گروه معادن سنگ آهن
 
اسماعيلي:
هيچ‌كدام از حاشيه‌سازي‌ها و اتهامات عليه چادرملو صحت نداشت
برخي رسانه‌ها عامل نابودي مردم و مديرانند
گروه معادن >سنگ آهن - رییس کمیته معدن مجلس شورای اسلامی گفت: می دانیم که وضعیت ساخت و سازو پروژه های عمرانی خوب نیست و فولادی ها نیز نتوانسته اند تولیدات خود را بفروشند و همین امر باعث شده تا نتوانند بدهی خود را به معادن سنگ آهن بپردازند وشرکت چادر ملو برابر اعلام مدیران آن شرکت بیش از یازده هزار میلیارد ریال از شرکتهای خریدار محصول ، طلب دارند.
به گزارش ماين نيوز، داريوش اسماعیلی در خصوص اینکه امروزه به بهانه بهره مالکانه علیه چادرملو هجمه صورت می گیرد، گفت: از بهره مالکانه حمایت می کنیم زیرا بهره مالکانه مصوب مجلس و یک قانون است و همه معادن نیز ملزم به اجرای آن هستند؛ بنابراین اگر کسانی بر دریافت بهره مالکانه تاکید می کنند، آن را هجمه در نظر نگیرید. اما اینکه عده ای به این بهانه سعی می کنند به تخریب مدیریت و توانمندی های معدن بپردازند یا آمار و ارقام غیرواقعی به نام بهره مالکانه اعلام می کنند، می توان از این مساله به عنوان هجمه یاد کرد.

وی در مورد اتهاماتی که علیه چادرملو مطرح می شود، گفت: اینکه عده ای ادعا می کنند در این معدن رانتی وجود دارد باید دادگاه بررسی کند. قرار نیست اتهام زده شود و با آبروی عده ای بازی شود و آخر هم نتیجه این اتهام زدن ها معلوم نشود.

رییس کمیته معدن مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از جریان سازی رسانه ای علیه چادرملو گفت: اینکه رسانه ها علیه این معدن اتهام می زنند و جریان سازی می کنند، به هیچ وجه درست نیست، زیرا این معدن کارهای بزرگی کرده و آنهایی که اتهام می زنند کافی است قدری با انصاف عملکرد این معدن را بررسی کنند.

وی با انتفاد از کسانی که در فضای رسانه ای حاشیه سازی می کنند، گفت: اگر کسی ادعایی دارد، روش درست آن است که به دادگاه مراجعه کند. آنگاه هر رایی که دادگاه صالحه صادر کرد، ضمانت اجرایی دارد و باید آن رای اجرا شود.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه بحث وارد آوردن اتهام به معادن از جمله چادرملو درست نبوده است، گفت: جای طرح این قبیل مسایل در رسانه ها نیست زیرا تجربه ثابت کرده که حاشیه سازی رسانه ای بیشتر باعث دلخوری و یا بهتر بگوییم باعث نابودی مردم، مدیران و صنایع و معادن می شود؛ بنابراین باید از ورود به آن خودداری شود.

وی با تاکید بر اینکه بعد از این همه حاشیه سازی و اتهام زنی برای چادرملو، مشخص شد که هیچ‌کدام صحت نداشته است، گفت: اشکال اخبار رسانه ها این است که خبری را منتشر می کنند و جنجال آفرینی می شود، اما بی شک تاثیر خبر منفی باقی می ماند و بدتر اینکه بسیاری از مردم عادت ندارند این قبیل شایعات را تا دستیابی به نتیجه نهایی دنبال کنند و تنها چیزی که در اذهان باقی می ماند، ادعاهای غیر واقعی نادرست است.

رییس کمیته معدن کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی افزود: اگر به صنایع و معادن از جمله چادرملو اتهامی وارد می شود، مردمی که این اتهامات را دنبال می کنند و دهان به دهان نقل می کنند، مسوول هستند آنرا تا آخر دنبال کنند و اگر متوجه اشتباه خود شدند، با شهامت به اشتباه خود اعتراف کنند نه اینکه سکوت کنند.

