گروه صنایع معدنی فولاد
 
کریمی در گفت‌وگو با ماین نیوز مطرح کرد:
رسیدن تقاضای کاتالیست فولادی به ۱۰۰۰ تن تا سه سال آینده
آمادگی تامین کل نیاز کاتالیست فولادسازان را داریم
گروه صنایع معدنی >فولاد - مدیرعامل شرکت نفت و گاز سرو نیاز فعلی صنعت فولاد کشور به کاتالیست را سالانه بین 600 تا 650 تن اعلام کرد و افزود: پیش‌بینی می‌شود طی 3 سال آینده و همزمان با بهره‌برداری از طرح‌های فولادی در دست اجرا نیاز به کاتالیست صنایع فولادی در کشور به بیش از 1000 تن برسد.
 
امیرهومن کریمی در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه شرکت نفت و گاز سرو در حال حاضر ظرفیت تولید 400 تن کاتالیست را داشته و فرایند افزایش ظرفیت به 700 تن را نیز طی سال جاری آغاز کرده است، افزود: کاتالیست هم در صنایع نفت و هم در فولاد کاربرد دارد. البته حجم مصرف کاتالیست در صنعت نفت بسیار بالاتر بوده و سالانه بالغ بر 600 تا 700 میلیون دلار می‌شود. صنعت فولاد نیز هم‌‎اکنون سالانه بین 10 تا 12 میلیون دلار واردات کاتالیست دارد. ما آمادگی داریم در صورت کمک فولادسازان کل نیاز به کاتالیست صنایع فولادی را در کشور تامین کنیم.

او با بیان اینکه شرکت نفت و گاز سرو قصد دارد امسال ظرفیت تولید کاتالیست‌های نیکلی خود را به 700 تن برساند، افزود: از این رقم پیش‌بینی می‌شود که بین 470 تا 480 تن به مصرف صنایع فولادی کشور برسد و مابقی نیز مربوط به پالایشگاه‌ها خواهد بود.

کریمی با ارائه این پیش‌بینی که طی سال‌های آینده تقاضا برای کاتالیست فولادی در کشور به شدت افزایش خواهد یافت، اضافه کرد: ما آمادگی داریم در یک فاصله زمانی چهار ماهه 30 درصد ظرفیت تولید خود را افزایش دهیم. در صورت رسیدن به ظرفیت 700 تن تولید در سال جاری می‌توانیم کل نیاز کشور را طی 2 تا 2.5 سال آینده پوشش دهیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز سرو با اشاره به اینکه بعید است هدف تولید 55 میلیون تن فولاد تا سال 1404 محقق شود اما رسیدن به تولید 40 میلیون تن دور از دسترس نیست، افزود: ما نیز تولید کاتالیست خود را مطابق با پروژه‌های فولادی کشور جلو می‌بریم.

وی در ادامه با بیان اینکه شرکت نفت و گاز سرو یک شرکت دانش بنیان بوده که حدود یک دهه از عمر آن می‌گذرد، به ماین نیوز افزود: این شرکت فعالیت خود را به واسطه پروژه جی تی ال (GTL) آغاز کرد و چون در آن پروژه فعالیت کاتالیستی وجود داشت ما نیز وارد این حوزه شدیم. در پروژه جی تا ال پیشرفت‌های خوبی داشتیم و چهار پایلوت نیز طراحی و ساختیم و تحویل ایدرو دادیم. آخرین پایلوت این پروژه نیز سه بشکه در روز بود. بد نیست بدانیم برای احداث یک پالایشگاه جی تی ال به منظور تولید فراورده‌های نفتی از گاز به سرمایه‌گذاری سنگین 350 میلیون دلاری نیاز است. به واسطه همین پروژه ما وارد حوزه کاتالیست صنایع فولادی و پالایشگاه پتروشیمی نیز شدیم. در حال حاضر فولاد خوزستان و فولاد مبارکه کاتالیست موردنیاز خود را از ما خریداری کرده و می‌کنند.

به گفته کریمی تعداد تولیدکنندگان کاتالیست در دنیا بسیار اندک بوده و هم‌اکنون 6 یا 7 شرکت اروپایی در این زمینه فعالیت می‌کنند و 3 یا 4 شرکت چینی و هندی نیز در این حوزه فعالند که البته فناوری خود را از اروپا گرفته‌اند. ما در زمان تحریم‌ها بیشتر کاتالیست موردنیاز خود را از هند خریداری کردیم در حالی قبلا از تحریم از اروپا خرید داشتیم.

وی همچنین خبر داد که شرکت نفت و گاز سرو برای سال 1394 برنامه دارد که هشت محصول جدید را در حوزه پتروشیمی عرضه کند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۳:۲۳
کد مطلب: 23039