گروه صنایع معدنی فولاد
 
دقوقی در گفت‌وگو با ماین نیوز خبر داد:
اتمام عملیات نصب مکانیکال پروژه فولاد چادرملو تا شهریور
صرفه‌جویی در مصرف انرژی وجه تمایز این پروژه
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیر پروژه فولاد چادرملو از طرف شرکت آسفالت طوس با اشاره به اینکه فولاد چادرملو تا پایان سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید، افزود: از مجموع 20 هزار تن تجهیزاتی که باید در این پروژه نصب شود تاکنون بالغ بر 16 هزار تن نصب شده است.
 
علیرضا دقوقی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه عملیات نصب مکانیکال در پروژه فولاد چادرملو احتمالا تا پایان نیمه نخست سال جاری به اتمام می‌رسد، گفت: بعد از آن نیز تست‌های مربوطه برای این پروژه انجام خواهد شد و تا پایان سال فولاد چادرملو به مرحله راه‌اندازی و بهره‌برداری خواهد رسید.

او با اشاره به اینکه میزان پیشرفت در بخش‌های مختلف پروژه فولاد چادرملو متفاوت است، اظهار کرد: به عنوان مثال پیشرفت در قسمت ریخته‌گری بالای 95 درصد و در بخش برق بالای 30 درصد است که تا پایان شهریور ماه به 100 درصد می‌رسند.

دقوقی با بیان اینکه تامین آب و برق پروژه فولاد چادرملو از اهمیت بالایی برخوردار است، توضیح داد: به دلیل اینکه در این منطقه اتلاف آب زیاد بود از سیستم‌های مدار بسته استفاده شد تا در مصرف آب صرفه‌جویی شود. به طور کلی پروژه فولاد چادرملو از نظر صرفه‌جویی در مصرف انرژی حرف اول را در بین پروژه‌های فولادی در کشور می‌زند. در این پروژه از فناوری هات شارژ استفاده شده که باعث شده صرفه‌جویی بالایی در زمینه مصرف انرژی رخ دهد. به عنوان مثال در فولاد خوزستان آهن اسفنجی با دمای محیط وارد کوره می‌شود اما در فولاد چادرملو آهن اسفنجی با دمای حدودا 700 درجه وارد کوره خواهد شد که این یعنی صرفه‌جویی مناسب در مصرف انرژی. مصرف آب در پروژه فولاد چادرملو نسبت به فولاد خوزستان نیز کمتر از نصف خواهد بود.

مدیر پروژه فولاد چادرملو از طرف شرکت آسفالت طوس اضافه کرد: شرکت آسفالت طوس پیمانکار نصب پروژه فولاد چادرملو بوده و از طرف این شرکت بین 1100 تا 1200 نفر در این پروژه مشغول به کار هستند. ضمن اینکه کل تجهیزات موردنیاز پروژه خریداری شده و دیگر خرید تجهیزاتی نخواهیم داشت.

او درباره میزان استفاده از محصولات تولید داخل در فرایند اجرای پروژه فولاد چادرملو به ماین نیوز گفت: در این پروژه 22 هزار تن اسکلت فلزی داشته‌ایم که کل آن مربوط به داخل بوده است. در بخش ریخته‌گری نیز یک سوم محصولات خارجی و دو سوم محصولات داخلی استفاده شده است. به طور کلی میزان استفاده از توان ساخت داخل در بخش‌های مختلف پروژه فولاد چادرملو متفاوت بوده است.

دقوقی ظرفیت تولید فولاد چادرملو را نیز یک میلیون تن در سال عنوان کرد و گفت: بزرگترین ترانس کشور را در این پروژه مورد استفاده قرار دادیم که یک ترانس 160 مگاواتی است و از ایتالیا خریداری کردیم و قرار است ترانس 180 مگاواتی نیز برای این پروژه خریداری شود تا با افزایش قدرت ترانس ظرفیت تولید پروژه نیز بیشتر خواهد شد.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۴
کد مطلب: 24484