گروه صنایع معدنی فولاد
 
بورکهارد دامن در گفت‌وگوی تفصیلی با ماین نیوز مطرح کرد:
جزئیات مذاکرات اس‌ام‌اس با فولادسازان ایرانی
منتظر اخبار خوبی از مذاکرات هسته‌ای هستیم
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل SMS Group می‌گوید که این شرکت آماده ورود به ایران به محض برداشته شدن تحریم‌ها است. بورکهارد دامن همچنین عنوان می‌کند که SMS علاوه بر شرکت‌های بزرگ فولادی آمادگی همکاری با فولادسازان متوسط و کوچک ایرانی را نیز دارد.
به گزارش ماین نیوز، مدیرعامل SMS Group جزو نخستین مدیران عامل طراز اول شرکت‌های صنایع معدنی دنیا بود که بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم و در اواخر سال قبل به ایران سفر کرد و در دیدار با رئیس هیات عامل ایمیدرو از تمایل این شرکت آلمانی به اجرای پروژه‌های فولادی در ایران خبر داد.

آقای دامن در دیدار با مهدی کرباسیان همچنین عنوان کرد که "با توجه به اينكه مجموعه فولاد مباركه و فولاد هرمزگان برنامه دستيابي به ظرفيت توليد 10.2 ميليون تني را پيش‌رو دارند آماده انجام هرگونه همكاري براي اجراي اين طرح‌ها هستیم."

خبرنگار ماین نیوز چندی پیش در جریان سفر به نمایشگاه متک 2015 در دوسلدورف آلمان موفق شد در حاشیه این نمایشگاه با بورکهارد دامن، رئیس و مدیرعامل SMS Group گفت‌وگو کند که متن آن به شرح زیر است:


سلام آقای دامن من از پایگاه خبری تحلیلی ماین نیوز هستم. از اینکه مصاحبه با من را پذیرفتید متشکرم. ممکن است ابتدا درباره نمایشگاه متک صحبت کنید، چون هر چهار سال یکبار برگزار می شود و بعد درباره SMS Group و فعالیت‌هایش توضیح دهید.


متک بزرگترین نمایشگاه متالورژی در جهان است که هر چهار سال یک بار برگزار می‌شود و همه شرکت‌ها از شرکت‌های بزرگ و صاحب نام گرفته تا شرکت‌های نوپا در اینجا گردهم می آیند. همچنین تولیدکنندگان فولاد هم برای بازدید از نمایشگاه می‌آیند. بنابراین گفت‌وگوها و مذاکرات زیادی در طول پنج روز برگزاری نمایشگاه صورت می‌گیرد. نمایشگاه امسال بزرگترین نمایشگاه برگزار شده متک از نظر تعداد شرکت‌کنندگان و فضای مورد استفاده بوده که بسیار امیدوارکننده است و امیدواریم که نشانه‌های خوبی برای احیای صنعت فولاد باشد و افراد حاضر در این صنعت اعتماد بیشتری نسبت به تحولات آینده صنعت فولاد پیدا می‌کنند زیرا سال‌های اخیر برای بیشتر شرکت‌ها موفق نبوده است اما ما امید خوبی برای آینده داریم.

SMS Group یکی از شرکت‌های بزرگ و اصلی در صنعت متالورژی برای فولاد، فولاد ضدزنگ، آلومینا و مس است. ما یک شرکت مهندسی و سازنده ماشین‌آلات هستیم که تجهیزات موردنیاز فولادسازانی مانند فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و فولادسازان دیگر در ایران را تامین می‌کنیم. در واقع ما تولیدکننده فولاد نیستیم بلکه تجهیزات فولادسازی از بخش تولید آهن تا کوره‌های بلند و نوردسازی را تولید می‌کنیم.

ممکن است در مورد شرکت‌های زیرمجموعه SMS Group و شعبه‌هایتان توضیح دهید.

