گروه صنایع معدنی فولاد
 
هندیان در پاسخ به ماین نیوز خبر داد:
جزئیات سرمایه‌گذاری اسار هند در منطقه ویژه خلیج فارس
آرمانی فکر نمی‌کنیم/لزوم دقت در صدور مجوزهای جدید مناطق ویژه
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس از برنامه سرمایه‌گذاری شرکت فولادسازی اسار هند در این منطقه خبر داد.
 
به گزارش خبرنگار اعزامی ماین نیوز به منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس مسعود هندیان در نشستی خبری در پاسخ به سوال خبرنگار ماین نیوز درباره جزئیات سرمایه‌گذاری شرکت فولادسازی اسار هند در این منطقه اظهار کرد: مذاکرات مقدماتی با این شرکت انجام و حتی 400 هکتار زمین نیز برای این شرکت در منطقه فریز شد. البته هندی‌ها مقداری در مورد زمین اختصاص یافته به آنها مشکل داشتند که طرح زمین را تغییر دادیم و توپوگرافی زمین نیز انجام شده است و تغییراتی نیز در خصوص نحوه انتقال مواد معدنی به این زمین صورت گرفته است.

وی افزود: مذاکرات با شرکت اسار هند همچنان ادامه دارد تا زمینه برای سرمایه‌گذاری این شرکت در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس فراهم شود.

به گفته هندیان شرکت اسار هند قرار است با سرمایه‌گذاری میلیون 320 دلاری 5 میلیون تن گندله، با سرمایه‌‌گذاری 1.6 میلیارد دلاری 3 میلیون تن فولاد و با سرمایه‌گذاری 450 میلیون دلاری 500 مگاوات برق را در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس به تولید برساند.

مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس همچنین توضیح داد: فاز نخست فولادسازی شرکت فولاد کاوه جنوب برای تولید 1.2 میلیون تن بیلت با سرمایه‌گذاری 400 میلیون دلار، فاز نخست احیای مستقیم صبا فولاد خلیج فارس برای تولید 1.5 میلیون تن آهن اسفنجی با سرمایه‌گذاری 360 میلیون دلار، فاز نخست طرح گندله‌سازی شرکت مادکوش با ظرفیت 2.5 میلیون تن با سرمایه‌گذاری 280 میلیون دلار و پروژه تولید قیر شرکت فومن شیمی با ظرفیت 300 هزار تن در سال و سرمایه‌گذاری 55 میلیون دلار از جمله پروژه‌های مهمی هستند که امسال در منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس به بهره‌برداری می‌رسند.

وی افزود: همچنین قرار است پروژه تجهیزات تخلیه و بارگیری توسعه اسکله مواد معدنی از 6 به 12 میلیون تن نیز 10 تیر ماه سال جاری به بهره‌برداری برسد.

هندیان در ادامه با اشاره به فعال بودن 17 منطقه ویژه اقتصادی در کشور و اشتغال حدود 150 هزار نفر در این مناطق اظهار کرد: 40 درصد صادرات غیرنفتی کشور از طریق این مناطق انجام می‌‍شود و در عین حال منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس از نظر ایجاد صنایع جزو برترین مناطق ویژه کشور محسوب می‌شود. به طوری که در حال حاضر 5 میلیارد دلار پروژه در دست اجرا در منطقه داریم و 3.5 میلیارد دلار پروژه نیز در این منطقه به بهره‌برداری رسیده است.

مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس افزود: سال قبل صادرات منطقه به 526 میلیون دلار رسید که نسبت به سال قبل از آن کاهش یافت و دلیل اصلی این کاهش نیز افت بهای مواد معدنی در بازارهای جهانی بوده است. از سوی دیگر سال قبل با پروژه‌هایی که در منطقه به بهره‌برداری رسید معادل 1205 شغل در منطقه ایجاد شد.

او یکی از سیاست‌های اصلی منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس را تسویه تمام بدهکاری‌های قبلی و  بدهکار نبودن تا حد امکان دانست و گفت: ما در حال حاضر هیچ حقوق معوقه کارگری در منطقه نداریم و تنها کمکی نیز که به ما شده کمک 50 میلیارد تومانی ایمیدرو بوده است.

