گروه معادن سنگ آهن
 
شکوری مطرح کرد:
ضرورت اصلاح میزان حقوق دولتی برای ادامه حیات معادن
گروه معادن >سنگ آهن - نایب‌ رییس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ‌آهن گفت: درحال‌حاضر با توجه به شرایط بازار و قیمت‌های جهانی شرایط نامناسبی برای سنگ‌آهن به وجود آمده است و قیمت‌ها به قدری پایین آمده که تولید آن مقرون به صرفه نیست.
به گزارش ماین نیوز، بهرام شکوری افزود: البته تعطیلی معادن سنگ‌آهن تنها مربوط به ایران نیست حتی در استرالیا هم با وجود ناوگان ریلی مناسب، بندرگاه‌های خوب، فناوری و تجهیزات مناسب و تحریم نبودن، برخی کمپانی‌های سنگ‌آهن این کشور هم تعطیل شده‌اند چرا که تولید آن با قیمت‌های فعلی برایشان مقرون به صرفه نیست.

وی با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی قیمت‌ها بیان کرد: درحال‌حاضر قیمت هر تن سنگ‌آهن به ۴۰ دلار رسیده است در حالی که سابق بر این قیمت بالای صد دلار بود که کاهش بیش از ۵۰ درصدی قیمت‌ها شرایط را برای سنگ‌آهنی‌ها دشوار کرده است.

او عنوان کرد: بهترین راه‌حل این است که معادن کوچک جمع‌ شده و کنسرسیومی تشکیل شود و کارخانه‌های کنستانتره‌سازی به وجود آیند چون با توسعه فولاد، توسعه کنستانتره هم امکان‌پذیر می‌شود.

وی درباره کاهش حقوق دولتی بیان کرد: کشورهای بزرگ تولیدکننده سنگ‌آهن همچون استرالیا و برزیل توانسته‌اند تا ۵۰ درصد میزان حقوق دولتی خود را کاهش دهند تا معدنکاری سنگ‌آهن کاهش نیابد و در کنار آن جایگاه خود رادر بازار جهانی حفظ کنند. با توجه به وجود شرایط موجود اگر حقوق دولتی برای معادن سنگ‌آهن ایران هم اصلاح شود ادامه فعالیت این معادن امکان‌پذیر خواهد شد. بنابراین با توجه به اینکه صادرکنندگان سنگ‌آهن دانه‌بندی شده به طور عمده معادن بخش خصوصی هستند، دولت تنها با تخفیف حقوق دولتی و اعمال نکردن عوارض صادرات سنگ‌آهن می‌تواند حمایت‌های لازم را در جهت ادامه تولید و مجهز شدن این معادن به واحدهای فرآوری به‌عمل آورد.

وی بر ضرورت تشکیل کنسرسیوم خرید و فروش سنگ‌آهن و نقش این امر بر کاهش قیمت تمام شده سنگ‌آهن تاکید کرده و افزود: دولت باید با انجمن‌های صنفی برای تکمیل زنجیره ارزش سنگ‌آهن مشورت کند همچنین لازم است با حمایت از صادرات و استفاده از درآمد آن به معادن کمک کند.

شکوری تاکید کرد: اگر شورای آهن و فولاد تشکیل شود سود و زیان در زنجیره تقسیم شده در نتیجه قیمت‌ها براساس قیمت نهایی مورد نظر قرار می‌گیرد و یک حلقه از زنجیره تولید بیشترین زیان را متحمل نمی‌شود.

نایب رییس انجمن تولیدکنندگان سنگ‌آهن بیان کرد: قیمت تمام‌شده تولید مواد معدنی در ایران بالا است، به‌طوری که این مسئله در مورد تولید سنگ‌آهن، هر تن حدود ۱۵ تا ۲۰دلار برآورد می‌شود، اما این قیمت در کشوری مانند استرالیا به ۷ دلار می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه بخش معدن نیازمند سیاست‌گذاری‌های کلان است، ادامه داد: برای اینکه معدن‌داری در ایران به جایگاه مناسبی در جهان برسد، باید قیمت تمام شده تولید محصولات معدنی کاهش یابد.

وی اظهار کرد: یکی از راه‌های کاهش قیمت تمام شده مواد معدنی، یکپارچه شدن شرکت‌های اکتشاف، استخراج و فرآوری مواد معدنی است، زیرا شرکت‌های بزرگ و قدرتمند با هزینه کمتری مواد معدنی را تولید می‌کنند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۸
کد مطلب: 23862
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت