ماشين‌آلات مورد علاقه معدنكاران ايراني كدامند؟

روزنامه گسترش صمت , 14 ارديبهشت 1394 ساعت 16:40

ماشین‌آلات معدنی را می‌توان قلب فعالیت‌های معدنکاری دانست. در واقع انتخاب نشان (برند) مناسب در این بخش می‌تواند تا حد زیادی بر موفقیت فعالیت‌های معدنی اثرگذار باشد.


به گزارش ماين نيوز، در سال‌هایی که ایران با تحریم‌های سنگین غرب مواجه بود، واردات ماشین‌آلات معدنی به سختی انجام می‌شد. از سویی فرسوده بودن ماشین‌آلات معدنی در ایران نیز بر فعالیت‌های معدنی تاثیرگذار بود. در همین زمان بود که ماشین‌های چینی وارد بازار معدنی ایران شده و جایگزین ماشین‌آلات پرقدرت اروپایی شدند اما ماشین‌آلات چینی نتوانستند چندان نیاز معدنکاران را برآورده کنند. به همین دلیل پس از رفع کامل تحریم‌ها شاید نخستین اقدام مثبت برای بخش معدن همکاری با شرکت‌های ماشین‌آلات معدنی بزرگ دنیا باشد.

در این میان می‌توان با کشورهایی همچون کره و ژاپن نیز همکاری‌های خوبی در زمینه ماشین‌آلات معدنی داشت زیرا این کشورها پس از وضع تحریم‌ها علیه ایران نیز، روابط خود را با کشور ما قطع نکردند.

حضور قدرتمند ژاپن

نایب‌ رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران درباره وضعیت نشان‌های مطرح ماشین‌آلات معدنی در بازار ایران، اظهار کرد: با توجه به تحریم‌های وضع شده علیه کشور ورود ماشین‌آلات معدنی با محدودیت فراوان انجام می‌شد؛ به طوری که در این سال‌ها واردات ماشین‌آلات کاترپیلار به ایران صفر بود اما در کنار آن واردات نشان کوماتسو دیده می‌شود، البته این واردات بسیار محدود بود و در این میان موقعیت بازار واردات ماشین‌آلات چینی در ایران داغ شد.

بهرام شکوری با اشاره به صنعت ماشین‌آلات ژاپن گفت: ژاپن جزو کشورهایی است که در زمینه ماشین‌آلات معدنی ورود خوب و قدرتمندی داشته است. در این میان می‌توان به ۲ نشان مطرح ماشین‌آلات معدنی کوماتسو و هیتاچی اشاره کرد. البته ماشین‌آلات هیتاچی از کیفیت بهتری نسبت به کوماتسو برخوردار است.

وی ادامه داد: اما به طور کلی نشان کاترپیلار محصول آمریکا را می‌توان یکی از نشان‌های مطرح در زمینه ماشین‌آلات معدنی دانست. پس از آن نشان‌های دیگری از کشور آلمان نیز در این بخش مطرح هستند.

تولید تحت لیسانس

شکوری با اشاره به ماشین‌آلات شرکت لیبهر آلمان بیان کرد: این شرکت ماشین‌آلات معدنی تولید می‌کند که در میان آنها می‌توان به جرثقیل‌های لیبهر اشاره کرد که کارآیی مناسبی در بخش معدن دارند.

وی با بیان این موضوع که ماشین‌آلات معدنی از نشان‌های خارجی متفاوتی در کشور حضور دارد، افزود: در حال‌ حاضر برخی شرکت‌های بزرگ ماشین‌آلات معدنی در چین و هند فعالیت می‌کنند، در نتیجه واردات آنها از این کشورها آسان‌تر خواهد بود. شرکت کاترپیلار لودرهای ۷۷۷ و ۹۸۸ را در هند تحت لیسانس تولید می‌کند. اما نکته مهم کیفیت محصولاتی است که در این کشورها و به صورت تحت لیسانس تولید می‌شود.

نایب رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن ایران در ادامه تصریح کرد: اگر بخواهیم نشان‌های ماشین‌آلات معدنی مورد علاقه معدنکاران ایرانی را مقایسه کنیم، خواهیم دید نشان کاترپیلار در میان فعالان معدنی ایران بسیار مشهور و موردعلاقه است. در واقع بخش عمده‌ای از ماشین‌آلات معدنی ایران کاترپیلار است.

وی درباره کیفیت این نشان (برند) ماشین‌آلات معدنی، تصریح کرد: نشان کاترپیلار یکی از نشان‌های با کیفیت ماشین‌آلات معدنی محسوب می‌شود به طوری که درحال‌حاضر برخی از ماشین‌های کاترپیلار موجود در معادن ۲۵ سال است که باز نشده‌اند و نیازی به تعمیر پیدا نکرده‌اند. به طور کلی معدنکاران ایرانی با شرکت کاترپیلار همکاری بسیاری داشتند اما درحال‌حاضر باید دید که آیا محصولاتی که در چین و هند تولید می‌شود کیفیت گذشته را دارد یا خیر.

کره وارد بازار ماشین‌آلات معدنی می‌شود

یک استاد دانشگاه نیز درباره وضعیت ماشین‌آلات معدنی در ایران اظهار کرد: با توجه به فضای پیش‌آمده پس از وضع تحریم‌ها علیه ایران، وضعیت ماشین‌آلات معدنی نیز دستخوش تغییر و محدودیت شد و ماشین‌آلات چینی وارد بازار و جایگزین این نشان‌های مطرح شدند. البته در کنار ماشین‌های چینی، ماشین‌هایی از نشان کاترپیلار نیز حضور داشتند.

جعفر خادمی با اشاره به دانش فنی شرکت‌های کره‌ای افزود: شرکت‌های کره‌ای در زمینه ماشین‌آلات معدنی گام‌های خوب و بلندی برداشته‌اند به طوری که آینده روشنی را می‌توان برای آنها متصور شد. درحال‌حاضر ماشین‌آلات کره با ژاپن وارد رقابت شده است. وی ادامه داد: پس از رفع کامل تحریم‌ها ارتباط ایران با کشورهای اروپایی بهتر از گذشته شده و می‌تواند بخشی از نیاز خود به ماشین‌آلات را از این طریق برطرف کند.

اما پیش از رفع تحریم‌ها با توجه به ارتباط ایران با کشورهایی همچون کره که ارتباط خود را با ایران قطع نکردند، در زمینه واردات ماشین‌آلات بسیار موثر است.

خادمی تصریح کرد: در واقع ارتباط با کشورهایی همچون کره و ژاپن موقعیتی برای ایران است تا بتواند ماشین‌آلات موردنیاز خود را تامین کند.

با توجه به اهمیت ماشین‌آلات پس از رفع تحریم‌ها ایران باید مذاکرات خود در زمینه واردات از کشورهای اروپایی را آغاز کند اما نکته‌ای که نباید از آن غافل بود بحث کیفیت ماشین‌آلات است. در واقع ایران باید برای جبران سال‌های تحریم و توسعه سریع بخش معدن ماشین‌آلاتی با نشان‌های برتر را انتخاب کند. بدون شک بخش معدن با نوسازی ماشین‌آلات جان تازه‌ای به خود خواهد گرفت.


کد مطلب: 24175

آدرس مطلب: http://www.minews.ir/fa/doc/news/24175/ماشين-آلات-مورد-علاقه-معدنكاران-ايراني-كدامند

ماین نیوز
  http://www.minews.ir