گروه معادن سرب و روی
 
قطب در گفت‌وگو با ماين نيوز مطرح كرد:
نياز همزمان معدن سرب‌وروي مهدي‌آباد به چين و غرب
گروه معادن >سرب و روی - سیدرضا قطب، مدیرعامل شرکت کارون دز دشت (KDD) که شرکتش سهامدار عمده شرکت روی مهدی آباد است، اعتقاد دارد که بهره‌برداری و توسعه معدن سرب و روی مهدی آباد پروژه‌ای ملی بوده که نیاز به مشارکت و همکاری‌ همه دستگاه‌ها و سازمان‌های مربوطه دارد. او در عین حال اعتقاد دارد که جهت دستیابی به نتیجه مطلوب می باید از توان تکنولوژی و تجهیزاتی چین و غرب به صورت همزمان در پروژه معدن سرب و روی مهدی آباد استفاده کرد.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، سیدرضا قطب که شرکت تحت مدیریتش تاکنون بیشتر به واسطه اجرای هفت طرح فولادی شناخته شده بود، حالا وظیفه اجرای پروژه بهره‌برداری و توسعه بزرگترین ذخیره سرب و روی ایران و یکی از بزرگترین ذخایر سرب و روی جهان را بر عهده گرفته است.

در همین رابطه خبرنگار ماین نیوز با سیدرضا قطب، مدیرعامل شرکت کارون دز دشت گفت‌وگویی انجام داده که متن آن به شرح زیر است:

همانطور که می‌دانید انتظارات طولانی مدتی برای بهره‌برداری از معدن سرب و روی مهدی آباد وجود داشته است. در ابتدا بفرمایید چطور شد شرکت KDD وارد این پروژه شد؟

معدن سرب و روی مهدی آباد سابقه‌ای بسیار طولانی دارد. مشارکت‌های گوناگونی با شرکت ایمیدرو شکل گرفته است ‌که از جمله مشارکتی خارجی جهت اکتشافات بوده که منجر به شناسایی ذخیره بالای این معدن شده است. اکتشاف این مقدار ذخیره باعث مطرح شدن این معدن شده است. با این وجود کار اجرایی و توسعه‌ای چندانی در این معدن انجام نشد و از سوی دیگر مشارکتی که ایمیدرو با خارجی‌ها در این معدن داشت نیز بهم خورد و سهام شرکت روی مهدی آباد از طریق سازمان خصوصی به مزایده گذاشته شده و در سال 89 یا 90 به فروش رفت. با توجه به فعالیت شرکت ما که اجرای پروژه‌های صنعتی و معدنی است، علاقه‌مند شدیم در مزایده شرکت روی مهدی آباد شرکت کنیم که برنده مزایده نیز شدیم. در آن مزایده شرکت کارون دز دشت موفق شد 48 درصد سهام این شرکت را در اختیار بگیرد که البته شرکت روی مهدی آباد مقداری بدهی نیز داشت. باید بگویم این معدن و پروژه اجرای آن مشکلات فراوانی داشت. یکی اینکه قراردادی با ایمیدرو وجود نداشت. ما دو سال با ایمیدرو مذاکره کردیم و متاسفانه در آن زمانی که مذاکرات ما با ایمیدرو شروع شد روسای این سازمان بعد از چند ماه به صورت پی‌درپی عوض می‌شدند و مدام تصمیم‌گیری درباره آینده این معدن به تعویق می‌افتاد. نهایتا در زمان دولت یازدهم قراردادی که امضا کرده بودیم با امضای یک تفاهم‌نامه با ایمیدرو فعال شد. ایمیدرو نیز علاقه‌مند به این حرکت بود. البته ما برای شروع کار در معدن مشکلات دیگری از جمله تامین زیرساخت‌هایی مانند آب، برق و مشکل اخذ مجوزهای محیط زیستی نیز داشتیم.

