گروه صنایع معدنی فولاد
 
سبحاني مطرح كرد:
شرط صادرات آهن اسفنجي ايران به تركيه
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شركت فولاد مبارکه اصفهان درباره صادرات آهن اسفنجی به ترکیه اظهار کرد: تولید فولاد در ترکیه متکی به آهن قراضه است اما آهن اسفنجی می‌تواند جایگزینی برای قراضه در صنعت فولاد این کشور باشد. ترکیه با تولید سالانه ۳۶ میلیون تن فولاد به حجم بالایی از قراضه نیاز دارد، در نتیجه با توجه به کاربرد آهن اسفنجی، بازار ترکیه می‌تواند بازار خوبی باشد.
 
به گزارش ماين نيوز، بهرام سبحانی ادامه داد: هرچند بازار این کشور از موقعیت خوبی برخوردار است اما ایران برای صادرات آهن اسفنجی نیازمند گندله است. نمی‌توان با گندله وارداتی وارد بازار ترکیه شد. در واقع واردات گندله، انتقال آن به واحدهای احیاء و تولید آهن اسفنجی و سپس صادرات آن به ترکیه صرفه اقتصادی ندارد.

وي افزود: در صورتی که ظرفیت گندله‌سازی در ایران افزایش یابد می‌توان برای حضور در بازار این کشور برنامه‌ریزی کرد. تا زمانی که ظرفیت تولید در داخل افزایش پیدا نکند صادرات آهن اسفنجی توجیه اقتصادی خواهد داشت. صادرات باید با استفاده از سنگ‌آهن داخلی باشد.

حضور قدرتمند در بازارهای جهانی نیازمند برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و همکاری‌های مشترک است. در صورتی که ایران به دنبال حضور در بازار آهن اسفنجی ترکیه باشد می‌تواند با احداث واحدهای تولیدی در مناطق مرزی هزینه‌های حمل‌ونقل خود در بخش صادرات را کاهش دهد.

مدیرعامل فولاد مبارکه درباره این پرسش که امکان سرمایه‌گذاری‌های مشترک وجود دارد یا خیر؟ تصریح کرد: احداث کارخانه‌های مشترک ایران ـ ترکیه نیز جزو موضوعاتی است که می‌توان آن را اجرایی کرد اما فراموش نکنیم اجرای آن به همکاری معادن و سرمایه‌گذاری در آنها نیاز دارد. اگر سرمایه‌گذاری از معادن آغاز شود در کارخانه‌های مشترک می‌تواند اجرایی شود.

اما سرمایه‌گذاری و اجرایی‌شدن موضوعات مطرح‌شده نیازمند همکاری بخش خصوصی است. بخش خصوصی می‌تواند با سرمایه‌گذاری، مسیر رسیدن به بازار ترکیه را هموارتر کند.

سبحانی درباره سرمایه‌گذاری در زنجیره فولاد و رسیدن به بازار صادراتی ترکیه اظهار کرد: اجرای چنین موضوعی نیازمند سرمایه‌گذاری از ابتدا تا انتهای زنجیره است. در واقع این سرمایه‌گذاری باید در بخش‌های مختلف ازجمله استخراج، فرآوری، تولید کنسانتره، احداث کارخانه‌های گندله‌سازی و سپس تولید آهن اسفنجی باشد. بدون شک اگر نگاه ما نگاهی صادراتی باشد باید در بخش‌های یادشده سرمایه‌گذاری خوبی شود.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۳
کد مطلب: 24502
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت