گروه معادن سنگ آهن
 
سوال و جواب معنادار غرقي با دانشجويان اميركبير
گروه معادن >سنگ آهن - عضو هيات مديره انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ايران با اشاره به اينكه 80 تا 90 درصد از ذخاير معدني كشور هنوز اكتشاف نشده است، گفت: متوسط حفاري‌هاي انجام شده در ايران بين 50 تا 80 متر بوده در حالي كه اين رقم در كشوري مانند كانادا به 800 تا 900 متر مي‌رسد.
 
به گزارش خبرنگار ماين نيوز، سجاد غرقي در مراسم بزرگداشت هفته معدن در دانشگاه صنعتي اميركبير سخنراني خود را به شيوه متفاوتي نسبت به ساير سخنرانان آغاز كرد و اين سوال را از دانشجويان حاضر در سالن پرسيد كه چه تعداد از شما حاضريد با توجه به شرايط فعلي در بخش معدن كشور پس از فارغ التحصيلي به كار ادامه دهيد و چه تعداد حاضريد به خارج از كشور مهاجرت كرده و در شركت‌هاي بزرگ معدني مشغول به كار شويد.

بعد از طرح اين پرسش تعداد بسيار بيشتري از دانشجويان دست خود را به نشانه تائيد گزينه دوم يعني مهاجرت به خارج از كشور براي كار در شركت‌هاي معدني بلند كردند كه در اين لحظه غرقي خواستار اين شد كه مسئولان حاضر در سالن و رئيس دانشگاه صنعتي اميركبير به اين نظر دانشجويان توجه كرده و در جهت اصلاح وضعيت موجود بكوشند.

وي در ادامه البته اين سوال اميدبخش را نيز مطرح كرد كه اگر شرايط حاكم بر بخش معدن كشور بهتر شود چه تعداد از شما حاضريد در ايران بمانيد و كار كنيد كه اين بار تعداد بيشتري از دانشجويان دست خود را به نشانه تائيد بالا بردند.

غرقي در ادامه با تبريك روز معدن به همه فعالان اين عرصه به ويژه كارگران و تكنيسين‌هاي سختكوش كه جزو آسيب پذيرترين فعالان اين حوزه هستند، توضيح داد: رشته مهندسي معدن رشته بسيار ارزش‌سازي محسوب مي‌شود و در اين حوزه بخش اكتشاف بخشي پايه‌اي بوده كه ساير بخش‌هاي معدنكاري نيز به آن وابسته هستند.

عضو هيات مديره انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان سنگ آهن ايران با پرهزينه و پرريسك خواندن فعاليت در بخش معدن اظهار كرد: ارزش يك شاول معدني بالغ بر 10 ميليارد تومان بوده كه اين رقم از ارزش تجهيزات در بسياري از صنايع و فعاليت‌هاي ديگر بالاتر است. بنابراين رشته مهندسي معدن هم بسيار ارزش افزاست و هم بسيار گران.

او با بيان اينكه در روزگار سياه بازار جهاني سنگ آهن بسر مي‌بريم، عنوان كرد: طبق آمار سازمان زمين شناسي تنها 10 درصد از كل مساحت كشور مورد اكتشاف تفصيلي قرار گرفته است و ايران در زمينه دارا بودن ذخاير معدني پتانسيل فراواني دارد. اگرچه در سال‌هاي گذشته عقب گردهايي در حوزه معدن داشتيم اما هنوز هم آينده اين بخش اميدواركننده به نظر مي‌رسد.

اين بهره‌بردار نمونه معدن اضافه كرد: با وجود همه سختي‌ها اگر به گذشته برگردم باز هم در رشته مهندسي معدن مشغول به تحصيل خواهم شد. از سوي ديگر الان بسياري از هم دانشگاهيان و دانشجويان ديروز كشور امروز به قدري اعتبار پيدا كرده‌اند در كشورها و شركت‌هاي معتبر معدني جهان مشغول به كار هستند. از جمله مي‌توانم به خانم دكتر آسيه حكمت اشاره كنم كه در صنعت مس شيلي مشغول به كار است، يا دكتر آرمين سلماسي كه در سوئد و يا دكتر صمد امرايي كه در استراليا در بخش معدن مشغول به فعاليت و كار هستند.

وي در بخش پاياني سخنراني خود كنايه‌اي نيز نسبت به وضعيت سال‌هاي گذشته دانشگاه صنعتي اميركبير زد و گفت: من از فضاي افسرده خوابگاه‌هاي دانشجويي باخبر هستم و مي‌دانم درس خواندن در چنين فضايي و با وجود همه فشارها چه كار سختي است. از سوي ديگر در هشت سال گذشته نيز دانشگاه اميركبير تحت فشارهاي سياسي زيادي بوده و خوشبختانه بعد از حضور دكتر متعمدي در راس دانشگاه اوضاع بهتر شده و دانشجويان فرصت حضور بيشتري را در فعاليت‌هاي صنفي پيدا كرده‌اند. توصيه من اين است كه دانشجويان حتما در فعاليت‌هاي صنفي دانشجويي شركت كنند و شبكه‌هاي دوستي بين خود و اساتيد را حفظ كنند چرا كه اين شبكه‌ها بعدا در محيطهاي كاري بسيار براي آنها ارزشمند خواهد بود.
تاریخ انتشار : شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۲۹
کد مطلب: 24642