گروه معادن زغال‌سنگ
 
آخرین وضعیت احیای معدن زغال سنگ البرز مرکزی
گروه معادن >زغال‌سنگ - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران از ذخیره 102 میلیون تنی زغال کک شو در معدن زغال سنگ البرز مرکزی خبر داد و گفت: راه اندازی واحد کک سازی این مجتمع معدنی در انتظار فاینانس خارجی است.
به گزارش ماین نیوز، محمد محمدپور عمران اظهار کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران با کمک سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) قرار است در حوزه های اکتشاف، استخراج و فرآوری این معدن زغال سنگ متمرکز شود.

او با بیان اینکه در حوزه اکتشافات از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز اخذ کرده ایم، گفت: در پهنه سوادکوه و هرات فعالیت های اکتشافی وسیعی برای پی جویی ماده استراتژیک زغال سنگ در حال انجام است و با توجه به تولید 55 میلیون تن فولاد باید فعالیت های اکتشافی را در جهت افزایش ذخایر به صورت گسترده ای انجام دهیم و چون معدن البرز مرکزی محدوده ای غنی و کیفی ترین زغال را دارد، ایمیدرو در این منطقه فعالیت اکتشافی انجام می دهد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران همچنین درباره جزئیات بیشتر اقدامات برای احیای این معدن افزود: سازمان صنعت، معدن استان مازندران در حدود 47 درصد فعالیت اکتشافی برای لایه زغال دار البرز مرکزی انجام داده که امیدواریم با همت بیشتر در سال جاری و سال آینده تمامی منطقه مورد مطالعات اکتشافی قرار گیرد.

محمدپور عمران با بیان اینکه غیر از فعالیت اکتشافی در این معدن، معادن خصوصی بسیاری در استان مازندران با همکاری بخش خصوصی استخراج زغال سنگ دارند، گفت: در حال حاضر ایمیدرو در بزرگترین معدن مازندران، کردآباد متمرکز شده و در حال تجهیز این معدن است.

او با بیان اینکه ذخایر معدن کردآباد نیاز کشور را به زغال سنگ تامین خواهد کرد، بیان کرد: در این پروژه یک پیشرفت پنج درصدی داشته ایم، البته چون فعالیت های بهره برداری و استخراج به تازگی شروع شده و برای تردد در جاده های دسترسی از سازمان منابع طبیعی اخیرا مجوز گرفته ایم، می توان گفت فعلا معدن کردآباد مقدمات تجهیز آن فراهم است و انتظار می رود در آینده پیشرفت فیزیکی بالاتری داشته باشد.

محمد پورعمران با بیان اینک در مراحل بهره برداری از معدن البرز مرکزی زغال کک شو باید به مرحله زغال شویی انتقال داده شود، بیان کرد: در همین زمینه برای این مرحله از بهره برداری ذخایر زغال سنگ البرز مرکزی کارخانه مجهزی در نظر گرفته شده که در این زمینه 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته ایم. همچنین برای احداث کارخانه زغال شویی بالغ بر 22 میلیارد تومان هزینه کرد انجام شده و امیدواریم زغال شویی را تا مرحه آخر پیش ببریم یا حداقل بخش اصلی خروجی زغال شویی را داشته باشیم البته در صورت منابع مالی امیدواریم امسال زغال شویی را به پایان برسانیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران افزود: برای تکمیل زنجیره بهره برداری زغال سنگ در این معدن باید واحد کک سازی تجهیز شود و از آنجایی که بخشی از مواد اولیه تولید فولاد کشور در ذوب آهن با استفاده از زغال های وارداتی صورت می گیرد، برای راه اندازی واحد کک سازی معدن زغال سنگ البرز مرکزی به دنبال فاینانس هستیم. البته نزدیک به 11 درصد در این پروژه پیشرفت فیزیکی داشتیم و قصد داریم کانال های مربوطه برای این واحد کک سازی احداث و فعال شوند.

او با بیان اینکه قراردادهای فنی برای انتقال کیفی و ماشین آلات این واحد صورت گرفته است، گفت: راه اندازی واحد کک سازی در انتظار فاینانس است اما مشکل اصلی آن این است که مصوبه فاینانس آن هنوز نهایی نشده است. در حال حاضر ایمیدرو به دنبال فاینانس خارجی آن برای این طرح است و امیدواریم بتوانیم در این زمینه با فاینانس به این پروژه سرعت دهیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت مازندران بیان کرد: انتظارمان از دستگاه های مربوطه این است که مجوز فاینانس واحد کک سازی معدن زغال سنگ البرز مرکزی صادر شود تا سرعت در این پروژه بزرگ ملی بیشتر شود. زیرا در اولین اقدام در این معدن می توان امیدوار بود که نزدیک به 100 هزار تن استخراج می شود و در گام های بعدی احتمال استخراج حدود 600 هزار تن زغال سنگ وجود دارد.

محمدپورعمران همچنین افزود: سازمان صنعت و معدن مازندران امیدوار است با وجود منابع مالی امسال مراحل راه اندازی واحد کک سازی را که با تکنولوژی کشورهای اروپایی آلمان و انگلیس است، نهایی شود و فاینانس آن با دستگاه های خارج از وزارتخانه تامین شود. در این صورت می توان در دو سال آینده واحد کک سازی این مجتمع معدنی در مازندران احداث و آغاز به کار کند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت افزود: امیدواریم در سال جدید پروژه معدن کردآباد به همراه سایر معادن بخش خصوصی پیشرفت قابل توجهی در حوزه استخراج زغال داشته باشند.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۲۵
کد مطلب: 24023
 
مرجع : اقتصادنيوز