گروه معادن سنگ آهن
 
شکوری:
واردات ارزان تولیدات فولادی نیاز به کالبدشکافی دارد
گروه معادن >سنگ آهن - نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران معتقد است: موضوع بهای ارزان تولیدات فولادی وارداتی نسبت به قیمت تمام شده داخلی نیاز به کالبد شکافی دقیق دارد تا فولادسازان کشور به تداوم فعالیت بپردازند.
به گزارش ماین نیوز، بهرام شکوری اظهار داشت: تولیدکنندگان فولاد کشور با مشکل قیمت تمام شده تولیدات مواجه هستند و وزارت صنعت، معدن و تجارت برای رفع این مساله باید چاره اندیشی اساسی داشته باشد.

وی تصریح کرد: وزارتخانه یادشده در کنار حمایت از تولید باید مصرف کنندگان را نیز مورد توجه و پشتیبانی قرار دهد تا موازنه برقرار باشد زیرا حمایت یکجانبه پایدار نخواهد ماند.

به اعتقاد این متخصص، چنانچه تولیدکنندگان داخلی کالا را گران به مصرف کنندگان ایرانی عرضه کنند و وزارت صنعت، معدن و تجارت هم نظاره گر این وضعیت باشد، در واقع به مصرف کننده جفا شده است.

شکوری افزود: تولیدات داخلی باید از نظر کیفی و قیمت نسبت به کالای وارداتی مطلوب تر باشد، بنابراین عرضه تولیدات داخلی که مشخصه بی کیفیت و گران داشته باشد، کدام مرجع نسبت به این مساله رسیدگی می کند.

وی یادآور شد: سال گذشته تولیدکنندگان فولادی همواره به دولت (وزارت صنعت، معدن و تجارت) موضوع خطر دامپینگ (عرضه کالا به بهای ارزانتر از قیمت تمام شده) توسط کشورهای چین، روسیه و اوکراین را هشدار می دادند اما مساله مهم شناسایی راهکارهایی است تا بتوانیم در برابر این اقدام رقبا به تولید خود تداوم بخشیم.

نایب رئیس تشکل یادشده گفت: رقبا با وجود اینکه نسبت به واردات مواد اولیه اقدام می کنند، قادرند تولید خود را با قیمت ارزانتر به کشورمان صادر کنند، اما علت اینکه ایران با وجود مواد اولیه، نیروی کار و انرژی به عنوان مزیت های کشور نمی تواند کالای تولیدی را ارزان بفروشد، باید از سوی دولت و تشکل ها مورد مطالعه دقیق کارشناسی قرار گیرد.

وی خاطرنشان ساخت: براساس سیاست اقتصاد مقاومتی، چنانچه توانایی تولید کالا در داخل امکانپذیر است، باید مردم از آن استقبال کنند و در عین حال سیاست ها برپایه تولید کیفی و قیمت مناسب باشد.

فولادسازان کشور سال گذشته ضمن تاکید بر لزوم حمایت دولت از این بخش، اعلام کردند: با توجه به شرایط خاصی که بازارهای فولادی در تمام دنیا دارند برخی از کشورها برای جلوگیری از دامپینگ کشوری مانند چین، تعرفه هایی وضع کردند اما این تعرفه ها در ایران پائین است.

وی با بیان اینکه آمارها نشان می دهد امروز 200 میلیارد دلار حجم نقدینگی در دست مردم ایران است، گفت: هدایت این سرمایه به معادن و صنایع معدنی می تواند ضمن رونق تولید، اشتغال وسیعی را به دنبال داشته باشد.

براساس سند چشم انداز 1404 قرار است ظرفیت تولید فولاد کشور به 55 میلیون تن برسد و اکنون ظرفیت این بخش حدود 22 میلیون تن اعلام شده است.

میزان ذخایر معدنی کشور بدون احتساب فعالیتهای اکتشافی جدید 57 میلیارد تن ارزیابی شده که از این رقم حدود 37 میلیارد تن قطعی و بقیه احتمالی است.

ارزش ذخایر معدنی ایران بیش از 770 میلیارد دلار برآورد شده که با توجه به رشد قیمت مواد اولیه، این رقم بسیار بیشتر ارزیابی می شود.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۱۴
کد مطلب: 23678
 
مرجع : خبرگزاری ايرنا