گروه صنایع معدنی
 
خواجه‌نصیری در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به آلمان مطرح کرد:
رونمایی از نسل جدید پروژه‌های اتوتک در ایران
عیار شرکت‌های خارجی در تحریم‌ها مشخص شد
گروه صنایع معدنی - مدیر ارشد بازاریابی پروژه‌های گروه صنعتی بازرگانی ایران اروپا، نماینده رسمی شرکت فنلاندی اتوتك در ایران در حاشیه نمایشگاه متک 2015 در دوسلدورف آلمان از نسل بعدی پروژه‌های شرکت اتوتک در ایران رونمایی کرد. به گفته هومان خواجه نصیری اتوتک قصد دارد در حوزه‌های کمتر کار شده در ایران مانند فراوری عناصر نادر خاکی و نیکل ورود پیدا کند.
 
به گزارش خبرنگار اعزامی ماین نیوز به دوسلدورف آلمان، شرکت اتوتک از جمله فعال‌ترین شرکت‌های خارجی در صنایع فراوری مواد معدنی ایران محسوب می‌شود و در حال حاضر نیز پروژه‌های متعددی را در زنجیره تکمیل تولید فولاد و همچنین حوزه آلومینیوم در دست اجرا دارد. مشخصه‌ای که اتوتک را با سایر شرکت‌های فعال در صنایع فراوری متفاوت می‌کند طیف وسیع حوزه‌های فعالیت این شرکت است که تقریبا تمامی مواد معدنی را در بر می‌گیرد.

در همین حال تصمیم اتوتک برای راه‌اندازی دفتر مستقل در ایران که اخیرا از سوی مدیرعامل این شرکت نیز اعلام شد می‌تواند به توسعه فعالیت‌های این شرکت در کشورمان کمک زیادی کند. اتوتک همواره تاکید داشته که در اوج تحریم‌ها نیز ایران را ترک نکرده و حتی بر حجم فعالیت‌هایش در کشورمان افزوده است در حالی که بسیاری از شرکت‌های دیگر ایران را در همین موقعیت ترک کردند.

متن گفت‌وگوی خبرنگار ماین نیوز با هومان خواجه نصیری، مدیر ارشد بازاریابی پروژه‌های گروه صنعتی بازرگانی ایران اروپا، نماینده رسمی شرکت فنلاندی اتوتك در ایران به شرح زیر است:

آقای خواجه نصیری در ابتدا ارزیابی خود را از نمایشگاه متک 2015 که به صورت همزمان با سه نمایشگاه دیگر برپا شده بفرمایید. اتوتک هم در نمایشگاه متک حضور فعال داشته و غرفه دارد. رقبای شما هم در اینجا هستند. نظر شما در این باره چیست؟ ضمن اینکه اتوتک چه تکنولوژی های جدیدی را به نمایشگاه آورده است؟

شرکت اتوتک در حوزه فراوری مواد معدنی و فلزات تکنولوژی ارائه می‌کند و خط کامل فراوری را برای مشتریان در سراسر جهان می‌سازد. استقبال خوبی از حضور اتوتک در نمایشگاه شده است. به خصوص از مشتریان ایرانی تشکر می‌کنم که تا امروز از غرفه ما با تعداد زیادی بازدید کردند و این نشان‌دهنده این است که اتوتک در بازار ایران توانسته تا الان موفق عمل کند و ارتباط خوبی را با مشتریانش ایجاد کند. رقبایی هم که اینجا هستند بیشتر در زنجیره فولاد با ما رقابت دارند ولی عمدتا در صنایع پایین دستی فولاد هستند؛ بنابراین به طور مستقیم در حوزه ما که در زمینه کنسانتره‌سازی و گندله‌سازی کار می‎کنیم، نیستند. در مورد تکنولوژی‌های جدید هم باید بگویم که بحث فراوری آب و بازیافت آب و همچنین انرژی از نکات جدیدی است که در تکنولوژی‌های امروز اتوتک بیشتر از گذشته پررنگ شده است و برای کشوری مثل ایران که مشکل کم‌آبی دارد استفاده از تکنولوژی اتوتک می‌تواند راهگشا باشد.

از مدیران ایرانی به صورت اخص چه کسانی تا امروز از غرفه اتوتک بازدید کردند؟

از شرکت‌های فولاد مبارکه، فولاد و ذوب آهن بافق، ملی صنایع مس، فراتحقیق سپاهان، فولاد هرمزگان، ایریتک، MMTE، فولاد پایا و آفااستیل تا این لحظه از غرفه ما بازدید داشتند.