ما شرکتی با بیش از 50 سال سابقه فعالیت هستیم و بیش از 14 هزار کارمند در سطح جهانی داریم که 50 درصد آنها در آلمان و 50 درصد دیگر در سایر نقاط جهان هستند. کانون اصلی فعالیت ما در آلمان است و علاوه بر آلمان در هند، چین، آمریکا و ایتالیا بیش از هزار کارمند داریم و دفاتر فروش زیادی داریم که یکی از آنها در تهران است.


به بازار ایران بپردازیم. همانطور که می‌دانید دولت ایران در سند چشم‌انداز 2025 تولید 55 میلیون تن فولاد را پیش‌بینی کرده است. بنابراین به فناوری‌ها و طرح‌های جدیدی نیاز دارد. آیا شما استراتژی برای بازار ایران دارید؟

ما طرح‌های بلندپروازانه‌ای برای دو برابر کردن ظرفیت از هم‌اکنون تا سال 2025 داریم اما مطمئنم به محض اینکه تحریم‌ها برداشته شوند، با تجربه و دانشی که مهندسان و شرکت‌های ایرانی در اختیار دارند می‌توانیم به طور مشترک به این هدف دست پیدا کنیم. ما از سال گذشته مذاکراتی را با فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان داشتیم. به عنوان مثال برای فاز دوم فولاد هرمزگان برای دو برابر کردن ظرفیت و افزودن یک کارخانه نوردسازی گرم برای تولید محصولات تخت مذاکره داشتیم. چند پروژه هم با صبا و سرمایه‌گذاران خصوصی و کوچکتر در محصولات کوره‌بلند داشتیم. چند هفته قبل هم قراردادی برای تامین کوره قوس الکتریکی و کوره ریخته‌گری با یک مشتری ایرانی بستیم.

توصیه‌تان برای شرکت‌های خصوصی ایرانی چیست؟ می‌توانند با SMS Group کار کنند یا خیر؟

البته من نمونه‌های زیادی را در این زمینه سراغ دارم؛ بنابراین هیچ محدودیتی وجود ندارد.

منظورم این است شاید تولیدکنندگان کوچک تصور کنند شما تنها با شرکت‌های بزرگ همکاری می‌کنید.

ما می‌توانیم هم تجهیزات کوچک و هم تجهیزات یک کارخانه کامل را تامین کنیم. ما خودمان را شریک عمری برای صنعت فولاد می‌بینیم. حضور ما محدود به پروژه‌های بزرگ نیست. ما برای کارهای تعمیر و نگهداری و بحث‌های فنی و تغییرات فنی هم حضور پیدا می‌کنیم. ممکن است در ابعاد کوچک باشد یا در ابعاد بزرگ؛ در واقع از یک پروژه کوچک آغاز می‌شود و به پروژه بزرگتری می‌رسیم. ما برای آینده بلندمدت کار می‌کنیم.


آیا شما با مدیران ایرانی صحبت کردید، مدیرانی مانند آقای سبحانی یا آقای آقاجانی؟

صحبت‌هایی با آقای سبحانی از فولاد مبارکه و همچنین بعضی از شرکت‌های ایرانی مستقر در آلمان داشتیم که از غرفه ما نیز بازدید کردند.

آیا برنامه‌ای برای دوران پس از تحریم‌های اقتصادی ایران دارید. آیا به محض برداشته شدن تحریم‌ها پروژه‌هایتان را در ایران اجرا می‌کنید.

باید بگویم ما پروژه‌هایمان را طراحی کرده‌ایم و به محض برداشته شدن تحریم‌ها و برقرار شدن دسترسی ایران به سیستم سوئیفت آنها را اجرا خواهیم کرد. بنابراین ما در حال آماده شدن برای دوران پس از تحریم‌ها هستیم و منتظر 30 ژوئن (البته با توافق ایران و کشورهای 1+5 مذاکرات بعد از این تاریخ باز هم تمدید شد) هستیم تا خبرهای خوبی بشنویم.

و در آخر نظرتان درباره بازار ایران و این نمایشگاه چیست؟

امیدوارم تا چهار سال آينده و نمایشگاه بعدی متک، ایرانی‌ها حضور بیشتری در این نمایشگاه داشته باشند.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری‌نژاد
تاریخ انتشار : شنبه ۱۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۳
کد مطلب: 25424