وی با تاکید بر اینکه مدیران چادرملو پیگیر تمامی این اتهامات بوده و هستند گفت: اشکال کار اینجاست که مدیران چادرملو پیگیر هستند و حاضرند نسبت به عملکرد خود پاسخگو باشند اما متاسفانه اتهامات و شایعه پراکنی ها کار خودش را کرده و تاثیرات منفی را بر جای گذاشته است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه به جریان سازی رسانه ای هیچگونه اعتقادی ندارد گفت: از رسانه ها می خواهم اطلاعات خود را در اختیار قوه قضاییه قرار دهند و پس از آنکه در این مورد رای صادر شد، آنگاه طبق روال قضایی نسبت به انتشار آن اقدام کنند.

وی معدن چادر ملو را بزرگترین مجموعه معدنی سنگ آهن ایران دانست و گفت: اگر بخواهم نام 3 معدن بزرگ سنگ آهن ایران را بر زبان بیاورم، چادرملو، گل گهر و سنگان است.

رییس کمیته معدن کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در چادرملو گامهای بزرگی برداشته شده است گفت: اکتشافات این معدن بسیار عالی بوده، اما هنوز هم نیاز به کار بیشتری دارد و باید از ظرفیت این معدن استفاده شود.

وی در مورد فراوری سنگ آهن در چادرملو گفت: این معدن از خام فروشی فاصله گرفته و در زمینه تبدیل سنگ آهن به فراورده به سوی خودکفایی می رود.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه دولت باید به این معدن کمک کند گفت: دولت باید به اندازه ای به معادن کمک کند تا چادرملو و معادن این چنینی بتوانند به حیات خود که البته حیات اقتصادی کشور است ادامه دهند.

وی با اشاره به اینکه در بودجه سال جاری کمکهای بزرگی به معادن چادرملو وگل گهر شد گفت: اول اینکه سهم بهره مالکانه از 30 درصد فروش به 25 درصد رسید که 5 درصد حذف شد و بقیه نیز به صورت پلکانی در آمد.

رییس کمیته معدن کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی افزود: اگر این معادن بتوانند سنگ آهن را به کنسانتره و سپس به گندله و یا آهن اسفنجی تبدیل کنند این 25 درصد به 15 درصد کاهش می یابد که این عدد کمی است. این قانون شده و پیشنهاد کمیسیون صنایع بر این بوده تا معادن به سوی فراوری گام بردارند واز خام فروشی فاصله بگیرند.

وی با تاکید بر اینکه باید برای حل مشکلات معدن چادرملو و دیگر معادن سنگ آهن کشور نیاز به تعامل داریم گفت: باید همدیگر را تحمل کنیم. نباید فشار به اندازه ای بر یک قسمت از صنعت و معدن بیاید که زیان ببینند وبرای حمایت از یک بخش، باعث زیان و فشار به بخش دیگر بشویم.

اسماعیلی گفت: می دانیم که وضعیت ساخت و سازو پروژه های عمرانی خوب نیست و فولادی ها نیز نتوانسته اند تولیدات خود را بفروشند و همین امر باعث شده تا نتوانند بدهی خود را به معادن سنگ آهن بپردازند وشرکت چادر ملو برابر اعلام مدیران آن شرکت بیش از یازده هزار میلیارد ریال از شرکتهای خریدار محصول ، طلب دارند و بدیهی است این موضوع پرداخت حقوق دولت را نیز تحت الشعاع قرار میدهد . اما نباید این مشکلات باعث شود که معادن با رکود رو به رو شوند و باید همه تلاش کنیم تا با کمترین هزینه و مشکل از این بحران عبور کنیم.

وی از فولاد سازی ها خواست تا با معادن سنگ آهن مذاکراتی داشته باشند و گفت: این مشکل مقطعی است و صنعت فولاد باید بتواند با معدن سنگ آهن کنار بیاید تا هیچ کدام دچار بحران نشوند و البته دولت نیز باید شرایط هر دو طرف را درک کند و در حد توان به یاری آنان بشتابد.

به گزارش ماين نيوز، اين اظهارات در حالي مطرح مي‌شود كه طي چند ماه گذشته برخي سايت‌ها و خبرگزاري‌ها از جمله خبرگزاري ايسنا با انتشار اخبار و گزارش‌هاي غيرواقعي و مستند به اخبار تاريخ گذشته تلاش كردند شركت چادرملو را به فرار از پرداخت حقوق دولتي و بهره مالكانه متهم كنند و در همين حال اين رسانه‌ها نهادهاي دولتي را نيز به سكوت در برابر اين وضعيت متهم كردند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۶
کد مطلب: 24317
 
مرجع : خبرگزاری ایلنا