گروه معادن ساير حوزه ها
 
فیاض‌بخش خبر داد:
شستا مجری استحصال منیزیم نهاوند
گروه معادن >ساير حوزه ها - با توجه به وجود فلز منیزیم و دولومیت در شهرستان نهاوند پیشنهادی از سوی استانداری استان همدان به شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) برای همکاری در زمینه استحصال فلز منیزیم ارائه شده تا سرمایه‌گذاری‌های لازم برای اجرایی شدن این طرح انجام شود.
 
به گزارش ماین نیوز، درباره چگونگی و نوع همکاری‌ها در این طرح گفت‌وگویی با مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری شستا انجام شده است.

احمد فیاض‌بخش، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) درباره همکاری شستا با پروژه کارخانه منیزیم در شهرستان نهاوند گفت: بین معاونت توسعه و سرمایه‌گذاری استانداری استان همدان و شستا مذاکرات اولیه درباره کمک به رشد و توسعه زیرساخت‌های صنعتی و معدنی استان انجام شد.

وی افزود: بنابراین مشارکت و حضور شستا در طرح‌های معدنی و صنعتی دارای توجیه اقتصادی، از طرف استانداری همدان پیشنهاد شد تا این شرکت مامور پیگیری طرح پیشنهادی با عنوان «استحصال فلز منیزیم از ماده معدنی دولومیت» باشد.

فیاض‌بخش تاکید کرد: بر این اساس مناطق مستعد و امیدبخش استان واقع در شهرستان نهاوند مورد شناسایی اولیه قرارگرفت؛ البته این طرح هنوز در مرحله مطالعات اولیه بوده و هیچ‌گونه مطالعات امکان‌سنجی، جانمایی و طراحی در این‌باره انجام‌نشده است.

وی درباره میزان سرمایه‌گذاری در این حوزه بیان کرد: ازآنجا که مطالعات امکان‌سنجی، فنی و اقتصادی اولیه هنوز انجام نشده درحال‌حاضر برآورد دقیقی از میزان سرمایه‌گذاری اولیه موردنیاز در دست نیست.

فیاض بخش تصریح کرد: از آنجا که تاکنون در زمینه استحصال فلز منیزیم درکشوربه جز یک مورد به ظرفیت ۶۰۰۰ تن در سال با مشارکت بانک صنعت و معدن و بخش خصوصی، اقدام موثری انجام نشده، دانش فنی در این زمینه نیز محدود است.

وی عنوان کرد: با توجه به صادرات محور بودن این محصول و استعدادهای دولومیتی از لحاظ مواد اولیه و انرژی فراوان گاز طبیعی به نظر می‌رسد ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در این زمینه بسیار زیاد خواهد بود.

وی درباره میزان ذخایر اکسید منیزیم بیان کرد: درحال‌حاضر دو منبع به نسبت بزرگ معدنی به منظور استحصال و تولید فلز منیزیم شناسایی شده که اولی استحصال فلزمنیزیم از املاح موجود در آب شورابه‌ها دریاهای آزاد و پلایای طبیعی است، و دومی استحصال فلز منیزیم از سنگ دولومیت که این روش دوم تا حدودی جدید بوده و از نظر قیمت تمام‌شده و درجه خلوص محصول با روش اول قابل مقایسه نیست و به تازگی در دنیا مورد توجه واقع شده است. روش اول نه برای تولید فلز منیزیم، بلکه برای تولید اکسید منیزیم مرغوب با کاربری خوراکی، دارویی و نسوز قابل توصیه است.

فیاض‌بخش افزود: کشور ما نیز با توجه به ذخایر عظیم گاز طبیعی به عنوان یک انرژی پاک و در دسترس و همچنین ذخائر عظیمی از دولومیت با غنای اکسید منیزیم بالا در حاشیه سلسله جبال زاگرس و نواحی ایران مرکزی از این قاعده مستثنا نبوده و می‌تواند در صورت وجود دانش فنی موردنیاز، از این ظرفیت طبیعی و ذخیره خدادادی بهره‌برداری کند.

وی تصریح کرد: البته در زمینه اکتشاف منابع دولومیتی کشور تاکنون مطالعات اکتشافی دقیق و مدونی انجام‌شده، که با توجه به اهمیت این مطلب، انجام این‌کار توجیه‌پذیری لازم را دارد.

وی تاکید کرد: اطلاعات دقیقی درباره نوع و میزان ذخایر دولومیتی کشور وجود ندارد بنابراین برای دستیابی به اطلاعات دقیق‌تر نیازمند اکتشافات سیستماتیک در این زمینه در سطح کشور هستیم.

به گفته مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری شستا؛ غیر از منابع معدنی جامد، شورابه‌ها و دریاچه‌های نمکی کشور ظرفیت‌های قابل‌توجهی برای استحصال اکسید منیزیم هستند.

فیاض‌بخش درباره سهم شرکت شستا در این طرح بیان کرد: شرکت شستا در صورت فراهم شدن شرایط و ارزیابی مثبت از اجرای این طرح در استان همدان، اقدام به انجام مطالعات دقیق امکان‌سنجی و جانمایی طرح می‌کند و پس از آن و با استفاده ازمنابع داخلی و همچنین استفاده از تسهیلات و اعتبارات استانی اقدام به انجام مطالعات اکتشافی تفصیلی و سپس در صورت دستیابی به ذخایر قطعی موردنیاز، به تجهیز و راه‌اندازی معدن و طراحی و ساخت کارخانه فرآوری و استحصال فلز منیزیم اقدام می‌کند.

وی درباره فناوری‌های به‌کار رفته در این طرح گفت: از آنجا که درحال‌حاضر دانش فنی استحصال فلز منیزیم در اشل صنعتی در حال بومی‌سازی در کشور است، این مجموعه سعی دارد تا با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، در صورت امکان تمام یا قسمتی از تجهیزات را با تکیه براین فناوری بومی‌سازی شده، تهیه و تجهیز کند.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۳۸
کد مطلب: 25027
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت