گروه صنایع معدنی
 
مصباح در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به آلمان مطرح کرد:
تغییر رفتار محسوس شرکت‌های خارجی با ایران از دو سال پیش
از تکنولوژی روز دنیا در صنعت ریخته‌گری عقبیم
گروه صنایع معدنی - مدیرعامل شرکت مهندسی روشن صنعت در حاشیه نمایشگاه گیفا 2015 عنوان کرد که رفتار شرکت‌های خارجی با شرکت‌های ایرانی از حدود دو سال پیش تاکنون کاملا تغییر کرده و شرکت‌های خارجی نسبت به رفع تحریم‌ها علیه ایران کاملا امیدوار هستند. او در عین حال از مذاکرات خود با دو شرکت سازنده الکترودهای گرافیتی در نمایشگاه خبر داد.
 
بهرام مصباح که که هم‌اکنون در دوسلدورف آلمان برای بازدید از نمایشگاه گیفا 2015 بسر می‌برد، در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به آلمان تاکید کرد که بازدید از نمایشگاه گیفا و متک برای هر فعال حوزه فولاد، ریخته‌گری و متالورژی واجب است و اگر کسی بازدید از این نمایشگاه را از دست بدهد فرصت بسیار مناسبی را از دست داده است.

او در عین حال عنوان کرد که در نمایشگاه به دنبال تکنولوژی‌های جدید در زمینه کیفیت بالاتر احیای ماسه در ریخته‌گری است.

گفت‌وگوی خبرنگار ماین نیوز با بهرام مصباح، مدیرعامل شرکت مهندسی روشن صنعت به شرح زیر است:

آقای مصباح به عنوان سوال نخست ارزیابی خودتان از نمایشگاه گیفا بفرمایید و اینکه با چه شرکت‌هایی در نمایشگاه مذاکرات داشتید.

بازدید از نمایشگاه گیفا برای هر کسی که در صنایع فولاد، ریخته‌گری و متالورژی کار می‌کند جزو واجبات است و فرصت بسیار مناسبی است که نباید آن‌را از دست بدهد. من با دو شرکت سازنده الکترودهای گرافیتی صحبت کردم. با شرکت ویلیز سیوس گفت‌وگو کردم تا موفق شویم برخی از تجهیزات موردنیاز آنها را در ایران به تولید برسانیم.

گویا این شرکت در ایران نماینده هم دارد؟

بله نماینده در ایران دارد. ولی قرارداد کوچکی با آنها بستیم تا یک سری از تجهیزات که در ایران موردنیازشان است را ما تامین کنیم. آنها هم از این موضوع استقبال کردند. با توجه به شرایطی که ایران دارد و قیمت‌هایی که موجود است شرکت‌های ایرانی می‌توانند در بخش‌های ساخت داخل قراردادهای شرکت‌های معتبر دنیا که با ایران بسته می‌شود حضور فعال داشته باشند و قطعا شرکت‌های ایرانی می‌توانند با کیفیت خوب، قیمت مناسب و رقابتی تولید کنند.

در نمایشگاه گیفا به دنبال کدام تکنولوژی‌های جدید هستید؟

تخصص شرکت مهندسی روشن صنعت متناسب با نیازهای کشور است. در حال حاضر دستاوردهای جدیدی در زمینه صنعت فولاد در نمایشگاه گیفا وجود دارد که به دنبال کشف آنها هستیم و اینکه چقدر می‌توانیم از این دستاوردها در ایران برای تولید فولاد استفاده کنیم. با توجه به اینکه کشورمان در صنعت فولاد هدفگذاری اساسی هم کرده است. بحث دیگر صنعت ریخته‌گری فولاد و چدن است. اینکه چگونه می‌توانیم در بحث احیای ماسه به کیفیت بالاتری از شرایط کنونی دست یابیم و چگونه می‌شود این کار را انجام داد. هم‌اکنون بحث ماسه در ریخته‌گری بسیار در قیمت محصول نهایی تعیین کننده بوده و تاثیر دارد. تلاش می‌کنیم در زمینه کیفیت ماسه احیا شده با تکنولوژی‎های جدید در نمایشگاه آشنا شویم و اینکه چگونه می‌توانیم آنها را به ایران منتقل کنیم.

به دنبال کدام شرکت‌های خارجی در نمایشگاه جهت انجام مذاکره هستید؟

یک سری از شرکت‌ها را جستجو کردیم مانند اف ال تی انگلیس که در ساخت تجهیزات ریخته‌گری و احیای ماسه صاحب نام است. شرکت دیگری هم هست البته این شرکت از قدیم در ایران فعال بوده است.

وضعیت مشتریان و بازار داخلی در حال حاضر چگونه است؟

در حال حاضر نیازها در بازار داخل برطرف می‌شوند اما به عنوان سازنده ماشین‌آلات و تجهیزات خودمان می‌دانیم از آن چیزی که در دنیا اتفاق می‌افتد یکی دو گام عقب هستیم. حضور در این نمایشگاه می‌تواند این عقب‌افتادگی را جبران کند. کاملا برای من روشن است ما حداقل یک فاصله چند ساله با آنچه که در صنعت ریخته‌گری دنیا رخ می‌دهد داریم. تلاش من و همکارانم در روشن صنعت این است که با کسب اطلاعات بتوانیم ارتباطات لازم را برقرار کنیم و با توجه به شرایط جدیدی که در حال رخ دادن است این عقب‌ماندگی تکنولوژیکی را با ارتباط با شرکت‌های به روز دنیا جبران کنیم.

آیا شرکت‌های خارجی هم از ارتباط با شرکت‌های ایرانی استقبال می‌کنند؟

دو سال است که نحوه برخورد و رفتار شرکت‌های خارجی با ما تغییر کرده و آنها از ارتباط با ما بسیار استقبال می‌کنند. امیدواری در زمینه رفع تحریم‌ها در آنها نیز به وجود آمده است. این شرایط باعث می‌شود تا هم ما و هم آنها منتفع شویم.

و سخن پایانی...

امیدوارم کسانی که در این نمایشگاه شرکت می کنند بتوانند برای ارتقای تکنولوژی و توانمندی های صنعتی ایران دانش لازم را بدست آورده و گامی بردارند.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری‌نژاد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۰
کد مطلب: 25399