گروه معادن سنگ آهن
 
در گفت‌وگو با ماین نیوز تشریح شد؛
تاثیر منفی بهره‌برداری‌های غیراصولی بر محیط زیست سنگان
گروه معادن >سنگ آهن - سرپرست واحد بهداشت حرفه‌ای و محیط زیست مجتمع سنگ آهن سنگان با اشاره به اینکه عمده مشکلات محیط زیستی به وجود آمده در منطقه سنگان و خواف ناشی از بهره‌برداری غیراصولی از ذخایر پلاسری است، گفت: چند سال قبل اگر از معدن می‌توانستیم دشت سنگان را مشاهده کنیم اما الان از یک سو دره‌های عمیق و از سوی دیگر تپه‌های بزرگی در منطقه ایجاد شده که به هیچ عنوان دیگر سنگان قابل مشاهده نیست و پوشش گیاهی نیز از بین رفته است.
احمد هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه منطقه سنگان در 300 کیلوکتری جنوب شرق مشهد واقع شده و فعالیت‌های معدنی در آن از سال 1362 آغاز شده است، افزود: پیش از این عمده فعالیت ما روی نظارت بر فعالیت‌های معدنی در منطقه سنگان متمرکز بود اما الان با اجرا و راه‌اندازی طرح‌های کنسانتره و گندله حوزه نظارت ما به کارخانه‌ها نیز کشیده شده است.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون یک کنسانتره 2.6 میلیون تنی در مجتمع سنگان در حال تولید بوده و دو طرح کنسانتره 2.4 میلیون تنی و گندله 5 میلیون تنی نیز در حال اجرا هستند، افزود: پیشرفت این دو پروژه در حدود 30 درصد بوده و زمان بهره‌برداری از آنها نیز بستگی به تامین منابع مالی و تجهیزات دارد.

او با بیان اینکه مجوزهای محیط زیستی مربوط به کارخانه کنسانتره 2.4 میلیون تنی سنگان اخذ شده است، اظهار کرد: چندین شرکت دیگر نیز در منطقه سنگان مانند فولاد مبارکه، فولاد خراسان و فولاد کاوه شرق در حال اجرای طرح‌های کنسانتره و گندله هستند.

سرپرست واحد بهداشت حرفه‌ای و محیط زیست مجتمع سنگ آهن سنگان افزود: فعالیت‌های اکتشافی در این منطقه بیشتر در آنومالی‌های شرقی در حال انجام است و در این آنومالی‌ها 6 ایستگاه حفاری استقرار دارند.

وی درباره آخرین وضعیت فعالیت معادن پلاسری سنگ آهن در منطقه سنگان نیز توضیح داد: عمده مسائل محیط زیستی در این منطقه مربوط به ذخایر پلاسری و نحوه برداشت از آنها است. حجم خاکی که در این معادن جابه‌جا می‌شود و باطله‌هایی که در مناطق دیگر دپو می‌شوند بسیار عظیم است. این باطله‌ها با کوچکترین وزش باد مشکل ریزگرد را ایجاد می‌کنند.

هاشمی توضیح داد: شرکت‌ها مجاز نیستند از دو متر بیشتر در معادن پلاسری حفاری داشته باشند. از سوی دیگر اگر گودبرداری انجام می‌شود شرکت‌ها حتما باید دوباره چاله‌های ایجاد شده را پر کرده و روی آن نیز پوشش گیاهی ایجاد کنند. اما این اتفاق متاسفانه رخ نمی‌دهد. به دلیل همین مشکلات محیط زیستی الان از دور دیگر به راحتی دشت سنگان قابل مشاهده نیست و پوشش گیاهی نیز به میزان زیادی از بین رفته است.

وی اضافه کرد: گردوغباری که از این مناطق بلند می‌شود ممکن است در دشت‌های پایین دست روی پوشش گیاهی نشسته و آن را خفه کند. همچنین احتمال وقوع حساسیت‌های تنفسی و پوستی نیز برای مردم منطقه وجود دارد. ریزگرد ناشی از باطله‌های ایجاد شده ممکن است از طریق باد شهرهایی مانند خواف، قائن، تربت حیدریه، تربت جام و تایباد را نیز تحت تاثیر خود قرار دهند.

هاشمی درباره اقدامات محیط زیستی انجام شده در منطقه نیز توضیح داد: ما پیمانکاران را ملزم به نگهداری و حفظ درختان بنه کردیم که در محدوده کاری آنها وجود دارد. در صورت تخریب این درختان نیز پیمانکاران به محیط زیست شهرستان معرفی می‌شوند و حتی احتمال پلمپ کارگاه آنها نیز وجود دارد. از سوی دیگر طرح سرشماری وحوش منطقه نیز در دست اجرا است.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۴ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۳۳
کد مطلب: 23099