یکی از مواردی که رئیس ایمیدرو در دولت یازدهم مطرح کرد این بود که اجرای پروژه توسعه معدن سرب و روی مهدی آباد را منوط به اخذ مجوزهای زیست محیطی پروژه دانسته بود. در این زمینه آیا اقدامی انجام شده است؟

بله ما توانستیم بعد از پیگیری‌های لازم و البته همکاری مقامات استانی مجوز محیط زیستی پروژه را نیز بگیریم. پس از خرید سهام، شرکای خارجی به ما اعلام کردند که اینجا نه آب دارد و نه محیط زیست اجازه کار می‌دهد. به کمک مسئولان محترم ایمیدرو، سازمان‌ها و ارگان‌های استانی و کشوری توانستیم در نهایت کارهایی انجام دهیم که برای بسیاری باورکردنی نبود. شما می‌دانید در منطقه مهدی آباد و به طور کلی استان یزد قطره قطره آب ارزش دارد. اما ما توانستیم با همکاری استانداری و سازمان آب یزد قراردادی را برای تامین آب به میزان 100 لیتر بر ثانیه ببندیم. به این ترتیب مشکل تامین آب پروژه حل شد. اگرچه باید مسیری 100 کیلومتری از یزد تا محل معدن لوله‌کشی شود.
در حوزه محیط زیست نیز طرح توجیهی لازم را ارائه کردیم. در این زمینه کارهای زیادی انجام شد و در نهایت نیز سازمان محیط زیست طرح ما را برای اجرا قبول کرد و مجوزهای لازم اخذ شد. با سازمان برق منطقه‌ای هم برای تامین حدود 80 مگاوات برق به توافق رسیدیم. قطعا اگر کمک مسئولان استانی و ایمیدرو و همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت نبود این اقدامات بزرگ انجام نمی‌شد. باید تاکید کنم که پروژه بهره‌برداری از معدن سرب و روی مهدی آباد یک پروژه شهری یا استانی نبوده بلکه پروژه‌ای کاملا ملی است که اجرای آن نیازمند عزم همه است. باید بدانیم اجرای این پروژه از جنبه‌های مختلف مانند باطله‌برداری، تهیه ماشین‌آلات و تامین مالی بسیار سنگین است و نیاز به همکاری و مشارکت همه دارد.

شما در جایی اعلام کردید که اجرای کامل پروژه معدن مهدی آباد نیاز به یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری دارد که حجم بسیار بالایی برای یک پروژه در ایران محسوب می‌شود.

عزم ما برای اجرای این پروژه راسخ است و فکر می‌کنم بتوانیم در این زمینه به این عدد برسیم و من خوش‌بین هستم. در پروژه‌های دیگر هم نشان دادیم می‌توانیم این قدر سرمایه‌گذاری را جذب کنیم. البته اجرای یک پروژه باید توجیه اقتصادی داشته باشد و از سوی دیگر تامین امنیت سرمایه‌گذار نیز ضرورت کامل دارد.

برخی مقامات استانی بر ضرورت فراوری خاک معدن مهدی آباد تاکید دارند. در برنامه بلندمدت توسعه این معدن نیز احداث کارخانه فراوری و تولید شمش لحاظ شده است.

همانطور که می‌دانید معدن در ایران جزو انفال بوده و متعلق به همه مردم است. از سوی دیگر نمی‌توان معدن را مورد بهره‌برداری قرار دارد اما مردم منطقه از آن منتفع نشوند. مانند این است که کسی در کنار آب باشد اما تشنه بماند. قطعا اجرای پروژه بهره‌برداری از معدن مهدی آباد باعث رونق و عمران و اشتغالزایی در منطقه خواهد شد که البته اثر آن در کل کشور نیز دیده خواهد شد.

در حال حاضر شرکت KDD چقدر از سهام شرکت روی مهدی آباد را در اختیار دارد. گویا میزان سهام اولیه افزایش پیدا کرده است.

شرکت ما در حال حاضر با افزایش سرمایه‌ای که انجام شد حدود 67 درصد سهام شرکت روی مهدی آباد یعنی سهام عمده این شرکت را در اختیار دارد و بیشتر مابقی سهام نیز متعلق به شرکت عمانی الموارید است.

