گروه معادن زغال‌سنگ
 
مدیر ایمنی زغال‌سنگ البرز مرکزی به ماین نیوز خبر داد:
بهره‌برداری کارخانه زغال‌شویی البرز مرکزی تا اواسط ۹۴
مازندران؛ در آستانه تحول معدنی
گروه معادن >زغال‌سنگ - مدیر ایمنی شرکت زغال سنگ البرز مرکزی با اشاره به اینکه حدود 70 درصد کارهای احداث کارخانه زغال شویی این شرکت انجام شده است، گفت: امیدواریم این کارخانه اواسط سال 1394 به بهره‌برداری برسد.
 
مهرداد باباعلی‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار ماین نیوز با اشاره به اینکه شرکت زغال سنگ البرز مرکزی طرح‌های متعددی را در زمینه توسعه در دست اجرا دارد، افزود: از جمله این طرح‌ها می‌توان به طرح احداث واحد کک سازی سوادکوه اشاره کرد که شرکت کانی کاوان پیمانکار ما در این پروژه است. همچنین 70 درصد کارهای احداث کارخانه زغال شویی جدید نیز انجام شده و امیدواریم این پروژه اواسط سال آینده به بهره‌برداری برسد. تکنولوژی این پروژه اروپایی بوده و تکنولوژی پروژه کک سازی نیز چینی است.

وی افزود: در همین حال طرح اکتشاف ذخایر زغال البرز مرکزی را نیز در دست کار داریم. در حال حاضر سه دستگاه حفار نیز در مناطق در حال اکتشاف هستند. تجهیز معادن کردآباد را نیز در دست کار داریم که فکر می‌کنم کار آن آغاز شده است. هدف نهایی ما این است که کارخانه کک سازی 350 هزار تنی که حداقل 570 هزار تن زغال کنسانتره نیاز دارد به هر طریقی از معادن زغال سنگ مازندران تامین شود.

او با اشاره به اینکه به ازای تولید هر یک میلیون تن فولاد به دو میلیون تن سنگ آهن و 700 هزار تن زغال سنگ نیاز است، افزود: معادن کردآباد را به منظور خوراک‌دهی به زغال شویی و کک سازی در حال آماده‌سازی داریم. البته در آینده ما به معادن خصوصی استان نیز نیاز خواهیم داشت. با ساخت این کارخانه تحول بزرگی در فعالیت معدنکاری استان مازندران صورت می گیرد و تمام معادن این استان فعالتر می‌شوند. فعالیت‌های اکتشافی و استخراجی نیز رونق می‌گیرند و شاخص اشتغالزایی در استان بالا خواهد رفت.

مدیر ایمنی شرکت زغال سنگ البرز مرکزی با بیان اینکه شرکت زغال سنگ البرز مرکزی تنها شرکت زغال سنگ کشور بوده که همچنان دولتی باقیمانده است، به ماین نیوز عنوان کرد: البته شرکت در روند خصوصی سازی قرار گرفته است. بد نیست بدانیم فعالیت شرکت تقریبا از سال 1312 شروع شده است و شرکت دماگ فعالیت‌های اکتشافی را در این منطقه انجام داده است. از سال 1350 نیز فعالیت بهره‌برداری در این معدن آغاز شده است. واحد ایمنی و نجات شرکت هم از سال 1354 توسط کارشناسان شوروی سابق راه‌اندازی شد. در سال 1382 نیز بنا به دستور وزارت صنعت وقت نام این واحد به نام واحد HSE تغییر یافته و بخش محیط زیست نیز به آن اضافه شد. ما در حال حاضر زیرنظر شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اداره می‌شویم. شرکت در سال 1382 طرح تعدیل نیروی انسانی به منظور اقتصادی شدن را اجرا کرد و 3000 نفر از نیروی انسانی خود را با شرایط مناسب بازنشست کرد. هم‌اکنون شرکت 262 نفر نیروی مستقیم دارد و 850 نفر نیز در شرکت‌های پیمانکاری در طرح های مختلف ما کار می‌کنند. 750 نفر نیز در معادنی که زمانی تحت پوشش ما بودند مشغول به کار هستند. در مجموع حدود 2000 نفر به صورت مستقیم در ارتباط با شرکت زغال سنگ البرز مرکزی در حال کار هستند.

باباعلی‌زاده افزود: شرکت زغال سنگ البرز مرکزی در حال حاضر قرارداد تامین 100 هزار تن زغال سنگ کنسانتره را با ذوب آهن اصفهان دارد. تولید ما نیز حدود 180 هزار تن زغال سنگ خام است. اولویت ما نیز تامین نیاز بازار داخل بوده و به همین دلیل صادرات نداریم. زغال سنگ البرز مرکزی یکی از بهترین زغال‌های ایران را دارد و اگر ما نباشیم شاید کوره بلند اصفهان به مشکل جدی بربخورد.

وی درباره فعالیت‌های زیست محیطی شرکت زغال سنگ البرز مرکزی نیز به ماین نیوز توضیح داد: ما در کنار معدن جنگل مصنوعی 2300 هکتاری ایجاد کردیم تا بتوانیم از چوب آن در کارگاه‌های زغال خود استفاده کنیم. برای استفاده از باطله‌های معدن نیز از سال 1382 تاکنون 8 طرح پژوهشی و زیست محیطی اجرا کردیم که بالغ بر 475 میلیون تومان برای آنها هزینه شده است. برای مانع شدن ورود پساب و باطله به یکی از سرشاخه‌های رودخانه تالار قائم شهر نیز دیواری به طول 650 متر در سال 1386 احداث کردیم که در آن زمان این کار بالغ بر یک میلیارد تومان هزینه داشت. ما در مجموع 42 هزار متر فضای سبز را در محیط اطراف خود افزایش دادیم و تلاش کردیم از باطله‌های دپو شده در کنار رودخانه نیز با عملیات بازیافت استفاده کنیم. باید در اجرای تمام طرح‌های توسعه با توجه به شرایط استان مازندران رویکرد محیط زیستی داشته باشیم. به همین دلیل سیستم هیت ریکاوری را در فرایند کک سازی در نظر گرفتیم تا کمترین میزان آلودگی را نسبت به محیط اطراف داشته باشد.
تاریخ انتشار : جمعه ۲۹ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۱
کد مطلب: 23005