گروه صنایع معدنی سیمان
 
دبير انجمن سيمان:
وزارت صنعت جواز تاسيس جديد سيمان صادر نكند
گروه صنایع معدنی >سیمان - دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ایران گفت: اعضای این انجمن از وزارت صنعت، معدن و تجارت درخواست کرد که از صدور مجوز تاسیس جدید بدون مشورت با این تشکل خودداری کند، تا مانع از بروز رقابت منفی بین فعالان این بخش شود.
به گزارش ماين نيوز، عبدالرضا شیخان اظهار داشت: ظرفیت کنونی تولید سیمان کشور بالغ بر 80 میلیون تن است، درحالی که دستیابی به این رقم در افق چشم انداز 1404 پیش بینی شده بود و اکنون پیش بینی می شود ظرف 10 سال آینده با توجه به مجوزهای صادره ظرفیت این بخش به 120 میلیون تن برسد.

وی تاکید کرد: موضوع اجرای طرحهای توسعه در کارخانه های سیمان نیز بنابر درخواست این انجمن از وزارتخانه یادشده، با هماهنگی این تشکل باید صورت گیرد ، زیرا خارج از چارچوب مشخص در این بخش، پیامد مخرب را به دنبال خواهد داشت.

شیخان افزود: اکنون 70 واحد تولید سیمان در سطح کشور فعالیت دارند و در واقع تمام نقاط کشور از فعالیت یک کارخانه سیمان برخوردارند و پاسخگوی 100 درصدی نیاز داخل هستند.

به گفته وی، طی 10 ماهه سال 93 آمار صادرات سیمان حدود 15.9 میلیون تن بود که در 11 ماهه سال گذشته به رقم 17.5 میلیون تن رسید و مجموع صادرات سیمان و کلینکر درسال 1393 به حدود 18.9 میلیون تن رسید.

شیخان خاطرنشان ساخت: تولید سیمان در کشورهای مختلف جهان به منزله شاخص توسعه یافتگی محسوب می شود و اکنون سرانه مصرف سیمان در ایران حدود 690 کیلوگرم اعلام شده، درحالی که باید به رقم 950 کیلوگرم می رسید.

وی یادآور شد: برپایه ظرفیت سازی که در بخش سیمان صورت گرفته، انتظار می رود سرانه مصرف سیمان در کشور به ارقام یک هزار و 100 تا یک هزار و 200 کیلوگرم برسد.

شیخان پیاده سازی طرح روکش بتنی در 10 درصد از جاده های کشور را به عنوان جایگزین برای آسفالت و زمینه سازی برای صادرات قیر ایران ارزیابی کرد و گفت: طرح مزبور موجب افزایش مصرف سیمان خواهد شد و در بهبود سرانه مصرف نیز موثر است.

وی افزود: دولت یازدهم حمایت از تولید داخلی را با اجرای سیاست های تشویقی باید به مورد اجرا گذارد، زیرا نابرابری میزان درآمد با هزینه واحدهای تولیدی، همواره مخاطره بیکاری نیروهای فعال در این بخش را به دنبال دارد، بنابراین حمایت از تولیدکنندگان ضرورت جدی است.

شیخان یادآور شد: متوسط نیروهای فعال در کارخانه های سیمان 300 نفر است، این درحالی است که چهار تا پنج برابر این رقم اشتغال غیرمستقیم ایجاد می شود.

به اعتقاد دبیر انجمن یادشده، همه واحدهای تولیدکننده سیمان کشور دارای نشان استاندارد هستند و کیفیت مهمترین فاکتور مورد توجه آنان است، درعین حال با وجود برخورداری از نشان استاندارد، آزمایشگاه انجمن نیز همواره نمونه تولیدات را مورد ارزیابی قرار می دهد.

مجموع تولید سیمان کشور در سال گذشته به رقم 66 میلیون و 400 هزار تن رسید و آمار تولید کلینکر نیز حدود 70 میلیون تن اعلام شد.

براساس گزارش وزارت صنعت ، معدن و تجارت مجموع سیمان تولیدی در سال 92 افزون بر 69 میلیون و 468 هزار تن بود که نسبت به رقم بیش از 70 میلیون و 125 هزار تن عملکرد سال 91 کاهش 0.9 درصدی داشت.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۱
کد مطلب: 23555
 
۱ نظر
مرجع : خبرگزاری ايرنا
 


دکتر علی دهینی
با توجه به اینکه رویکرد جدید دنیا گرایش به تولید نانو سیمان ها با خواص منحصربفرد می باشد ایین نامه عدم صدور جواز تاسیس نباید مشمول صدور جواز تاسیس نانو سیمان ها باشد این طرح ها بعنوان صنایع تبدیلی - بسته بندی بدون الودگی زیست محیطی می باشند که ضمن تامین مصرف نانو سیمان ها در داخل - پتانسیلر بالای صادراتی نیز دارد که با توجه به ارزش افزوده بالای صادرات نانو سیمان ها - این موضوع می تواند زمینه رشد صادراتد غیر نفتی را هم بدنبال داشته باشد ضمن اینکه انجمن بتن و پارک علمی فناوری نیز بعنوان نواوری و قابل تولید بودن نانو سیمان ها را تایید نمودند لذا بازنگری موضوع صدور جواز تاسیس نانو سیمان ها امری ضروری می باشد. (1401)
۱۳۹۴-۰۱-۳۱ ۱۳:۰۳:۱۹