ما می‌بینیم که مدیران ارشد اتوتک هم در غرفه حضور دارند؟ دلیل این حضور سطح بالا چه بوده است. آیا به دلیل اهمیت نمایشگاه بوده و یا از قبل قرار مذاکره‌ای با مشتریان گذاشته شده است؟

موضوعی که در اتوتک یک اصل است که امروز در همه رده‌های سازمانی و حتی خود مدیرعامل نهادینه شده پاسخگویی به مشتریان است. هیات مدیره اتوتک نیز الان در غرفه حضور دارند و به صورت مستقیم به سوالات و مشکلات مشتریان پاسخ می‌دهند و این نشان دهنده اهمیت پاسخگویی شرکت اتوتک است. بنابراین هدف اصلی این بوده که مشتریان ما اگر نکته‌ای دارند که لازم است با مدیریت اتوتک مطرح شود اعضای هیات مدیره ما بتوانند مستقیما با این افراد در تماس باشند و پاسخگوی مشکلاتشان باشند.

از سالن‌های دیگر نمایشگاه هم بازدید کردید؟

خوشبختانه آنقدر استقبال دوستان ایرانی از غرفه اتوتک خوب بوده که بیشتر وقت ما به هماهنگی جلسات گذشته است. البته دیشب آخر وقت از غرفه‌ها بازدید کردم. تمام شرکت‌های معتبر هم اینجا حضور دارند ولی جای تاسف دارد که فقط تعداد معدودی از این شرکت‌ها در عمل در ایران در حال اجرای پروژه هستند. نکته اصلی اینجاست که در روزهای سخت و شرایط سخت واقعا چه کسانی را می‌توانیم در کنار خودمان داشته باشیم.

فکر می‌کنید در آینده این شرکت برای فعالیت به ایران بیایند؟

نکته مهم این است که برای فعالیت در حوزه صنایع معدنی و متالورژی ایران آنقدر محدودیت وجود ندارد که شرکت‌های خارجی از همکاری با ایران صرف‌نظر می کنند. عدم حضور این شرکت‌ها در ایران برمی‌گردد به دیدگاه مدیریتی و بحث‌های درونی سازمان این شرکت‌ها که چگونه به بازار ایران نگاه می‌کنند. شرکت‌هایی که الان در ایران فعال هستند به ویژه در شرایط تحریم نشان‌دهنده این است که مدیریت آنها به بازار ایران نگاه ویژه دارد. وگرنه اگر شرایط عادی عادی باشد مسلم است که این شرکت‌ها نیز به ایران می‌آیند و البته با اولین ناملایمتی هم از بازار ایران می‌روند. باید به دنبال شرکت‌هایی باشیم که به بازار ایران اعتماد داشته باشند. به دنبال این باشیم که شرکت‌هایی را بعد از رفع تحریم‌ها وارد پروژه‌ها و صنایع ایران کنیم از اطمینان خاطر از دیدگاه آنها نسبت به ایران ایجاد شده باشد.

در مورد جدید پروژه‌های اتوتک در ایران توضیح بفرمایید؟

در همین هفته جلسه کیک آف میتینگ (Kick of Meeting) پروژه آلومینای سراب برگزار شد و ما هفته آینده کیک آف میتینگ پروژه گندله‌سازی مجتمع ذوب و فولاد بافق را داریم. این نشان می‌دهد پروژه‌هایی که ما تاکنون قرارداد بستیم همگی یکی پس از دیگری اجرایی و وارد فاز اجرا شدند. برای پروژه‌های آتی در ایران نیز بحث فراوری نیکل و پروژه‌های مدرن هیدرومتالورژی را داریم. هم‌اکنون نیز در حال مذاکره با چند مشتری هستیم که فکر می‌کنم در آینده نزدیک این موارد نیز به قرارداد برسند. دقیقا ما بعد از کنفرانس معدن و صنایع معدنی ایران یا در خلال آن روی تکنولوژی‌های نوین مثل فراوری عناصر نادر خاکی و تیتانیوم، مثل نیکل، فروکروم‌ها و فروآلیاژها که کمتر در ایران توسط شرکت‌های معتبر تکنولوژی غربی مطرح بوده در حال کار و مطالعه هستیم. بنابراین فکر می‌کنم نسل دیگری پروژه‌های اتوتک در ایران در این حوزه‌ها خواهد بود.

و سخن پایانی...

از مجموعه ماین نیوز تشکر می‌کنم به خاطر حضور فعالش در این عرصه نه تنها در داخل ایران بلکه در خارج از ایران و امیدوارم که مخاطبان شما از زحماتی که شما می‌کشید و اخباری که به موقع تهیه می‌کنید استفاده لازم را ببرند.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری‌نژاد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۴۳
کد مطلب: 25418