به گفته وی شرکت منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس قبل از سال 1388 زیانده بود اما در این سال به 8 میلیارد تومان سود دست یافت و این رقم در سال 1392 و 1393 نیز به ترتیب به 31 و 39 میلیارد تومان رسید.

وی درباره ترکیب نیروهای کار در منطقه ویژه نیز توضیح داد: تاکید ما بر این بوده که در اجرای پروژه‌ها از 70 درصد نیروی بومی و 30 درصد نیروی غیربومی استفاده شود. البته باید توجه داشت که برخی تخصص‌ها در استان هرمزگان وجود ندارند و به همین دلیل مجبور به استفاده از نیروهای کار از سایر استان‌ها هستیم. به طوری که هم‌اکنون در این زمینه عمده نیروها از استان آذربایجان می‌آیند.

هندیان در ادامه در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه برخی شرکت‌های فعال در منطقه از عملکرد منطقه در زمینه عبور و مرور و تردد تجهیزات شرکت‌ها به خصوص در زمان برگزاری نمایشگاه‌های خارج از منطقه انتقاد می‌کنند، توضیح داد: کارخانه‌هایی که در منطقه نصب می‌شوند از 100 درصد معافیت گمرکی برخوردار هستند و به همین دلیل معمولا قیمت‌ها در منطقه بین 20 تا 25 درصد پایین‌تر از خارج از منطقه است. در حال حاضر شرکت‌ها برای خارج کردن یک قطعه می‌توانند تنها با یک نامه این کار را انجام دهند و این کار هم کار سختی نیست. بیشتر مشکل مربوط به کالاهایی است که از منطقه خارج شده و دیگر برنمی‌گردند. خارج کردن این دسته از کالاها نیز نیاز به طی یک روند اداری دارد که روند طولانی نیست و شاید 10 دقیقه هم طول نکشد و تنها از سوی شرکت‌ها نیاز به پیگیری دارد.

مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا برنامه مربوط به حجم بالای سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه کمی آرمانی به نظر نمی‌رسد؟ افزود: اتفاقا اصلا آرمانی فکر نمی‌کنیم و من به شخصه مخالف کلی‌گویی هستم. ما قطعا به اعداد و ارقام پیش‌بینی شده در برنامه می‌رسیم. به عنوان مثال ما در طرح جامع خود پیش‌بینی 300 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری را برای طرح‌های زیست محیطی داریم که حجم این فضای سبز به اندازه کل شهر بندرعباس خواهد بود.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه نظر شما درباره آغاز به فعالیت منطقه ویژه کاشان با محوریت صنایع معدنی چیست؟ توضیح داد: هر منطقه ویژه نیاز به ایجاد زیرساخت‌هایی دارد و باید در صدور مجور ایجاد مناطق ویژه با دقت بیشتری عمل کرد، چرا که هر منطقه ویژه به 2 تا 3 میلیارد تومان برای ایجاد زیرساخت‌ها نیاز دارد. به نظر من ما در کشور نیاز به 10 تا 15 منطقه ویژه داریم و افزایش بی‌رویه تعداد مناطق ویژه باعث افت کیفیت عملکرد آنها می‌شود. باید مناطق آزاد و ویژه براساس استعدادهای هر منطقه ایجاد شوند.

هندیان در ابتدای نشست خبری خود نیز با تاکید بر اهمیت بسیار زیاد رسانه‌ها در دنیای امروز توضیح داد: ما باید تلاش کنیم با انتشار اخبار مثبت امید را در جامعه بالا ببریم. بنده خودم در سال 1362 چند ماهی کار روزنامه‌نگاری را انجام دادم و با این مساله آشنا هستم. همه ما از مشکلات موجود در جامعه آگاه هستیم اما باید تلاش کنیم امید را در جامعه زنده نگه داریم.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۱۵
کد مطلب: 25226