گروه صنایع معدنی فولاد
 
جنامي‌نیا در گفت‌وگو با ماين نيوز اعلام كرد:
جزئيات سه طرح مهم فولاد خوزستان براي سرمايه‌گذاران
گروه صنایع معدنی >فولاد - برگزاري اجلاس بين‌المللي معدن و صنايع معدني ايران در برج ميلاد تهران به فرصتي براي گردهمايي و تبادل نظر بسياري از شركت‌هاي صاحب نام داخلي و خارجي تبديل شد. اجلاسي كه قطعا در صورت بهبود وضعيت اقتصادي ايران و اتخاذ سياست‌هاي حمايتي از سرمايه‌گذاران توسط دولت مي‌تواند نتايج ارزشمندي را براي بخش معدن و صنايع معدني كشور در پي داشته باشد. به بهانه برگزاري اجلاس بين‌المللي معدن و صنايع معدني ايران با مدير برنامه‌ريزي و توسعه اقتصادي و سرمايه‌گذاري شركت فولاد خوزستان گفت‌وگو كرديم و از جعفر جنامي نیا درباره ارزيابي‌اش از اين اجلاس و طرح‌هاي قابل سرمايه‌گذاري فولاد خوزستان براي متقاضيان سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي پرسيديم.
متن كامل گفت‌وگوي خبرنگار ماين نيوز با جعفر جنامي‌نیا، مدير برنامه‌ريزي و توسعه اقتصادي و سرمايه‌گذاري شركت فولاد خوزستان به شرح زير است:

آقاي جنامي‌نيا به عنوان يكي از مديران ارشد فولاد خوزستان كه در اجلاس بين‌المللي معدن و صنايع معدني ايران شركت كرديد، ارزيابي شما از اين اجلاس چيست؟

به نظر من برگزاري اين اجلاس در اين مقطع زماني اهميت خاص خود را داشت كه اميدواريم افق به سمتي برود كه روابطمان در سطح بين‌المللي تقويت شود و بیش از پیش به سمت توسعه اقتصادي گام برداريم. به همين دليل زمان برگزاري اجلاس بسيار مناسب انتخاب شده بود. از سوي ديگر شركت‌ها و سرمايه‌گذاران خارجي نيز به اجلاس آمده بودند كه به نظر مي‌رسد دولت با سازوکارهایی که پیش بینی کرده به آنها اطمينان داده است كه در صورت سرمايه‌گذاري در صنعت ايران حمایت لازم را خواهد کرد و آنها مي‌توانند بدون دغدغه در ايران سرمايه‌گذاري كنند. مورد ديگري كه در اجلاس به صورت برجسته به آن پرداخته شد پتانسيل‌هاي ايران براي سرمايه‌گذاران در حوزه معدن و صنايع معدني بود. علاوه بر عرضه طرح‌های مختلف در بخش معدنی و صنایع معدنی، پروژه‌های پیش‌نیاز و زیرساختی نیز مطرح شد که به صورت ويژه به پتانسيل‌هاي سرمايه‌گذاري در حوزه حمل و نقل ريلي فولاد و مواد معدني پرداخته شد. در تمام اين موارد به سازوکارهای حمايت‌ از سرمايه‌گذاران نيز اشاره شد. حتی اگر نتايج برگزاري اين اجلاس در كوتاه‌مدت ديده نشود اما در بلندمدت بستري را فراهم مي‌كند كه از طريق آن سرمایه گذاران بین المللی مي‌توانند به خوبي با فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در صنعت و جذابیت های آن آشنا گردند و در این عرصه حضور پیدا کنند.


در اين اجلاس 200 فرصت سرمايه‌گذاري از سوي ايميدرو ارائه شد. آيا فولاد خوزستان نيز طرح يا پروژه خاصي براي جذب سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي دارد؟

بله، فولاد خوزستان نيز در اين اجلاس سه طرح را براي سرمايه‌گذاري معرفي كرد كه به شرح زيرند:

1- طرح توسعه توليد فولاد در فولادسازي خوزستان به منظور رساندن ظرفيت شركت از 3.6 ميليون تن كنوني به 4 ميليون تن (طرح افزايش ظرفيت 400 هزار تني) كه در واقع همان طرح توسعه زيرسقف محسوب مي‌شود. ميزان سرمايه‌گذاري موردنياز براي اجراي اين طرح 94 ميليارد تومان در بخش ريالي و 55 ميليون يورو در بخش ارزي است.

2- طرح احداث فولاد شادگان به ظرفيت 800 هزار تن كه البته اين پروژه هم‌اكنون نيز در حال اجرا است. در اين پروژه قرار است 800 هزار تن شمش فولاد توليد شود و پروژه شامل يك بخش احياي مستقيم و يك بخش فولادسازي خواهد بود. ميزان سرمايه‌گذاري موردنياز اين پروژه نيز 563 ميليارد تومان در بخش ريالي و 116 ميليون يورو در بخش ارزي است.

3- پروژه توسعه فولاد شادگان كه طي آن قرار است اين پروژه از ظرفيت اوليه 800 هزار تن به ظرفيت سالانه 2.5 ميليون تن ارتقا يابد. همچنين در كنار اين پروژه نيز خطوط نورد فولادي با قابليت توليد 2.5 ميليون تن محصول فولادي احداث خواهند شد. مجموع سرمايه‌گذاري موردنياز براي اين پروژه در بخش ريالي 1600 ميليارد تومان و در بخش ارزي 464 ميليون يورو است.

برنامه توليد و صادرات فولاد خوزستان براي سال جاري چيست؟

فولاد خوزستان امسال توليد حداقل 3.5 ميليون تن شمش فولادي را هدف گذاري كرده است. اميدواريم به صادرات يك ميليون تني نيز در سال جاري دست پيدا كنيم.

در صورت تمايل سرمايه‌گذاران به سرمايه‌گذاري در پروژه‌هاي فولاد خوزستان اين شركت چه جذابيت‌ها و مزايايي براي اين كار دارد؟

دسترسي اقتصادي به منابع انرژي جهت تداوم توليد و اجراي طرح‌هاي توسعه از جمله مزيت‌هاي فولاد خوزستان است. دسترسي آسان به آب‌هاي بين‌المللي و برخورداري از اسكله اختصاصي جهت واردات و صادرات، تجارب ارزنده در بومي‌سازي فناوري فولاد و استقرار نظام‌هاي مديريتي و دارا بودن نيروي انساني متخصص و توانمند نيز از ديگر مزاياي فولاد خوزستان براي جذب سرمايه‌گذاري داخلي و خارجي محسوب مي‌شوند.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادی
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۳۸
کد مطلب: 24998