گروه معادن
 
تمام معادن از تفاهم لوزان سود می‌برند
 
ماين نيوز: از آنجایی که پس از تفاهم لوزان پای شرکت‌های بزرگ معدنی همچون ریوتینتو، آل‌کوا، آنگلو امریکن و... به ایران باز می‌شود، به طور قطع دانش فنی شرکت‌های ایرانی در تمام بخش‌های اکتشاف، استخراج و فرآوری بالا می‌رود.

از این رو تنها شاهد رونق فعالیت‌های معدنی در ایران خواهیم بود نه آسیب معادن. چراکه در سال‌های بین ۷۹ تا ۸۴ که شرکت‌های فنی و مهندسی معدنی خارجی در ایران حضور داشتند فعالیت‌های معدنی کشور به اوج خود رسید و معدنکاری در ایران نه تنها رونق گرفت بلکه دانش فنی آنها نیز ارتقا یافت.

حال در شرایطی که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با مدیریت جدید توانسته از این فضا برای مذاکره با شرکت‌های بزرگ خارجی استفاده کند، همین موضوع منجر به استقبال شرکت‌های خارجی برای استفاده از ظرفیت‌های معدنی ایران شده که نشانه بهره‌مندی بخش دولتی از این فضاست.

از سوی دیگر بخش خصوصی نیز به دلیل بهره‌گیری از تجهیزات روز ضمن بالا بردن میزان تولیدات خود می‌تواند استخراج را با حداقل باطله انجام دهد. به عبارت دیگر این معادن می‌توانند از مواد معدنی کم‌عیارتر نیز استفاده کنند. از این‌رو در پی توافق لوزان معادن کوچک و بزرگ سودآورتر می‌شوند. به‌گونه‌ای که معادن بزرگ با افزایش فعالیت‌های اکتشافی از طریق تجهیزات پیشرفته طول عمر و ماندگاری خود را بالا برده و معادن کوچک نیز با کاهش هزینه‌های سربار میزان بهره‌وری تولید را بالا می‌برند.

از طرف دیگر شرکت‌های پیمانکاری می‌توانند با همکاری شرکت‌های بزرگ خارجی وارد ظرفیت‌های جدید معدنی در آسیای میانه، شمال افریقا و... شوند و از این رو درآمدهای ارزی بیشتری برای کشور به ارمغان آورند.

* پیمان افضل
استاد دانشگاه
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۴
کد مطلب: 23552
 
مرجع : روزنامه گسترش صمت