گروه صنایع معدنی فولاد
 
زارعی در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به آلمان خبر داد:
تمایل بالای شرکت‌های خارجی برای همکاری تکنولوژیکی با ایران
متک 2015 مانند یک دانشگاه است
گروه صنایع معدنی >فولاد - معاون فناوری شرکت فولاد هرمزگان ابزار امیدواری کرد که با سیاست در پیش گرفته شده از سوی دولت یازدهم و حل مشکلات ناشی از تحریم هرچه زودتر زمینه حضور شرکت‌های معتبر بین‌المللی در صنعت فولاد و دیگر صنایع فلزی کشور فراهم شود. وی همچنین تاکید کرد که شرکت‌های خارجی همین الان هم تمایل بسیار زیادی برای همکاری با ایران دارند.
 
مهدی زارعی که که هم‌اکنون در دوسلدورف آلمان برای بازدید از نمایشگاه متک 2015 بسر می‌برد، در گفت‌وگو با خبرنگار اعزامی ماین نیوز به آلمان نمایشگاه متک را مانند یک دانشگاه توصیف کرد و افزود: امیدوارم روزی برسد که مشابه چنین نمایشگاهی با استانداردهای بین‌المللی در ایران برگزار شود.

متن کامل گفت‌وگوی خبرنگار ماین نیوز با مهدی زارعی، معاون فناوری شرکت فولاد هرمزگان به شرح زیر است:

ارزیابی شما از روز نخست نمایشگاه متک 2015 چه بود؟

نمایشگاه فوق‌العاده پرقدرتی است که بسیاری از سازندگان کارخانه‌های فولادسازی، شرکت‌های دانش افزا و تامین کنندگان قطعات در یک جا و به صورت کامل حضور دارند. امیدوارم این نمایشگاه و ارتباطات آن بهره فوق‌العاده‌ای برای کشورمان داشته باشد.

از چه غرفه‌هایی در نمایشگاه بازدید داشتید؟

در روز نخست به دلیل تعدد غرفه‌ها امکان بازدید از همه آنها وجود نداشت و امیدواریم امروز و روزهای آینده فرصت برای بازدیدهای بیشتر فراهم شود. در همین حال با شرکت‌های صاحب تکنولوژی مانند اس ام اس و با تعداد دیگری از شرکت‌هایی که تکنولوژی‌های جدید به نمایشگاه آورده‌اند مذاکره شد و امیدواریم در فرایند جدید بتوانیم از آنها استفاده کنیم.

شاهد حضور گسترده مدیران و کارشناسان کشور در نمایشگاه هستیم. نظر شما در این باره و حضور گسترده برندهای معتبر در نمایشگاه متک چیست؟

یکی از دلایلی که برای بنده جذاب بوده توجه به این نکته است. حضور این شرکت‌ها به معنای دستیابی به دانش جدید است. خیلی جذاب است که برخی از این شرکت‌ها فرایندها و تجهیزاتی را ابداع کرده‌اند که در کارخانه‌های فعلی نیز قابل استفاده است و کیفیت تولید را به مراتب بالاتر می‌برد و کاهش هزینه را صورت می‌دهد. البته همه برندها و شرکت‌ها حرف‌های جدیدی دارند ولی ما سازوکاری طراحی کردیم تا این دانش را جمع‌آوری کنیم و در یک فرایند بهترین بهره را ببریم که در چند روز آینده نتیجه این کار مشخص می‌شود. از سوی دیگر دولت محترم شرایط را به گونه‌ای پیش می‌برد که امیدواریم حضور شرکت‌های معتبر خارجی را در کشور داشته باشیم و این اشتیاق از سوی شرکت‌های ایرانی و سرمایه‌گذاران ایرانی خارج از کشور نیز وجود دارد و امیدواریم مسائل هرچه زودتر حل و فصل شوند.

تمایل خارجی‌ها را برای حضور در ایران چطور ارزیابی می‌کنید؟

آنها بسیار متمایل هستند. البته در خصوص برخی تکنولوژی‌های خاص هنوز حرف‌هایی دارند و نگران واکنش اتحادیه اروپا هستند اما در مجموع خوش‌بین هستند. برخی از تجهیزات ساخت آنها روی فرایندهای خاص مورد استفاده دارند اما در هر صورت امیدوارند بتوانند با ما در این زمینه همکاری داشته باشند. به عنوان مثال شرکت‌های خارجی ابراز تمایل کردند که در اولین فرصت بتوانند دانش فنی ساخت تجهیزات مواردی مانند ولوهای فشار قوی که بیشتر از 1500 بار را می‌توانند ایجاد کنند و یا سیستم‌های متناسب با آن‌را به ایران منتقل کنند.

نقطه نظر و ایده دیگری در ارتباط با نمایشگاه دارید؟

به هر حال دولت محترم و کشورمان وارد بحث صنعت فولاد شده و حداقل در شهر بندرعباس که امیدواریم قطب فولاد شویم برنامه جدی برای توسعه صنعت فولاد وجود دارد به همین دلیل ما نیازمند این فناوری‌ها هستیم. امیدوار هستم روزی برسد که مشابه این نمایشگاه را بتوانیم با استانداردهای آن در کشورمان برگزار کنیم و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و شرکت‌های معتبر نیز از آن استقبال کنند.

البته در حال حاضر نمایشگاه ایران متافو با استانداردهای بین‌المللی و مشابه نمایشگاه گیفا و متک در کشور برگزار می‌شود که در آن طیف زیادی از صنایع فلزی، ریخته‌گری، معدنی و غیره حضور دارند. حضور در چنین نمایشگاهی را چطور ارزیابی می‌کنید؟

بنده به عنوان یک کارشناس حضور در نمایشگاهی در این سطح را در حد سرمایه‌گذاری می‌دانم و هر حرکتی که حتی قدم کوچکی در راستای بومی شدن دانش و یا ورود تکنولوژی به کشور باشد ارزشمند است. البته تصمیم‌گیری برای حضور در نمایشگاه ایران متافو در حد هیات مدیره شرکت فولاد هرمزگان بوده اما سوابق مدیرعامل محترم و هیات مدیره نشان می‌دهد که با این موضوع همراهی خواهند داشت. به عنوان یک کارشناس موافق حضور در چنین نمایشگاه‌های معتبری هستیم چرا که زمینه بنچ مارک را برای کارشناسان و مدیران فراهم می‌کند. نمایشگاه متک 2015 هم مانند یک دانشگاه بزرگ برای بنده بوده که امیدوارم بتوانم بیشترین بهره را از این کورس کوتاه ببرم. ضمن اینکه دوستان ما از بخش‌های بومی‌سازی، تکنولوژی و فرایند شرکت فولاد هرمزگان نیز در نمایشگاه متک 2015 حضور دارند و در حال جمع‌آوری اطلاعات موردنظر هستند.

گفت‌وگو از علیرضا جعفری‌نژاد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۶
کد مطلب: 25393