعات ایران خودرو و ساپیا، سازندگان قطعات صنایع فولاد، صنایع نفت و پتروشیمی، صنایع دفاع و سایر صنایع جزو مشتریان ما هستند.

کوره‌هایی که تولید می‌کنید دارای چه ابعادی هستند؟

کوره‌های با تکنولوژی بالا هستند که ظرفیت آنها بین یک تا 20 تن است. خیلی از صنایع به صورت آنلاین وابسته به ما هستند. ما اگر در کنار سازنده قطعه حضور نداشته باشیم و عملیات حرارتی را انجام ندهیم کار سازنده هم ناقص می‌ماند. در واقع خدمات ما مکمل کار آنها بوده است و با صنایع بزرگ فولاد مبارکه و ذوب آهن نیز کار کرده‌ایم. در واقع با سازنده قطعات و تجهیزات آنها همکاری می‌کنیم.

دقت و کیفیت محصولات شما در چه سطحی قرار دارد؟

کیفیت ما با اروپایی‌ها برابری می‌کند و استانداردهای کیفی لازم را هم داریم. به عنوان مثال شرکت فولاد مبارکه در قراردادهایش با سازندگان مشخص می‌کند که قطعاتش را با چه کیفیتی باید تحویل بدهند و ما نیز در ساخت و تحویل این قطعات همکاری می‌کنیم.

طرح توسعه خاصی هم در دست اجرا دارید؟

از سال 1377 که شرکت تاسیش شد هر سال توسعه داشتیم. سال‌های 1391 و 1392 که سال‌های رکود بود ما توسعه داشتیم. چون کیفیت کار بالاست و استقبال سازندگان و صنایع زیاد است، در نتیجه سایرین در رکود بودند و ما در توسعه.

واحد تحقیق و توسعه شما چه فعالیت‌هایی انجام می‌دهد؟

واحد تحقیق و توسعه جدیدترین تکنولوژی‌های عملیات حرارتی را در دنیا مطالعه می‌کند و آن‌را به طرح تبدیل می‌کنند و سپس تصمیم می‌گیریم که این امکان را ایجاد کنیم یا نه. در واقع یکی از کارهای واحد تحقیق و توسعه ما انجام مطالعات امکان‌سنجی و اقتصادی مربوط به تکنولوژی‌های جدید است. کار دوم آن نیز ورود تخصصی و جزئی‌تر به تکنولوژی‌هایی است که بخواهیم وارد آنها شویم.

حضور ایرانیان را در نمایشگاه چطور دیدید؟

اینجا در نمایشگاه ایرانیان زیادی را دیدم و کجا که روی تکنولوژی خاصی متمرکز می‌شدم متوجه می‌شدم که یک ایرانی هم در کنار من است و این مرا خوشحال می‌کرد که اینقدر ایرانیان پیگیر و زیرک هستند.

به نظر شما مهمترین مشکل و مانع بر سر راه صنعتی شدن ایران چیست؟

این یک مشکل تاریخی است و مربوط به 20 یا 30 سال اخیر نمی‌شود. مهمترین نیاز کشور برای پیشرفت ثبات و آرامش است که متاسفانه در طول تاریخ هیچ‌وقت وجود نداشته است.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری‌نژاد
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۱۴
کد مطلب: 25464