گروه صنایع معدنی فولاد
 
مسکوب در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به آلمان خبر داد:
هدف تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا ۱۴۰۴ خوشبینانه است
علاقه‌مندی برسو به حضور در عرصه بین‌الملل
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت مهندسی برسو در حاشیه متک 2015 از هدف بلندمدت و علاقه‌مندی این شرکت برای حضور در پروژه‌های بین‌المللی خبر داد. قاسم مسکوب در عین حال تاکید کرد که مهمتر از برنامه‌ریزی در صنعت فولاد کشور پیاده‌سازی درست و نظارت بر پیاده‌سازی برنامه‌های صنعت فولاد است که اگر قسمت دوم به خوبی انجام نشود اهداف صنعت فولاد در سند چشم‌انداز محقق نخواهد شد.
 
قاسم مسکوب، مدیرعامل شرکت مهندسی برسو که در دوسلدورف آلمان به منظور بازدید از نمایشگاه متک 2015 بسر می‌برد، در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به آلمان درباره آخرین وضعیت پروژه‌های در دست اجرای برسو توضیح داد و در عین حال عنوان کرد که با تعدادی از شرکت‌های حاضر در متک نیز به مذاکره پرداخته است.

متن گفت‌وگوی خبرنگار ماین نیوز با قاسم مسکوب، مدیرعامل شرکت مهندسی برسو به شرح زیر است:

آقای مسکوب در ابتدا بفرمایید دلیل حضورتان در متک 2015 چه بوده و نمایشگاه را تاکنون چطور دیدید؟

آشنایی با آخرین دستاوردهای صنعت فولاد و تبادل نظر در این باره دلیل حضور من در نمایشگاه متک بوده است و خوشبختانه تاکنون در مجموع حضور در نمایشگاه خوب بوده است. ارتباطاتی خوبی داشتیم و شرکت‌های همکار را دیدیدم و مذاکراتی هم با آنها داشتیم. امیدواریم این ارتباطات و مذاکرات چشم‌اندازهای جدیدی را برای توسعه صنعت فولاد کشور باز کند.

تاکنون از غرفه کدام شرکت‌ها بازدید داشتید و یا با آنها مذاکراتی برقرار کردید؟

از غرفه‌های اس ام اس، تنوا و دنیلی بازدید کردم و صحبت‌هایی نیز با آنها داشتم.

در حال حاضر برسو چه پروژه‌هایی را در دست اجرا دارد؟

ما در واحدهای مستقیم و فولادسازی مجموعه گل گهر حضور داریم. در پروژه صبافولاد خلیج فارس نیز حضور داریم. در کرمان در مجموعه فولاد بوتیا به عنوان مشاور فعالیت می‌کنیم و تعداد دیگری پروژه نیز در دست اجرا داریم.

قرار است تا سال 1404 تولید فولاد کشور به 55 میلیون تن برسد. نظر شما در این باره چیست و آیا پیشنهاد خاصی را در این زمینه به مسئولان تصمیم‌گیر کشور دارید؟

بله. در جریان طرح جامع فولاد هستم. به نظر من هدفگذاری انجام شده در این طرح برای رسیدن تولید 55 میلیون تن فولاد تا 1404 مقداری خوشبینانه است و شاید با تاخیر به این هدف برسیم. اما مهمتر از این هدفگذاری این است که بتوانیم این برنامه را درست پیاده کنیم. برنامه‌ریزی گام اول است و با گام دوم یعنی پیاده‌سازی و نظارت درست تحقق پیدا می‌کند. مشکل ما در کشور علاوه بر نداشتن برنامه، بیشتر از آن این است که برنامه‌های تدوین شده درست اجرا نمی‌شوند و خوب هم بر آنها نظارت نمی‌کنیم. در مورد طرح جامع فولاد نیز نگرانی مشابهی وجود دارد. لازمه برطرف شدن این نگرانی آن است که سیاست‌های درست طرح جامع فولاد به درستی هم اجرا شوند و نظارت بر روند اجرای آنها نیز وجود داشته باشد. شاید نیاز باشد کمیته فعالی داشته باشیم که اگر طرح جامعه فولاد در بخش‌هایی دچار انحراف شد و یا نیاز به اصلاحاتی داشت به موقع بتوانند این اصلاحات را در طرح انجام دهند.

وضعیت تکنولوژی‌های عرضه شده در متک 215 را چطور ارزیابی کردید؟

کم و بیش در جریان تکنولوژی‌ها هستیم. یکی از کارهایی که در طرح جامع فولاد باید انجام بشود توجه به تکنولوژی‌های روز است. یعنی ما هم باید در سطح کلان و در طرح جامع فولاد بحث توجه به تکنولوژی‌ها را مدنظر قرار دهیم و هم اینکه به صورت موردی و در پروژه‌های مختلف نیز این موضوع مورد توجه قرار بگیرد. به عنوان مثال صرفه‌جویی در مصرف آب امروز دغدغه بسیاری از پروژه‌ها است و باید با استفاده از تکنولوژی‌های روز در این زمینه نیز درست عمل کنیم.

آیا برسو قصد دارد در عرصه بین‌المللی نیز پروژه اجرا کند؟

ما علاقه‌مند هستیم که در عرصه بین‌المللی نیز فعالتر شویم و با برخی از شرکت‌هایی که سابقه همکاری با آنها را داریم در خارج از کشور نیز به صورت مشارکتی وارد اجرای پروژه شویم.

و سخن پایانی...

امیدواریم که بیشتر از آنکه حرف می‌زنیم در مقام عمل هم درست عمل کنیم.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری‌نژاد
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۵
کد مطلب: 25430