شرکت KDD در حال حاضر اجرای هفت طرح فولادی را در دست دارد. درباره فعالیت‌های شرکت در این حوزه و حوزه‌های دیگر نیز توضیح دهید.

ما پروژه کک سازی زرند را هشت سال پیش به بهره‌برداری رساندیم که متعلق به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی است. پروژه فولادسازی ارفع اردکان را نیز اجرا کردیم که جزو پروژه‌های موفق در صنعت فولادسازی کشور محسوب می‌شود. هم‌اکنون نیز اجرای هفت طرح فولادی را در اختیار داریم که ما پیمانکار این طرح‌ها هستیم و و تامین مالی آن‌را هم با مشارکت ایمیدرو با استفاده از شرکت چینی ام سی سی انجام می‌دهیم. ضمن اینکه بخشی از تجهیزات این طرح‌ها را نیز تامین می‌کنیم. از سوی دیگر پروژه گندله‌سازی 5 میلیون تنی سنگ آهن مرکزی را نیز در مرحله اجرا و ساخت داریم.

به دنبال سرمایه‌گذاری جدیدی در حوزه معدن و صنایع معدنی نیستید؟

فعلا بیش از این نمی‌خواهیم سر خودمان را شلوغ کنیم. پروژه مهدی آباد به قدری بزرگ است که اجرای آن توان بالایی نیاز دارد.

طرف عمانی در پروژه مهدی آباد چه نقشی دارد؟ قصد دارید در اجرای این پروژه از تکنولوژی کدام کشورها استفاده کنید؟

طرف عمان هم سرمایه می‌آورد و به طور طبیعی با ورود سرمایه، تکنولوژی نیز وارد پروژه می‌شود. قصد ما این است که هم از توان غربی‌ها و هم از توان چین در اجرای این پروژه استفاده کنیم. از نظر تجهیزات نیز می‌توانیم از چین کمک بگیریم. مذاکراتی هم در این زمینه شده است. طرف عمانی هم همکاری لازم را دارد و به طور مرتب با آنها جلساتی داشته‌ایم و با آنها در تماس هستیم.

چشم‌انداز بلندمدت پروژه مهدی آباد را چطور می‌بینید؟

قرار است ما بعد از انجام باطله‌برداری و استخراج خاک معدنی به بخش فراوری و تولید شمش نیز وارد شویم که در همین راستا احداث یک واحد تولید 100 هزار تن شمش در نزدیکی معدن نیز در چشم‌انداز کاری ما قرار دارد.

چقدر امیدوار به همکاری سیستم بانکی کشور در زمینه تامین مالی پروژه مهدی آباد هستید؟

بانک‌ها به طور طبیعی علاقه‌مند به حضور در این پروژه بزرگ هستند. اگر مشکل تحریم‌ها حل شود تمام مشکلات در این حوزه و بحث‌های مربوط به تامین مالی نیز برطرف خواهد شد. مشکل اصلی ما ارتباطات بین بانکی و ارتباطات بانک‌های کشور با بانک‌های خارجی است.

چقدر به مذاکرات هسته‌ای ایران امیدوار هستید که به نتیجه برسد؟

من شخصا آدم خوش‌بینی هستم و همیشه کارهای سختی را که شروع کرده‌ام و هیچگاه دچار یاس نمی‌شوم. البته اینکه انتظار داشته باشیم با توافق ایران و کشورهای 1+5 همه مشکلات یک شبه تمام شود، انتظار درستی نیست و حل مشکلات نیازمند طی مراحلی است ولی توافق گام بزرگی خواهد بود و باعث ایجاد گشایش‌های زیادی در فعالیت‌های اقتصادی کشور می‌شود.

گفت‌وگو از محمدجواد به‌آبادي
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۵۹
کد مطلب: 23236
 
۱ نظر
 


ناظری معدن سرب
معدن سرب وروی استان سمنان باپروانه بهربرداری وذخیره 200هزارتن موقعیت جغرافیاتی اول جاده اسفالت برق وآب شروع به کار 09121184605 :09192521577 (3474)
۱۳۹۵-۰۹-۲۱ ۱۸:۰۱:۵۱